Annons

Forum

Kattbesvär - lösning, tack!
43 röster
mar 29 2008
#1
Hej Jag har fått besvär med grannarnas katter i min trädgård. De tror att mitt grönsaksland och jorden mellan mina rabarber är en bajselåda. Jag har en treårig son som tycker mycket om att påta i trädgården med mamma.Jag har därför mycket bråttom att ändra på katternas beteende. Har någon tips på vad jag kan göra?
jul 31 2014
#107
RE:Kattbesvär - lösning, tack!
RE:Kattbesvär - lösning, tack!
SV: Kattbesvär - lösning, tack!

Ni som klagar på katter är ju ta mig fan helt blåsta!
Ni borde flytta till en lägenhet och skippa allt vad trädgårdar heter!
Snälla gör det både för er egen och era grannars skull!

Hallå dallert varför e vi som klagar blåsta ska jag gå in te dig o skita ner i dina trädgårdsdynor eller bajsa på din gård ? De e fan du som e blåst jag har köpt ett hus med trädgård men ej ha grannars katter ligga i mina möbler eller skita i min trädgård o jag har hund o den hatar katter :/ så om den biter ihjäl katterna vems fel e det då ? Jag tar alltid upp skiten efter min hund vart jag än går så börja ej att snacka om de för de behövs ej ok ... 

Ja, om hunden biter ihjäl en katt så är det ingen diskussion att hundägaren är ansvarig. Det är inskrivet i svensk lag och brukar kallas för strikt ansvar. Katter o andra sidan lyder inte under strikt ansvar och det som du beskriver är tyvärr helt accepterat. Det blir en viss skillnad om du kan visa på att katten har förstört något, då blir kattägaren betalningsskyldig. Det vet vi ju är en omöjlighet exempelvis om katten urinerar en buske så att den dör. Det är inte trevligt men det finns inget att göra mer än så som de gjorde förr i tiden mot vilda djur, de passar på djuret och skrämmer bort det.

Ägaren och den som har katterna har ett gemensamt intresse, prata och agera utifrån det.

Det finns ett ämne i vissa välsorterade affärer somheter Gyttorp 12, och som visat sej vara enormt effektivt.

aug 16 2014
#108

Har också massor av katter i vårt område som älskar vår trädgård och speciellt våra grusade gångar och garageuppfart. Det luktar vidrigt också och det är frusterande när man har små barn. Det man kan tycka är konstigt är att katten är det enda husdjuret som får vara fritt, utan ngt direkt ansvar av ägaren och göra vad katten(!) den vill. Tänk om allas hundar sprang löst? Jag tycker det är ok om man bor på landet men inte i tätort/bostadsområden.

aug 19 2014
#109

Köp ett enkelt IR-larm med kraftig siren och placera där katterna vanligtvis är så försvinner dom för alltid, fungerar även för grävling och räv. Finns hos Kjell och co, Clas Olsson, Jula m.fl

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons