Annons

Smart förvaring skapar ordning ur kaos

Förvaring

Med rätt förvaring kan du få ordning på innehållet i garderoben, hallen och resten av huset. Det finns gott om lösningar som är smarta, snygga, enkla och/eller billiga. Och exklusiva också, för den delen.

Annons
Bärlist eller golvstativ? Elfas förvaringskoncept består av en mängd olika hyllor, backar och andra tillbehör som man kan kombinera i det oändliga. Den klassiska varianten utgår ifrån en bärlist som man hänger skenor i. Kan du inte fästa en sådan bärlist i väggen, eller vill du vara än mer flexibel, finns Elfa Freestanding som bygger från golvet och uppåt. Kombinationen på bilden inklusive den fristående ön kostar ca 30 700 kr.
 
Ska du skräddarsy en lösning på dina förvaringsproblem finns det sannolikt inget som slår de olika inredningssystem som finns från Elfa, Lumi, Ikea med flera. Här kan du kombinera lådor, hyllor, backar, påsar, klädstänger, krokar, byxhängare, skohållare och mycket mer för att skapa hängande, stående och hjulförsedd förvaring utifrån dina och familjens egna behov. Men det finns även gott om färdiga möbler som fixar din förvaring på ett bra sätt. Här är tio idéer för snygg och smart förvaring.

 

Plast uppåt väggarna

SmartStore Wall är ett nytt koncept från Hammarplast som fungerar i alla typer av rum och förråd. Med hjälp av väggskenor (120 eller 180 cm; ca 149 resp 199 kr), konsoler (26-50 cm; ca 89-119 kr) och plastboxar (de på bilden ca 79 resp 139 kr) skapar man en skräddarsydd förvaring. Plastboxarna i Classic-serien har lock med säker låsning, kan kompletteras med olika sorters insatser, är stapelbara och har tio års garanti. Boxarna finns i några olika färger eller som transparenta.


 

Utnyttja dörrarna

Genom att kombinera Elfas väggkorgar med en väggskena samt ett topp- och ett bottenfäste, kan man dra nytta av det outnyttjade förvaringsutrymme som insidan av en dörr utgör. Skenan och fästena passar dörrar som är 2015-2040 mm höga och 40 mm tjocka och gör ingen åverkan på dörren. Korgarna finns i fem storlekar och hela systemet finns i vitt eller platinum. Kombinationen på bilden kostar ca 900 kr.


 

Sitt på lådorna

En sittbänk med lådor, till hallen eller kanske till sovrummet, är dubbelt praktisk. Köper man den från Linds snickeri i Åsljunga är den dessutom ett hantverk. I deras möbelserie Lime finns en sittbänk i vitoljad massiv björk och med sits i filt. Sitthöjd 46 cm, djup 37 cm, längd 110 cm; pris 11 700 kr. Bänken kan även fås i oljad ek eller andra träslag, kläs i exempelvis fårskinn, samt måttanpassas efter dina önskemål.


 

Många kombinationer

Ikeas stativ och trådback Antonius har räddat ett antal garderober i vårt hem, men serien är betydligt bredare än så. Det finns ett 50-tal delar att välja bland, allt från tvättsäckar till klädstänger, liksom hjul för mobilitet och väggskenor/konsoler för stabilitet. Kombinationen på bilden kostar 1 710 kr inkl 5-facksförvaring och skolådor ur serien Skubb.


 

Femton i ett

Tolv lådor och tre öppna hyllor har Cabinet C i den klassiska serien Snow, som skapades av Jonas Bohlin och Thomas Sandell 1994. Byrån är gjord i lackad MDF med sockel i massiv björk, finns i sex olika färger, mäter 109x90x42 cm och kostar 13 300 kr. Finns hos Asplund.


Välj färger själv

Svartvitt? Färgglatt? Randigt? Mosaik? Eller kanske varsin färg för var och en i familjen? Harald Nyborg har hyllor för plastlådor som du själv väljer färgen på. Hyllorna är vita och finns för 4, 8, 12 eller 24 lådor. Den minsta mäter 28x36x77 cm och kostar 169 kr; den största 106x36x115 cm och kostar 799 kr. Backarna mäter 24x34x16 cm, finns i sex olika färger – grön, gul, blå, röd, vit och svart – och kostar 29 kr styck.

Annons

Sortera bättre

Den nya serien Retur från Ikea är tänkt för källsortering, men går naturligtvis även att använda till att sortera vantar, skolböcker, hundprylar och annat som hemmet är fullt av. Retur finns i tre storlekar, 6, 22 och 45 liter, vilka samtliga är 20 cm djupa. Behållarna kan monteras ihop på höjden och bredden, så du kan anpassa förvaringen efter utrymme och behov. Inbyggda handtag på behållarnas sidor gör dem enkla att bära. Kombinationen på bilden kostar 426 kr.


Rund och go i plast

Köper du en Combonibili så har ditt hem i alla fall en möbel gemensam med Museum of Modern Art i New York. Denna förvaringsmodul har tillverkats av Kartell sedan 1969 och finns även i en fyrkantig variant, men det är den runda som sticker ut lite extra. Combonibili finns i flera olika modeller, är gjord i ABS-plast och finns i svart, vitt, rött och silver. Trevåningsmodellen är 32 cm i diameter och 58,5 cm hög och kostar ca 1 090 kr (1 210 kr i silver).


Känsla av kryssning

Oceano från italienska Poltrona Frau för tankarna till en gammeldags transatlantisk kryssning. Denna koffert mäter 122x79 cm i hopfällt läge och är 62 cm djup. Fäller du ut fronten blir kofferten 118 cm bred och blottar en uppsjö av lådor i olika storlekar, liksom ett utdragbart miniskrivbord och en stoppad pall. Utsidan, skrivbordet och pallen är klädda i läder i valbar färg. Poltrona Frau representeras i Sverige av Super Blue. Oceano kostar ca 146 000 kr och kan beställas hos bland annat Input Interiör och Nordiska Galleriet.

Köpinformation:

Asplund, www.asplund.org

Elfa, http://elfa.com/Sverige

Hammarplast, www.smartstore.se

Harald Nyborg, www.haraldnyborg.se

Ikea, www.ikea.se

Kartell, www.kartell.com, www.kartellsverige.se

Linds snickeri, www.lindssnickeri.se

Poltrona Frau, www.superblue.se, www.inputinterior.se, www.nordiskagalleriet.se

23 september 2010

0 Kommentarer

2

Min naturliga vedstapel

Nina skapade en enkel vedförvaring av björkstammar. En självklar inramning till all den vackra veden.

0

Våra naturliga klädhängare - Min idé

Hallen är passagen mellan ute och inne – något som Per tog fasta på när han valde stil för klädhängarna.

0

Badrummets bästa platssparare

Vill du ha ordning och reda bland deoderanter, raklödder och mascara? Även i ett stort badrum kan det vara för lite plats för alla småsaker. Med praktis...

0

Rent hus i tvättstugan

Sortera, fäll in, häng bort! Nio tips på hur du kan ge dig själv plats i tvättstugan med enkla hjälpmedel och smarta förvaringsprylar.

0

9 tips på smart förvaring

Snyggaste förvaringslösningarna för allt från vinterkläder till busskort och sladdar.

1

Fixa smartaste hallförvaringen

Hallen är det första som välkomnar dig hem – med enkla medel kan du skapa fiffig ordning och en personlig stil.

0

Fixa skrubben

Ordningen i skrubben brukar inte vara den bästa. Gör det ordentligt en gång för alla så blir det faktiskt mycket bättre. Här får du tips!

0

Bastun blev ett sportförråd

Mer smart förvaring. Det var vad som behövdes för den stora, sportiga familjen i det lilla huset. Därför rök bastun och in kom hyllor och lådor.

0

Montera skjutdörrar på garderobsväggen

Den ålderstigna garderobsväggen behövde bytas ut. Invändigt var planeringen bra med hyllor, lådor och mycket plats att hänga kläder på. I stället för...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post info@viivilla.se. 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post kunddata@bonnier.se