Annons

Forum

Plantera om rosor och träd
0 röster
sep 02 2010
#1
Trädgårdsnovis som jag är skulle jag behöva lite tips kring omplantering av rosor och träd. Jag behöver dränera om och vill försöka rädda växtligheten kring huset. När är det bäst att ge sig på försöket att plantera om rosor och ett mindre träd, är det någon som vet hur man ska bära sig åt? Hur mycket rötter behöver man få med? Ska man klippa ner rosorna och trädet innan? :P
okt 15 2010
#2
Rosor kan klippas ner (alla sorter) när det gäller träd beror det på vad det är för träd alla klarar inte hårda beskärningar. Man bör få med så mycket rötter som möjligt vid omplantering. De flesta lövfällande träd går utmärkt att flytta under senhösten (ifall man inte bor i norrland) men känsligare saker typ magnolia och avenbok bör man nog flytta på våren, rosorna bör dock flyttas på våren ifall man inte bor i skåne där kan höstflytt gå riktigt bra. Viktigt, viktigt är dock att sedan vattna de flyttade växterna rejält från tidig vår och sedan regelbundet hela odlingssäsongen det tar tid innan de rotar sig igen och de behöver rejäla rotblötor.
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons