Forum

Ventilkanal ner till källaren.
2 röster
aug 31 2009
#1
Bor i ett enlplanshus (89m) med källare från 1961 och självdrag. Vi har installerat en energikasset i vardagsrummet som ger mycket värme på bottenplan under vintern. Jag funderar nu på ett sätt att utnytja den värmen till vår oisolerade källare som blir kall på vintern. Tänkte installerar en ventilkanal från taket i v-rummet ner i källaren (skulle gå bra genom en garderob)med en fläkt som drar ner den varma luften. Men hur påverkar detta huset? Kan den varma luften som kommer ner i källaren öka fuktnivån genom att luften kyls ner där? Kan det naturliga självdraget ändras så att luft från energikassetten dras in i huset när luften sugs ner? Det är öppet mellan källare och bottenplan. Vi har idag en mycket bra fungerande ventilation med ingen (eller mycket lite) fukt i källaren. Därför vill jag inte störa detta för mycket. Erfarenheter? Expertis?
sep 13 2009
#5
Tack alla för hjälpen! Blir nog en kanal till källaren i höst! /Uffe
Vi i Villas policy
Avbryt

Bli en del av Vi i Villa!

Som medlem på viivilla.se är du en del av Vi i Villa - din tipsare i villavardagen.

På viivilla.se kan du få svar på dina frågor, prata med andra kunniga villaägare, göra din röst hörd i Villapanelen, medverka i tävlingar och ta del av Vi i Villas unika erbjudanden och mycket mer. Viivilla.se är en plattform i ständig utveckling för att vara din bästa tipsare i villavardagen.

Är du redan medlem på viivilla.se kan du använda dina gamla inloggningsuppgifter.

Välj vilka erbjudanden och tjänster du vill ta del av. Alla tjänster är gratis och sägas upp när du vill.

Nyhetsbrev

Vi i Villas digitala nyhetsbrev kommer ut ca åtta gånger i månaden. Genom det blir du uppdaterad om vad som händer på siten och får ta del av de senaste villatipsen.

Erbjudanden

Då och då skickar Vi i Villa ut unika erbjudanden till våra medlemmar via mail. Du väljer själv om du vill ta del av erbjudandet eller inte.

Auktioner

Vill du buda på fina saker i Vi i Villas auktioner? När en ny auktionsrunda drar igång skickar vi ut ett mail med information om produkterna du kan buda på. Under en auktionsperiod får du mail en gång per vecka.

Tävlingar

Varje tävling har enskilda villkor för deltagande. Läs mer under sidan tävlingar och för varje tävling.

Villapanelen

Villapanelen är en internetbaserad oberoende och opolitisk panel som speglar villaägares åsikter inom olika områden. Undersökningarna skickas ut omkring fyra gånger per år och du som villapenelist får ta del av unika utlottningar och erbjudanden. Läs mer under sidan Villapanelen.

 

Lagring av uppgifter

All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m m lagras hos Bonnier Publications AB som äger Vi i Villa. Dina uppgifter kommer inte att vidarebefordras eller säljas till tredje part, vilket innebär att spamming (reklamutskick, massutskick via e-post) inte kommer att förekomma.

PuL

Alla uppgifter som vi lagrar behandlas enligt PuL (Personuppgiftslagen).

Övrigt

Viivilla.se följer Bonniers policyregler. För att se dessa besök www.kunddata.bonnier.se