Annons

Bygga klädhängare

Förvaring

Funderar du på en klädhängare? Kläder vill man helst slippa se, men ändå hitta snabbt på morgonen. Med en nästan osynlig och snabbsnickrad klädhängare/herrbetjänt bakom sovrumsdörren får du ordning och reda.

Annons


Klädhängaren, en så kallad herrbetjänt, syns nästan inte alls mot den vita sovrumsdörren och laddas på kvällen med morgondagens klädsel från topp till tå.

Den här enkla, men stilrena, herrbetjänten är snickrad av två stycken lister, 65 mm breda. Den är fäst med spikplåtsvinklar högst uppe på dörrbladet. Kontrollera att det går att stänga dörren innan du skruvar fast vinklarna, kanske behöver du hyvla bort några millimeter.

För att få plats att hänga exempelvis ett par byxor över mittenribban, har jag lagt en drygt två centimeter tjock kloss mellan den lodräta och vågräta listen. Alla synliga sågytor målade jag med vit lackfärg.

Detta behöver du för att bygga en klädhängare:

2 st lister, 220 mm, 65 mm breda med rundad kant. Cirka 80 kronor styck
2 st träklossar 60x60 mm, cirka 2 cm tjocka
1 enkelkrok, 2 st dubbelkrokar, cirka 30-45 kr/styck
2 st spikplåtsvinklar, 40x60x2, cirka 10 kr/styck
Vit lackfärg, skruv

Så här bygger du en klädhängare:

1. Såga till listerna. Den här betjänten är 85 cm hög och 65 cm bred. Alltså 2 lister 85 cm långa, 3 lister 65 cm.

2. Såga till klossarna som ska ligga under mittenribban (ev. även nedersta) 65x65 mm. Sandpappra kanterna om det behövs.

3. Skruva ihop betjänten, från baksidan. Börja med en skruv i varje ”hörn” så blir ramen vinkelrät från början. Skruva fast krokarna.

4. Måla synliga sågytor. När färgen torkat är det dags att skruva fast vinkeljärnen högst upp på baksidan av de lodräta listerna.

Annons

5. Skruva fast betjänten, genom spikplåtsvinklarna, i dörren. Kontrollera först att den går att stänga, ev. behöver du hyvla några millimeter.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
5 april 2005

0 Kommentarer

0

Flärdfull förvaring

Bort med prylarna, snabbt och snyggt!

0

Bästa boden bygger du själv - inred med hyllor och arbetsbord

I "Bästa boden bygger du själv" kan du läsa om hur du bygger en kombinerad vedbod och blomsterverkstad. Hur du bygger arbetsbord till den kan du läsa...

0

Bästa boden bygger du själv - limma takpapp

I Bästa boden bygger du själv kan du läsa om hur du bygger en kombinerad vedbod och blomsterverkstad. Här kan du läsa om hur du limmar takpapp på bodens...

2

Bästa boden bygger du själv!

Blomsterverkstad på sommaren och vedbod på vintern. Därmed får du glädje av uthuset hela året.

0

Sortera snyggt

Redan på 70-talet, när datorerna började sitt intåg på arbetsplatser och i hemmen, myntades begreppet "det papperslösa samhället". Brevbärarna skulle...

1

Förvaringsmarta lösningar

Smarta förvaringslösningar ger både mer utrymme, skapar ordning och gör hemmet trivsamt. På marknaden idag finns många olika förvaringslösningar som...

1

Bokhyllor - ge rum åt läslustan

Låt dina böcker visa sina bästa sidor! Du behöver inte ha vare sig stort hem eller traditionella bokhyllor för att få plats med dem. Här bjuder vi på...

2

Garderoben finns bakom väggen

Önskemålet var ett vackert och vilsamt sovrum. Alltså fick klädförvaringen finna bo bakom en egen vägg. Här byggdes en riktig walk-in-closet av köksskåp...

0

Bastun blev ett sportförråd

Mer smart förvaring. Det var vad som behövdes för den stora, sportiga familjen i det lilla huset. Därför rök bastun och in kom hyllor och lådor.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons