Annons

Byta glasruta

Fönster och dörrar

Så här byter du ruta i dina fönster.

Annons

1. Ta bort de återstående glasbitarna försiktigt. Använd ett gammalt stämjärn för att få bort kittet. Ta en hovtång till spikskaften runt om.

2. Måla falsen med grundfärg och låt den torka enligt anvisning på färgburken. Mät upp glasrutan och skär till med en "diamantskärare", eller beställ hos en glasmästare.

3. Sätt in glaset och slå försiktigt in spikskaften i falsen längs glaset med hjälp av specialhammare eller kanten på ett brett stämjärn.

4. Gör en smal sträng av kittet och tryck ner den i fönsterfalsen. Med en kittkniv brer man ut en prydlig yta i rätt vinkel mot fönstret.

5. Skrapa bort överflödigt kitt. Tvätta bort fingeravtryck med bomull och T-röd. Måla inte fönstret förrän efter ett par veckor. Vänta inte för länge, då kan regn förstöra arbetet.

6. Sandpappra fönsterfalsen och var noga med att få bort alla rester av gammalt kitt.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
27 april 2001

0 Kommentarer

0

Släpp in ljuset

Visst kan du öka ljusinsläppet i ett rum. Här visar Ingald Andersson hur du byter fönstret mot en fransk balkong. Och visst gör det skillnad.

0

Hälsa vårens ljus med nya fönster

Få ting påverkar oss så mycket som dagsljuset. Ett enkelt sätt att få in mer ljus är till exempel att göra altandörren till glasdörr.

0

Så byter du fönster

Här visar vår egen snickare Jan Ohlis, hur du enkelt byter fönstrena själv.

0

Rita dörren själv

Vill du ha ett eget unikt uttryck på dina dörrar i hemmet? Visst kan du designa din egen dörr, både helt och hållet eller bara lite grann. Här får du...

0

Smarta fönster

Smarta fönster som själva reglerar inflödet av ljus och värme och som man kan ”släcka” när man går ut ur rummet. Det låter som science fiction, men de...

0

Fönster och dörrar i ny design

Fönster och dörrar är designdetaljerna som gör huset. Men moderna fönster och dörrar har också funktioner man för tio år sen bara kunde drömma om. Vad...

0

Dags för fönstertitt

Fönster ska släppa in ljus, men också behålla husets värme. En enkel renovering, tilläggsisolering eller rent av ett fönsterbyte kan inte bara spara...

1

Dags att byta fönster

Trött på kallras och drag? Vill du minska bullret utifrån och samtidigt sänka energiförbrukningen? Då är det läge att byta fönster!

0

Bygg ett glasbetongfönster

Här visar vi hur du kan bygga ett eget glasbetongfönster.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons