Annons

Bygga klädhängare

Förvaring

Funderar du på en klädhängare? Kläder vill man helst slippa se, men ändå hitta snabbt på morgonen. Med en nästan osynlig och snabbsnickrad klädhängare/herrbetjänt bakom sovrumsdörren får du ordning och reda.

Annons


Klädhängaren, en så kallad herrbetjänt, syns nästan inte alls mot den vita sovrumsdörren och laddas på kvällen med morgondagens klädsel från topp till tå.

Den här enkla, men stilrena, herrbetjänten är snickrad av två stycken lister, 65 mm breda. Den är fäst med spikplåtsvinklar högst uppe på dörrbladet. Kontrollera att det går att stänga dörren innan du skruvar fast vinklarna, kanske behöver du hyvla bort några millimeter.

För att få plats att hänga exempelvis ett par byxor över mittenribban, har jag lagt en drygt två centimeter tjock kloss mellan den lodräta och vågräta listen. Alla synliga sågytor målade jag med vit lackfärg.

Detta behöver du för att bygga en klädhängare:

2 st lister, 220 mm, 65 mm breda med rundad kant. Cirka 80 kronor styck
2 st träklossar 60x60 mm, cirka 2 cm tjocka
1 enkelkrok, 2 st dubbelkrokar, cirka 30-45 kr/styck
2 st spikplåtsvinklar, 40x60x2, cirka 10 kr/styck
Vit lackfärg, skruv

Så här bygger du en klädhängare:

1. Såga till listerna. Den här betjänten är 85 cm hög och 65 cm bred. Alltså 2 lister 85 cm långa, 3 lister 65 cm.

2. Såga till klossarna som ska ligga under mittenribban (ev. även nedersta) 65x65 mm. Sandpappra kanterna om det behövs.

3. Skruva ihop betjänten, från baksidan. Börja med en skruv i varje ”hörn” så blir ramen vinkelrät från början. Skruva fast krokarna.

4. Måla synliga sågytor. När färgen torkat är det dags att skruva fast vinkeljärnen högst upp på baksidan av de lodräta listerna.

Annons

5. Skruva fast betjänten, genom spikplåtsvinklarna, i dörren. Kontrollera först att den går att stänga, ev. behöver du hyvla några millimeter.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
5 april 2005

0 Kommentarer

0

Klädkammare med plats för två - sockel och montering

Nu har vi kommit från till de sista delarna av byggnationen av klädkammaren - sockel och montering.

0

Kul utan kaos

Lättskött och snabbstädat är ledorden, men givetvis ska det också märkas att det är ett barnrum. Plats även för fantasi med andra ord.

0

Badrummets bästa platssparare

Vill du ha ordning och reda bland deoderanter, raklödder och mascara? Även i ett stort badrum kan det vara för lite plats för alla småsaker. Med praktis...

0

Hylla i nisch

En outnyttjad nisch, några träbitar som blivit över från ett däcksbygge på en båt och vips fick kokböckerna och kakburkarna en flott hylla i köket.

0

Klädhängare från taket

Världens enklaste mobila klädhängare — kättingen i taket — tar hand om gästernas ytterkläder.

0

Förvaring under snedtaket

Snedtak är charmigt och kan förutom att bidra till rummets mysfaktor även utnyttjas för smart förvaring.

0

Ordning och reda i förrådet

Med lite planering går det att få ordning i förrådet. Och med rätt hyllor och krokar blir det lättare att förvara var sak på sin plats och att komma åt...

0

Bästa förvaringsidéerna

Inget vackert hem utan klok förvaring. Det kommer perioder när man övervämmas av grejer och nya utrymmen står högst på önskelistan. Här visar vi några...

0

Smart förråd med skjutdörrar

Var ska cyklarna stå när det regnar och var ska de bo på vintern om man inte har ett garage? Och var gör vi av trädgårdsmöblerna, alla spadar och krukor...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons