20 jultips, pynt och knep du bara måste se!
20 jultips, pynt och knep du bara måste se!

20 tips du inte kan vara utan i jul

Gör det själv

Knepen för tejprullen, få granen att se tätare ut, förvara ljusslingan smart – här är 20 smarta jultips du inte kan vara utan!

 • Gör julens finaste pannkakor

   

  Med pepparkaksformar får du fina former på pannkakorna.

  Källa

 • Tätare gran

   

  Är granen gles? Få den att se tätare ut med hjälp av en grön girlang.

  Källa

 • Slipp trassel på ljusslingorna...

   

  Linda ljusslingorna runt en kartongbit eller ett papprör.

  Källa

 • Linda runt en galge...

   

  Att linda ljusslingan runt en galge är också ett smart knep för att slippa trasslet!

  Källa

 • Bästa varma chokladen

   

  Dekorera varm choklad med ett hjärta av grädde. Du fixar enkelt egna genom att frysa grädde på ett bakplåtspapper och sedan stansa ut valfri form med pepparkaksformar.

  Källa

 • Förvara pepparkaksformar med stil

   

  Trä pepparkaksformarna på en hållare för hushållspapper så slipper de hamna i en enda röra i lådan – det är dessutom en fin inredningsdetalj.

  Källa

 • Vik egna paketrosetter

   

  Har du fint papper över, eller har du köpt för mycket julklappspapper? Vik dina egna julrosetter så sparar du dessutom pengar!

  Källa

 • Förvara ljusen smart

   

  Ljus bör förvaras med försiktighet, så att de inte skadas. Bästa sättet är att slå in dem i papper, klippa upp en hushållsrulle och stoppa ljusen inuti.

  Källa

 • Släng julpappret med stil

   

  Ni vet hur det rafsas runt där på julafton när alla öppnar sina paket samtidigt och den trista sopsäcken åker fram? Klä in en kartong med julpapper och samla allt papper i den i stället!

  Källa

 • 10 otroligt smarta jultips

  Bästa knepet för tejprullen, tips på hur du kan spara presentpapper på ett snyggt sätt och 8 andra smarta knep! Spana in!

Visa allt innehåll
Emelie Åberg
16 december 2014
Mer om Gör det själv

Renoveringsresan: Samlarens baksida

Gör det själv Att få ordning i en gammal smedja är inte gjort i en handvändning. För det första är det svårt att slänga saker som kan komma till användning och för det andra väger allting som tyngsta bly. Del tre i ”Smedjans renovering” bjuder på en resa i saksamlarens ömma fotspår.

Hyllan alla kan snickra!

Gör det själv Krydda köket med en ny hylla – som du har snickrat själv! I möbelsnickaren Moa Brännström Otts nya bok finns projekt för såväl veteranen som för den...

Smarta gör-det-själv-guider

Gör det själv Steg för steg till det perfekta slutresultatet! Nu har du som är medlem i Vi i Villa-klubben möjlighet att ladda ner fem olika gör-det-själv-guider....

VIDEO: Smart spikförvaring

Gör det själv Är du trött på att tappa spikarna, och behöva leta efter dem på golvet när det är dags att spika något? Här är knepet för dig! 

Renoveringsresan – Dränera och tömma skrot

Gör det själv Dränering och tömma på skrot – renoveringen av den gamla smedjan går nu in i fas två. Här får du följa projektet.

57 galna och kusliga halloweentips

Gör det själv Äntligen dags för halloween! Så fixar du en läskig trädgård, borrar din pumpa och gör otäcka halloweendekorationer som skrämmer slag på dina gäster!...

Bygg en drivbänk – steg för steg

Gör det själv Har du inget växthus? Snickra ihop en drivbänk! Den tar inte så stor plats i trädgården och är perfekt att odla enkla växter och grönsaker i.

Uppställning – när du blir byggherre

Gör det själv Vet du vilka regler som gäller för privatpersoner som jobbar på hög höjd vid exemplevis fasdamålning eler takbyte? Björn Christiernsson förklarar...

Möblera med färg!

Gör det själv Gör ditt hem personligt – bygg din egen inredning. Men bestäm dig innan du snickrar om du ska måla eller inte. Här är snickar-Björns bästa tips.