Annons

Byggnadsvård – att renovera gamla hus

Skötsel, underhåll, renovering och vård av gamla hus är viktigt att göra på rätt sätt. Se till att ta en ordentlig husesyn för att kunna åtgärda, eller förbereda huset för framtidens prövningar. Ta gärna en husesyn flera gånger om året, både invändigt och utvändigt. I kategorin byggnadsvård har vi bland annat listat butiker för byggnadsvård, hur du återanvänder gammalt material, renoverar miljövänligt, hur du renoverar ditt hus enligt tidstypisk stil och viktiga detaljer för att renovera gamla hus.

 

Smarta sajter för byggnadsvård

Letar du efter smarta sajter gällande byggnadsvård? Vi har listat var du kan hitta konsulter inom byggnadsvård, kurser inom byggnadsvård, reservdelar till gamla hus och mycket mer. Se våra sajttips om byggnadsvård här. 

 

Renovera huset i tidstypisk stil

Letar du efter tips och råd för att renovera ditt gamla hus? Kanske är ditt hus K-märkt och måste renoveras varsamt? Vi har samlat alla tips för att renovera med byggnadsvård för hus byggda under allt från sekelskiftet till 1930-tal, 1950-tal och 1970-talet.

 

Glöm inte att gå en årlig husesyn

Att gå sin årliga husesyn är något som är väldigt viktigt för att det inte ska bli framtida problem. För att gardera dig ordentligt kan du gå husesyn flera gånger om året. Under våren har bostaden ofta fått stå ut med mycket väder och vind, därmed kan det vara en god idé att ta en ordentlig titt på ytterbelysningen, vindskivor, luftvärmepumpen och mycket annat. Men glöm inte att även titta inomhus.

 

Byggvård för villa, torp och fäbod

Byggnadsvård är något som blivit en folkrörelse. Flera husägare har förstått vikten av att få lära sig hur det faktiskt går till. Nu finns det till och med byggnadsvårdsläger i hela Sverige. Det är byggnadsvårdsföreningen som anordnar dessa läger. Är du intresserad av att lära dig hur du renoverar gamla hus? Läs mer om byggnadsvårdsläger här. 

 

Detaljer och beslag för gamla hus

Ta chansen att återanvända gamla material. Ska du byta beslag och är på jakt efter tidstypiska beslag eller detaljer som passar ditt hus? Kanske en strömbrytare av äldre modell, eller handtag till en äldre dörr. Vi vägleder dig.

 

Byggnadsvård till retroinredning

Idag finns ett stort utbud av begagnade och nytillverkade ”reservdelar” till gamla hus. Retro har samtidigt blivit en inredningsstil i sig. Idag finns det gott om byggnadsvårdsbutiker där man kan hitta tidstypiska gamla byggnadsdetaljer, så som golvklinkers, lampor, dörrar eller kranar. Läs mer om retrostilen och vilka byggnadsvårdsbutiker som finns här. 

 

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Byggnadsvård
I samarbete med Uretek
Vad är en sättningsskada och vad gör jag om jag upptäcker en spricka i fasaden? Uretek svarar på 6 vanliga frågor om sättningsskador i huset.
Husliv
0
Jennie och Henrik har återställt den gamla byskolans gammaldags charm – och lyckats sänka energiförbrukningen med 75 procent.
Bygg
1
Är du perfektionist? Gillar raka linjer, ordning och reda? Varning: Du kommer att bli galen av dessa 16 byggmissar.
Garage och förråd
2
Snickarglädjen blir större om trädgårdsredskap och verktyg har en egen plats i garaget. Vi visar de smartaste tipsen för att få ett garage i ordning.
Byggnadsvård
0
Vilket ansvar för snöröjning du har som villaägare skiljer sig lite beroende på var i landet du bor.
Byggnadsvård
2
Plötsligt är det för sent, då står grillen där översnöad och en gammal kratta sticker upp ur en ishård snödriva. Vill du slippa en sådan vinter till...
Byggnadsvård
0
När du ändå är ute och njuter i vårsolen - passa på att inspektera huset och se efter hur det klarat höstens och vinterns prövningar. Här får du Vi i...
Byggnadsvård
0
Som en följd av - eller möjligen som en reaktion mot - det ökade hemmafixandet, tycks intresset för det egna husets kulturhistoriska värden ha vaknat...
Odla och plantera
1
Irriterar du dig på rytande gräsklippare, cigarettrök eller skuggande träd? Du är inte ensam om att störa dig på grannen.
Byggnadsvård
0
Byggnadsvård börjar bli en folkrörelse. Nu ska alla lära sig spänna takpapp, kitta fönster och blanda linoljefärg. Efter att ha sett Ernst och grabbar...
Elavtal
1
Det är för din säkerhets skull. Här följer Elsäkerhetsverkets regler om vad man får göra själv när det handlar om elinstallationer.
Byggnadsvård
22
Frågor om så kallade dolda fel hör till de allra vanligaste till våra experter. Här låter vi vår jurist, Robert Kiejstut, besvara ett antal olika...
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons