Annons

Bygg och gör det själv-projekt

Information, guider och experternas handfasta tips för dig som gillar att bygga själv, vare sig du ska renovera hela huset eller om du ska dra igång ett byggprojekt hemma. Kanske ska du byta fönster och dörrar och letar efter en guide till hur du gör det på enklast sätt, eller så undrar du vilken typ av fönster och dörr som passar ditt hus stil. Här samlar vi våra bästa tips för hemmafixaren, oavsett om du är en van snickare eller nybörjare.

Här finns också steg för steg-guider för hur du kan gå till väga när du själv vill ge husets fasad ett lyft: som hur du kan byta träfasad eller putsa om din putsfasad. Vi listar även fördelar och nackdelar och ger våra experters bästa tips inför byte eller underhåll av olika typer av fasader, som trä, puts, tegel och sten. För dig som har träfasad samlar vi också här våra bästa målarknep för att måla om huset själv.

Bygga och renovera själv

Här kan du samla inspiration för olika byggprojekt hemma – som att själv snickra ett enkelt staket eller bygga en vacker gärdesgård i trädgården. Vi har även flera steg för steg-instruktioner och goda råd kring att bygga en mur eller stödmur.

Kanske har du ett vackert gammalt hus som behöver restaureras i äldre stil – vi listar bra byggnadsvårdsbutiker och tipsar om hur du kan renovera ditt gamla hus på ett varsamt sätt med hjälp av byggnadsvård. Allt för att behålla den gammaldags charmen i huset!

Lägga nytt tak eller golv

Om du funderar på att lägga nytt tak själv har vi också flera goda råd och guider. Det kräver visserligen lite planering och förberedelse, men att byta ut det gamla taket behöver inte vara så svårt. Här finns allt du behöver veta för att välja ett bra och hållbart tak, och hur du ska underhålla tak, pannor och stuprännor.

Vi listar också de bästa experttipsen för att välja rätt golv, som skillnaderna mellan laminat, lamell och parkett – och vad det kostar att lägga nytt golv. Här får du också lära dig grunderna i att underhålla ett trägolv på bästa sätt: hur du kan slipa, lacka och behandla golvet med olja, lack eller lut.

Att tänka på när du dränerar

Det finns mycket du ska tänka på när du ska dränera huset. Vi samlar expertråden kring bästa årstiden att dränera, hur du ska gå tillväga för att skaffa ett bra dräneringssystem, vad det kostar och hur du på bästa sätt kan ta hjälp av en sakkunnig som ser till att dräneringen blir rätt. Här finns också försäkringsaspekterna kring dränering och tecken på dålig dränering.

 

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Gör det själv
0
Letar du efter kul julpyssel till barnen? Proffspysslaren Karin Andersson bjuder på ett gulligt pyssel på hur ni gör söta tittburkar från sin bok...
Gör det själv
0
Letar du efter kul julpyssel till barnen? Proffspysslaren Karin Andersson bjuder på ett gulligt pyssel på hur ni gör söta djurklappar från sin bok...
Gör det själv
0
Blir du också irriterad på hur snöret på paketet är trassligt på baksidan av julklappen? Vi i Villa har testet knepet som proffsen använder sig av!
Gör det själv
0
Duka med naturen som inspiration – så här enkelt gör du egna bordsdekorationer av ved och får en fin dukning till jul.
Utomhusbelysning
0
Glöm inte trädgården när du pyntar inför julhelgerna. Vi i Villa vet hur du gör det bäst.
Gör det själv
0
Trött på att tappa bort spikarna när du ska sätta upp tavlan? Vi i Villa har testat smarta knepet som gör det enklare att hålla ordning på spikarna!
Gör det själv
0
Glöm julpynt med dyra prislappar – så här binder du själv kransar som får dina grannar att tappa hakan!
Golv
0
Det är ett stort och dammigt arbete att slipa ett gammalt trägolv. Å andra sidan blir det otroligt snyggt och du sparar lätt flera tusen kronor med...
Gör det själv
1
Jag har problem med läckande anslutning från vattenledning till WC stol.En fyrtio år gammal ventil är kopplad till vattenledningen, 10mm kopparrör...
Golv
0
Rutigt golv är på allas läppar – och i många retrokök, badrum och hallar. Så här enkelt fixar du rutgolv utan ojämna linjer, konstiga hörn eller...
Bygga och renovera kök
3
Vi blir allt bättre på att vara våra egna arkitekter när det kommer till renovering av hemmet, men det är lätt att missa något. Ellen Molin, köksplane...
Gör det själv
0
Galet roligt Halloween-pyssel gör du enkelt själv med en pumpa och en borr! Vi har testat att göra egna pumpor att dekorera villadörren med. Garantera...
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons