Annons

Hallen

Förvaring

Belysning, färg, materialval, och utsmyckning är viktiga delar att tänka på. Här är fyra idéer till utformning av hallen.

Annons

Det första man möter när man kommer in i huset, och det sista man ser när man går ut, är hallen. Det ger det första intrycket av hemmet, kanske ett bestående. Därför borde hallen vara värd en granskning och kanske en uppfräschning. Det problem som gäller de flesta hallar är förvaringen av alla kläder, skor m.m. Kapphyllan är för liten och hallen för trång. Och det hela ser ganska trist ut. Även om man blir effektivare om man bara tillåter de mest aktuella prylarna i hallen, så krävs en del arrangemang för att få den trivsam och funktionell. Belysning, färg, materialval, och utsmyckning är viktiga delar. Här är fyra idéer till utformning av hallen.

I en sönderstyckad hall med t ex fem dörrar, kan en lösning se ur så här. Den slutna kapphyllan som besår av rygg, gavlar, tak och botten, är fristående. Den är inte svårt att göra själv, och lackerad i en fräck färg gör den hallen tuffare.

Den tåliga hallen kan se ut så här. Tidlösa material som klinker och kakel på golv och väggar. Väggkaklet avslutas upptill med en kakellist. Intill kapphyllan finns en praktisk uppfällbar pall. Belysningen är diskret infälld i taket.

I den lilla lyxiga hallen finns klädförvaringen bakom stora skjutbara spegelglasdörrar. Spegelglasen förstorar och fördubblar effekten av hallen med tavlor, växt och dekorativ stol. Det är lätt att skapa stämning med spotlights på en skena.

Kapphyllan är placerad invid trappan, inbyggd i ett skåp med jalusidörrar. Bredvid finns hurtsar med lådor, en för varje familjemedlem. Ett arrangemang som döljer det mesta. Utförande helt av naturträ, tänkt för ett hus med rustika drag. Belysningen är en lågvoltsarmatur med flera riktbara ljuskällor.

Annons

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Redaktionen rekommenderar

14 januari 2001

0 Kommentarer

0

Klädkammare med plats för två - sockel och montering

Nu har vi kommit från till de sista delarna av byggnationen av klädkammaren - sockel och montering.

0

Kul utan kaos

Lättskött och snabbstädat är ledorden, men givetvis ska det också märkas att det är ett barnrum. Plats även för fantasi med andra ord.

0

Badrummets bästa platssparare

Vill du ha ordning och reda bland deoderanter, raklödder och mascara? Även i ett stort badrum kan det vara för lite plats för alla småsaker. Med praktis...

0

Hylla i nisch

En outnyttjad nisch, några träbitar som blivit över från ett däcksbygge på en båt och vips fick kokböckerna och kakburkarna en flott hylla i köket.

0

Klädhängare från taket

Världens enklaste mobila klädhängare — kättingen i taket — tar hand om gästernas ytterkläder.

0

Förvaring under snedtaket

Snedtak är charmigt och kan förutom att bidra till rummets mysfaktor även utnyttjas för smart förvaring.

0

Ordning och reda i förrådet

Med lite planering går det att få ordning i förrådet. Och med rätt hyllor och krokar blir det lättare att förvara var sak på sin plats och att komma åt...

0

Bästa förvaringsidéerna

Inget vackert hem utan klok förvaring. Det kommer perioder när man övervämmas av grejer och nya utrymmen står högst på önskelistan. Här visar vi några...

0

Smart förråd med skjutdörrar

Var ska cyklarna stå när det regnar och var ska de bo på vintern om man inte har ett garage? Och var gör vi av trädgårdsmöblerna, alla spadar och krukor...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons