Forum

Plantera om rosor och träd
0 röster
sep 02 2010
#1
Trädgårdsnovis som jag är skulle jag behöva lite tips kring omplantering av rosor och träd. Jag behöver dränera om och vill försöka rädda växtligheten kring huset. När är det bäst att ge sig på försöket att plantera om rosor och ett mindre träd, är det någon som vet hur man ska bära sig åt? Hur mycket rötter behöver man få med? Ska man klippa ner rosorna och trädet innan? :P
okt 15 2010
#2
Rosor kan klippas ner (alla sorter) när det gäller träd beror det på vad det är för träd alla klarar inte hårda beskärningar. Man bör få med så mycket rötter som möjligt vid omplantering. De flesta lövfällande träd går utmärkt att flytta under senhösten (ifall man inte bor i norrland) men känsligare saker typ magnolia och avenbok bör man nog flytta på våren, rosorna bör dock flyttas på våren ifall man inte bor i skåne där kan höstflytt gå riktigt bra. Viktigt, viktigt är dock att sedan vattna de flyttade växterna rejält från tidig vår och sedan regelbundet hela odlingssäsongen det tar tid innan de rotar sig igen och de behöver rejäla rotblötor.
Vi i Villas policy
Avbryt

Bli en del av Vi i Villa!

Som medlem på viivilla.se är du en del av Vi i Villa - din tipsare i villavardagen.

På viivilla.se kan du få svar på dina frågor, prata med andra kunniga villaägare, göra din röst hörd i Villapanelen, medverka i tävlingar och ta del av Vi i Villas unika erbjudanden och mycket mer. Viivilla.se är en plattform i ständig utveckling för att vara din bästa tipsare i villavardagen.

Är du redan medlem på viivilla.se kan du använda dina gamla inloggningsuppgifter.

Välj vilka erbjudanden och tjänster du vill ta del av. Alla tjänster är gratis och sägas upp när du vill.

Nyhetsbrev

Vi i Villas digitala nyhetsbrev kommer ut ca åtta gånger i månaden. Genom det blir du uppdaterad om vad som händer på siten och får ta del av de senaste villatipsen.

Erbjudanden

Då och då skickar Vi i Villa ut unika erbjudanden till våra medlemmar via mail. Du väljer själv om du vill ta del av erbjudandet eller inte.

Auktioner

Vill du buda på fina saker i Vi i Villas auktioner? När en ny auktionsrunda drar igång skickar vi ut ett mail med information om produkterna du kan buda på. Under en auktionsperiod får du mail en gång per vecka.

Tävlingar

Varje tävling har enskilda villkor för deltagande. Läs mer under sidan tävlingar och för varje tävling.

Villapanelen

Villapanelen är en internetbaserad oberoende och opolitisk panel som speglar villaägares åsikter inom olika områden. Undersökningarna skickas ut omkring fyra gånger per år och du som villapenelist får ta del av unika utlottningar och erbjudanden. Läs mer under sidan Villapanelen.

 

Lagring av uppgifter

All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m m lagras hos Bonnier Publications AB som äger Vi i Villa. Dina uppgifter kommer inte att vidarebefordras eller säljas till tredje part, vilket innebär att spamming (reklamutskick, massutskick via e-post) inte kommer att förekomma.

PuL

Alla uppgifter som vi lagrar behandlas enligt PuL (Personuppgiftslagen).

Övrigt

Viivilla.se följer Bonniers policyregler. För att se dessa besök www.kunddata.bonnier.se