Annons

Forum

Ventilkanal ner till källaren.
3 röster
aug 31 2009
#1
Bor i ett enlplanshus (89m) med källare från 1961 och självdrag. Vi har installerat en energikasset i vardagsrummet som ger mycket värme på bottenplan under vintern. Jag funderar nu på ett sätt att utnytja den värmen till vår oisolerade källare som blir kall på vintern. Tänkte installerar en ventilkanal från taket i v-rummet ner i källaren (skulle gå bra genom en garderob)med en fläkt som drar ner den varma luften. Men hur påverkar detta huset? Kan den varma luften som kommer ner i källaren öka fuktnivån genom att luften kyls ner där? Kan det naturliga självdraget ändras så att luft från energikassetten dras in i huset när luften sugs ner? Det är öppet mellan källare och bottenplan. Vi har idag en mycket bra fungerande ventilation med ingen (eller mycket lite) fukt i källaren. Därför vill jag inte störa detta för mycket. Erfarenheter? Expertis?
sep 13 2009
#5
Tack alla för hjälpen! Blir nog en kanal till källaren i höst! /Uffe
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons