Annons

Forum

Grannar spelar hög musik varje dag
12 röster
jul 10 2010
#1
Hej, jag undrar vad det finns för regler och lagar gällande hög musik dagtid. Vi har grannar som bott tvärs över gatan i 3-4 år nu och de spelar musik hela tiden, varje dag. De har en minst 3m hög toya-häck så vi kan inte se in, men jag är säker på att de har en stereoanläggning ute på deras altan. Vårt hus är gammalt och har ingen ventilation utan vi måste öppna tvärdrag på ovanvåningen (där jag har mitt rum) vilket bara förvärrar situationen för mig. Jag får välja mellan att sakta kvävas och svettas till döds och plågas av basen, eller plågas av musik och bas. Basen fortplantar sig genom hela vårt hus, den känns i kroppen även på vår altan på andra sidan huset, ifrån gatan. Jag ur utled på det här och vet inte vad jag kan göra åt det. Varför måste de plåga sina grannar med musik som hörs i hela grannskapet!? Jag vill kunna njuta av sommaren jag också men så som det sett ut de senaste åren är jag alltid stressad pga. av vara så maktlös och jag är alltid på ett otroligt dålig humör när de är i farten.
apr 22 2011
#5
Jag har också samma problem med väldigt mycket musikspelande hela dagar i sträck. Typiskt fina sommardagar när man ju själv vill kunna vara ute och ha det skönt. I mitt fall är det en granne som låter en musikkanal på radion stå på högt. Radion står i det öppna garaget och detta pågår vare sig han är där eller inne i huset. Måste också säga att jag är otroligt besviken på viivillas forum. Jag trodde man skulle få något sorts hjälp här... Skriver ändå för att försöka uppmärksamma problemet (både med musiken och det dåliga forumet).
maj 04 2011
#6
Jag har tyvärr inga råd att komma med när det gäller hur man kan "komma åt" grannar som väsnas i villa, men kan tipsa om detta diskussionsforum där det är betydligt mer fart på diskussionerna: http://www.byggahus.se/forum/ (Ber om ursäkt, kanske är det lite "fult" att länka till ett annat forum (moderator får radera inlägget om det bryter mot några regler), men med tanke på hur lång tid det har gått för skribenterna här ovan utan att de har kommit vidare med några tips från andra så ...)
maj 05 2011
#7
[QUOTE][CITE]Anonym:[/CITE]9 månader senare och fortfarande inget svar? Vilket värdelöst forum... var ska man vända sig egentligen? 2011-04-21 [/QUOTE] Ett forum är aldrig mer än sina medlemmar, så varför bråka över att du valt ett forum med få medlemmar? Personligen skulle jag valt att ringa kommunen och höra efter vilka regler som gäller.
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons