20 jultips, pynt och knep du bara måste se!
20 jultips, pynt och knep du bara måste se!

20 tips du inte kan vara utan i jul

Gör det själv

Knepen för tejprullen, få granen att se tätare ut, förvara ljusslingan smart – här är 20 smarta jultips du inte kan vara utan!

Annons
 • Gör julens finaste pannkakor

   

  Med pepparkaksformar får du fina former på pannkakorna.

  Källa

 • Tätare gran

   

  Är granen gles? Få den att se tätare ut med hjälp av en grön girlang.

  Källa

 • Slipp trassel på ljusslingorna...

   

  Linda ljusslingorna runt en kartongbit eller ett papprör.

  Källa

 • Linda runt en galge...

   

  Att linda ljusslingan runt en galge är också ett smart knep för att slippa trasslet!

  Källa

 • Bästa varma chokladen

   

  Dekorera varm choklad med ett hjärta av grädde. Du fixar enkelt egna genom att frysa grädde på ett bakplåtspapper och sedan stansa ut valfri form med pepparkaksformar.

  Källa

 • Förvara pepparkaksformar med stil

   

  Trä pepparkaksformarna på en hållare för hushållspapper så slipper de hamna i en enda röra i lådan – det är dessutom en fin inredningsdetalj.

  Källa

 • Vik egna paketrosetter

   

  Har du fint papper över, eller har du köpt för mycket julklappspapper? Vik dina egna julrosetter så sparar du dessutom pengar!

  Källa

 • Förvara ljusen smart

   

  Ljus bör förvaras med försiktighet, så att de inte skadas. Bästa sättet är att slå in dem i papper, klippa upp en hushållsrulle och stoppa ljusen inuti.

  Källa

 • Släng julpappret med stil

   

  Ni vet hur det rafsas runt där på julafton när alla öppnar sina paket samtidigt och den trista sopsäcken åker fram? Klä in en kartong med julpapper och samla allt papper i den i stället!

  Källa

 • 10 otroligt smarta jultips

  Bästa knepet för tejprullen, tips på hur du kan spara presentpapper på ett snyggt sätt och 8 andra smarta knep! Spana in!

Visa allt innehåll
Emelie Åberg
16 december 2014
 
Annons
Mer om Gör det själv

Tomt i plånboken? Här är bästa snåltipsen!

Gör det själv Julen gör ett stort hål i kassan för många av oss och nu stundar därför bistrare tider. Men det finns metoder för att överleva. Det visar Vi i Villas nya undersökning Villapanelen.

Gör en månadsbudget - ekonomitipset

Gör det själv Gör en månadsbudget! En nyttig övning är att föra kassabok över dina utgifter.

Julkalender - dag för dag

Gör det själv Nu när julmånaden snart börjar är det dags att ta tag i julens alla sysslor. Med en dag för dag-kalender blir det lättare att hålla ordning på dagarna...

Årets finaste pepparkakshus

Gör det själv Arkitekturmuseets årliga pepparkakshustävling är avslutad. Årets tema arkitektoniska förbindelser är inspirerat av olika sammanlänkande byggnader i Stockholmstrakten.

Lyxa till loppisfynden

Gör det själv Ge dina loppisfynd en ordentlig trestegsbehandling innan de får flytta in i finrummet. Färg, tyg och lite pillerill är vad som behövs!

Hyllan alla kan snickra!

Gör det själv Krydda köket med en ny hylla – som du har snickrat själv! I möbelsnickaren Moa Brännström Otts nya bok finns projekt för såväl veteranen som för den...

Julklappstips till hemmafixaren 2012

Gör det själv Emelie Lindeberg, korad till årets mest framstående kvinnliga hantverkare och mottagare av Isabellestipendiet 2012, älskar att strosa runt på olika byggvaruhus och titta på verktyg. Här ger hon julklappstips till hemmafixaren.

Julklappstips till alla hemmafixare

Gör det själv Här har vi gjort ett litet urval av passande klappar till tre typer av villaägare; den som ofta tänker ett steg till och alltid "Vill väl", den som är...

Gör ett kryddställ av bakformen

Gör det själv Återvinning ligger i tiden – och samtidigt är det väldigt roligt! Gå på loppis och vänd och vrid på föremålen. Med lite fantasi och händighet kan du...