Annons

Byta glasruta

Fönster och dörrar

Så här byter du ruta i dina fönster.

Annons

1. Ta bort de återstående glasbitarna försiktigt. Använd ett gammalt stämjärn för att få bort kittet. Ta en hovtång till spikskaften runt om.

2. Måla falsen med grundfärg och låt den torka enligt anvisning på färgburken. Mät upp glasrutan och skär till med en "diamantskärare", eller beställ hos en glasmästare.

3. Sätt in glaset och slå försiktigt in spikskaften i falsen längs glaset med hjälp av specialhammare eller kanten på ett brett stämjärn.

4. Gör en smal sträng av kittet och tryck ner den i fönsterfalsen. Med en kittkniv brer man ut en prydlig yta i rätt vinkel mot fönstret.

5. Skrapa bort överflödigt kitt. Tvätta bort fingeravtryck med bomull och T-röd. Måla inte fönstret förrän efter ett par veckor. Vänta inte för länge, då kan regn förstöra arbetet.

6. Sandpappra fönsterfalsen och var noga med att få bort alla rester av gammalt kitt.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
27 april 2001

0 Kommentarer

1

Täta fönster

Genom otäta fönster smiter värmen ut och tjuvdraget in. Här visar vi hur du använder tätningslist – och på så vis sparar pengar!

0

Sex idéer till dina fönster

Ett fönster är mer än bara själva fönstret. Här är sex prylar som låter dig göra dina fönster mer personliga och praktiska!

1

Ny port till garaget!

Att köpa en ny garageport är ungefär som att köpa bil. Det finns massor av tillverkare med olika modeller i olika prislägen. Här är allt du behöver...

6

Tvätta fönster - utan fläckar eller ränder

Vårsolen är skoningslös mot smutsiga fönster. Men det är en konst att tvätta fönster utan att det blir fläckar eller ränder. Här lär vi dig de bästa...

0

Fönster och dörrar i ny design

Fönster och dörrar är designdetaljerna som gör huset. Men moderna fönster och dörrar har också funktioner man för tio år sen bara kunde drömma om. Vad...

0

Rita dörren själv

Vill du ha ett eget unikt uttryck på dina dörrar i hemmet? Visst kan du designa din egen dörr, både helt och hållet eller bara lite grann. Här får du...

3

Nya fönster – byta eller renovera?

Anledningen till att vilja byta fönster kan vara många som fel stil, skruttig kvalitet eller alldeles för värmeslösiga. Frågan är om du ska byta till...

1

Fönster som är gamla och energisnåla

Familjen König vill byta ut sina 20 år gamla fönster med högt U-värde. Per Sjöhult, vd för Glasbranschföreningen, som organiserar glasmästare och glasfö...

1

70-tals fönstren har gjort sitt

Anna-Lena Löfvenberg är trött på 70-talsfönstren och vill byta till nya energisnåla fönster som ser gammaldags ut.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons