Annons

Forum

Plantera om rosor och träd
0 röster
sep 02 2010
#1
Trädgårdsnovis som jag är skulle jag behöva lite tips kring omplantering av rosor och träd. Jag behöver dränera om och vill försöka rädda växtligheten kring huset. När är det bäst att ge sig på försöket att plantera om rosor och ett mindre träd, är det någon som vet hur man ska bära sig åt? Hur mycket rötter behöver man få med? Ska man klippa ner rosorna och trädet innan? :P
okt 15 2010
#2
Rosor kan klippas ner (alla sorter) när det gäller träd beror det på vad det är för träd alla klarar inte hårda beskärningar. Man bör få med så mycket rötter som möjligt vid omplantering. De flesta lövfällande träd går utmärkt att flytta under senhösten (ifall man inte bor i norrland) men känsligare saker typ magnolia och avenbok bör man nog flytta på våren, rosorna bör dock flyttas på våren ifall man inte bor i skåne där kan höstflytt gå riktigt bra. Viktigt, viktigt är dock att sedan vattna de flyttade växterna rejält från tidig vår och sedan regelbundet hela odlingssäsongen det tar tid innan de rotar sig igen och de behöver rejäla rotblötor.
Vi i Villas policy
Avbryt

Bli en del av Vi i Villa!

Som medlem på viivilla.se är du en del av Vi i Villa - din tipsare i villavardagen.

På viivilla.se kan du få svar på dina frågor, prata med andra kunniga villaägare, göra din röst hörd i Villapanelen, medverka i tävlingar och ta del av Vi i Villas unika erbjudanden och mycket mer. Viivilla.se är en plattform i ständig utveckling för att vara din bästa tipsare i villavardagen.

Är du redan medlem på viivilla.se kan du använda dina gamla inloggningsuppgifter.

Nyhetsbrev och erbjudandemejl

Som medlem hos Vi i Villa får du bland annat våra nyhetsbrev och erbjudanden. Erbjudanden från Vi i Villa kommer från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning. Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet.

Tävlingar

Varje tävling har enskilda villkor för deltagande. Läs mer under sidan tävlingar och för varje tävling.

Villapanelen

Villapanelen är en internetbaserad oberoende och opolitisk panel som speglar villaägares åsikter inom olika områden. Undersökningarna skickas ut omkring fyra gånger per år och du som villapenelist får ta del av unika utlottningar och erbjudanden. Läs mer under sidan Villapanelen.

Behandling av personuppgifter

All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m m lagras hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. Genom att bli medlem samtycker du till att mina personuppgifter, inklusive e-postadress, mobiltelefonnummer för samtal och sms-meddelanden och eventuella andra digitala adresser, får lagras och användas inom Bonnier för digitala tjänster, marknadsföring, samt för statistik- och analysändamål.

Uppgifter som du direkt eller indirekt lämnar genom att använda Bonniers digitala tjänster och erbjudanden kan tillsammans med övriga kunduppgifter användas inom Bonnier för marknadsföringsändamål och för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig, samt för utveckling av nya tjänster. Information om min användning av digitala tjänster inhämtas med hjälp av bland annat cookies.

Samtycket är giltigt till dess du själv säger upp det, och upphör inte om tjänsten inte nyttjas och samtycket är heller inte beroende av eventuella köp av produkter.

Du har rätt att återkalla samtycket vilket du gör genom att kontakta Bonnier via respektive bolags kundtjänst. För ytterligare information om behandling av personuppgifter, se www.kunddata.bonnier.se

Annons