Annons

Hallen

Förvaring

Belysning, färg, materialval, och utsmyckning är viktiga delar att tänka på. Här är fyra idéer till utformning av hallen.

Annons

Det första man möter när man kommer in i huset, och det sista man ser när man går ut, är hallen. Det ger det första intrycket av hemmet, kanske ett bestående. Därför borde hallen vara värd en granskning och kanske en uppfräschning. Det problem som gäller de flesta hallar är förvaringen av alla kläder, skor m.m. Kapphyllan är för liten och hallen för trång. Och det hela ser ganska trist ut. Även om man blir effektivare om man bara tillåter de mest aktuella prylarna i hallen, så krävs en del arrangemang för att få den trivsam och funktionell. Belysning, färg, materialval, och utsmyckning är viktiga delar. Här är fyra idéer till utformning av hallen.

I en sönderstyckad hall med t ex fem dörrar, kan en lösning se ur så här. Den slutna kapphyllan som besår av rygg, gavlar, tak och botten, är fristående. Den är inte svårt att göra själv, och lackerad i en fräck färg gör den hallen tuffare.

Den tåliga hallen kan se ut så här. Tidlösa material som klinker och kakel på golv och väggar. Väggkaklet avslutas upptill med en kakellist. Intill kapphyllan finns en praktisk uppfällbar pall. Belysningen är diskret infälld i taket.

I den lilla lyxiga hallen finns klädförvaringen bakom stora skjutbara spegelglasdörrar. Spegelglasen förstorar och fördubblar effekten av hallen med tavlor, växt och dekorativ stol. Det är lätt att skapa stämning med spotlights på en skena.

Kapphyllan är placerad invid trappan, inbyggd i ett skåp med jalusidörrar. Bredvid finns hurtsar med lådor, en för varje familjemedlem. Ett arrangemang som döljer det mesta. Utförande helt av naturträ, tänkt för ett hus med rustika drag. Belysningen är en lågvoltsarmatur med flera riktbara ljuskällor.

Annons

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Redaktionen rekommenderar

14 januari 2001

0 Kommentarer

0

Flärdfull förvaring

Bort med prylarna, snabbt och snyggt!

0

Bästa boden bygger du själv - inred med hyllor och arbetsbord

I "Bästa boden bygger du själv" kan du läsa om hur du bygger en kombinerad vedbod och blomsterverkstad. Hur du bygger arbetsbord till den kan du läsa...

0

Bästa boden bygger du själv - limma takpapp

I Bästa boden bygger du själv kan du läsa om hur du bygger en kombinerad vedbod och blomsterverkstad. Här kan du läsa om hur du limmar takpapp på bodens...

2

Bästa boden bygger du själv!

Blomsterverkstad på sommaren och vedbod på vintern. Därmed får du glädje av uthuset hela året.

0

Sortera snyggt

Redan på 70-talet, när datorerna började sitt intåg på arbetsplatser och i hemmen, myntades begreppet "det papperslösa samhället". Brevbärarna skulle...

1

Förvaringsmarta lösningar

Smarta förvaringslösningar ger både mer utrymme, skapar ordning och gör hemmet trivsamt. På marknaden idag finns många olika förvaringslösningar som...

1

Bokhyllor - ge rum åt läslustan

Låt dina böcker visa sina bästa sidor! Du behöver inte ha vare sig stort hem eller traditionella bokhyllor för att få plats med dem. Här bjuder vi på...

2

Garderoben finns bakom väggen

Önskemålet var ett vackert och vilsamt sovrum. Alltså fick klädförvaringen finna bo bakom en egen vägg. Här byggdes en riktig walk-in-closet av köksskåp...

0

Bastun blev ett sportförråd

Mer smart förvaring. Det var vad som behövdes för den stora, sportiga familjen i det lilla huset. Därför rök bastun och in kom hyllor och lådor.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons