Trädgårdar för alla smaker!

På Nordiska trädgårdsmässan finns det något för alla smaker. Allt ifrån lökar och frön till godisremmar och däremellan rosa gräsklipparmaskiner.


Nordiska trädgårdsmässan pågår mellan den 26 – 29 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö. Här samlas trädgårdsentusiaster från hela landet. Men man behöver inte ha en stor trädgård för att hitta intressanta saker. Här finns även tips för balkongen och många lösningar för att odla i krukor.

En rosa gräsklippare är väl personlig? Stiga Primo kostar 15995 kronor. Foto: Anna-Lena Wallén

Jan Rundgren är Creative Director på Plantagen och han ser odlandet som nästa stora trend. Den gröna vågen slår till igen. Men idag handlar det mer om att visa vem du är.

– Trädgården visar din personlighet. Vi har pyntat och renoverat i våra hem under en lång tid och nu flyttar vi ut detta till trädgården. Visa mig din trädgård och jag talar om vem du är, sa Jan Rundgren.

Fyra olika trädgårdstyper 

Varje år säljs 20 mil Tujahäck och 1 miljon pelargoner på Plantagen. Så visst gillar vi våra trädgårdar! På Palntagen ser man fyra olika trädgårdstyper bland sina kunder. Känner du igen dig i någon av dem?

Nordisk trädgård – präglas av vår natur, tomten mynnar ut i skog eller landskap och ett starkt kännetecken är gräsmattan. Foto Olle Berg

Romantisk trädgård – för mycket av det goda kan vara underbart! Här en sagolik vattenspegel från Garden Aquatica

Modern trädgård – gränserna mellan ute och inne suddas ut. Den moderna designen letar sig ut i trädgården. Här uterum från Bossons.

Asiatisk trädgård – rätt små till ytan och passar bra för en liten uteplats eller balkong. Asiatisk inspration i Catharina Steffensens monter.

På Plantagens hemsida kan du göra ett trädgårdstest för att se vilken trädgårdstyp du är. Testet hittar du här:

Plantagens trädgårdstest (öppnas i nytt fönster)

Köpinformation

Bossons www.bossons.se
Former.nu www.former.nu
Garden Aquatica www.gardenaquatica.com
Stiga www.stiga.se
Plantagen www.plantagen.se

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar