Annons

Forum

Grannar spelar hög musik varje dag
16 röster
jul 10 2010
#1
Hej, jag undrar vad det finns för regler och lagar gällande hög musik dagtid. Vi har grannar som bott tvärs över gatan i 3-4 år nu och de spelar musik hela tiden, varje dag. De har en minst 3m hög toya-häck så vi kan inte se in, men jag är säker på att de har en stereoanläggning ute på deras altan. Vårt hus är gammalt och har ingen ventilation utan vi måste öppna tvärdrag på ovanvåningen (där jag har mitt rum) vilket bara förvärrar situationen för mig. Jag får välja mellan att sakta kvävas och svettas till döds och plågas av basen, eller plågas av musik och bas. Basen fortplantar sig genom hela vårt hus, den känns i kroppen även på vår altan på andra sidan huset, ifrån gatan. Jag ur utled på det här och vet inte vad jag kan göra åt det. Varför måste de plåga sina grannar med musik som hörs i hela grannskapet!? Jag vill kunna njuta av sommaren jag också men så som det sett ut de senaste åren är jag alltid stressad pga. av vara så maktlös och jag är alltid på ett otroligt dålig humör när de är i farten.
apr 22 2011
#5
Jag har också samma problem med väldigt mycket musikspelande hela dagar i sträck. Typiskt fina sommardagar när man ju själv vill kunna vara ute och ha det skönt. I mitt fall är det en granne som låter en musikkanal på radion stå på högt. Radion står i det öppna garaget och detta pågår vare sig han är där eller inne i huset. Måste också säga att jag är otroligt besviken på viivillas forum. Jag trodde man skulle få något sorts hjälp här... Skriver ändå för att försöka uppmärksamma problemet (både med musiken och det dåliga forumet).
maj 04 2011
#6
Jag har tyvärr inga råd att komma med när det gäller hur man kan "komma åt" grannar som väsnas i villa, men kan tipsa om detta diskussionsforum där det är betydligt mer fart på diskussionerna: http://www.byggahus.se/forum/ (Ber om ursäkt, kanske är det lite "fult" att länka till ett annat forum (moderator får radera inlägget om det bryter mot några regler), men med tanke på hur lång tid det har gått för skribenterna här ovan utan att de har kommit vidare med några tips från andra så ...)
maj 05 2011
#7
[QUOTE][CITE]Anonym:[/CITE]9 månader senare och fortfarande inget svar? Vilket värdelöst forum... var ska man vända sig egentligen? 2011-04-21 [/QUOTE] Ett forum är aldrig mer än sina medlemmar, så varför bråka över att du valt ett forum med få medlemmar? Personligen skulle jag valt att ringa kommunen och höra efter vilka regler som gäller.
Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons