Annons

Forum

Grannar spelar hög musik varje dag
11 röster
jul 10 2010
#1
Hej, jag undrar vad det finns för regler och lagar gällande hög musik dagtid. Vi har grannar som bott tvärs över gatan i 3-4 år nu och de spelar musik hela tiden, varje dag. De har en minst 3m hög toya-häck så vi kan inte se in, men jag är säker på att de har en stereoanläggning ute på deras altan. Vårt hus är gammalt och har ingen ventilation utan vi måste öppna tvärdrag på ovanvåningen (där jag har mitt rum) vilket bara förvärrar situationen för mig. Jag får välja mellan att sakta kvävas och svettas till döds och plågas av basen, eller plågas av musik och bas. Basen fortplantar sig genom hela vårt hus, den känns i kroppen även på vår altan på andra sidan huset, ifrån gatan. Jag ur utled på det här och vet inte vad jag kan göra åt det. Varför måste de plåga sina grannar med musik som hörs i hela grannskapet!? Jag vill kunna njuta av sommaren jag också men så som det sett ut de senaste åren är jag alltid stressad pga. av vara så maktlös och jag är alltid på ett otroligt dålig humör när de är i farten.
apr 22 2011
#5
Jag har också samma problem med väldigt mycket musikspelande hela dagar i sträck. Typiskt fina sommardagar när man ju själv vill kunna vara ute och ha det skönt. I mitt fall är det en granne som låter en musikkanal på radion stå på högt. Radion står i det öppna garaget och detta pågår vare sig han är där eller inne i huset. Måste också säga att jag är otroligt besviken på viivillas forum. Jag trodde man skulle få något sorts hjälp här... Skriver ändå för att försöka uppmärksamma problemet (både med musiken och det dåliga forumet).
maj 04 2011
#6
Jag har tyvärr inga råd att komma med när det gäller hur man kan "komma åt" grannar som väsnas i villa, men kan tipsa om detta diskussionsforum där det är betydligt mer fart på diskussionerna: http://www.byggahus.se/forum/ (Ber om ursäkt, kanske är det lite "fult" att länka till ett annat forum (moderator får radera inlägget om det bryter mot några regler), men med tanke på hur lång tid det har gått för skribenterna här ovan utan att de har kommit vidare med några tips från andra så ...)
maj 05 2011
#7
[QUOTE][CITE]Anonym:[/CITE]9 månader senare och fortfarande inget svar? Vilket värdelöst forum... var ska man vända sig egentligen? 2011-04-21 [/QUOTE] Ett forum är aldrig mer än sina medlemmar, så varför bråka över att du valt ett forum med få medlemmar? Personligen skulle jag valt att ringa kommunen och höra efter vilka regler som gäller.
Vi i Villas policy
Avbryt

Bli en del av Vi i Villa!

Som medlem på viivilla.se är du en del av Vi i Villa - din tipsare i villavardagen.

På viivilla.se kan du få svar på dina frågor, prata med andra kunniga villaägare, göra din röst hörd i Villapanelen, medverka i tävlingar och ta del av Vi i Villas unika erbjudanden och mycket mer. Viivilla.se är en plattform i ständig utveckling för att vara din bästa tipsare i villavardagen.

Är du redan medlem på viivilla.se kan du använda dina gamla inloggningsuppgifter.

Nyhetsbrev och erbjudandemejl

Som medlem hos Vi i Villa får du bland annat våra nyhetsbrev och erbjudanden. Erbjudanden från Vi i Villa kommer från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning. Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet.

Tävlingar

Varje tävling har enskilda villkor för deltagande. Läs mer under sidan tävlingar och för varje tävling.

Villapanelen

Villapanelen är en internetbaserad oberoende och opolitisk panel som speglar villaägares åsikter inom olika områden. Undersökningarna skickas ut omkring fyra gånger per år och du som villapenelist får ta del av unika utlottningar och erbjudanden. Läs mer under sidan Villapanelen.

Behandling av personuppgifter

All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m m lagras hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. Genom att bli medlem samtycker du till att mina personuppgifter, inklusive e-postadress, mobiltelefonnummer för samtal och sms-meddelanden och eventuella andra digitala adresser, får lagras och användas inom Bonnier för digitala tjänster, marknadsföring, samt för statistik- och analysändamål.

Uppgifter som du direkt eller indirekt lämnar genom att använda Bonniers digitala tjänster och erbjudanden kan tillsammans med övriga kunduppgifter användas inom Bonnier för marknadsföringsändamål och för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig, samt för utveckling av nya tjänster. Information om min användning av digitala tjänster inhämtas med hjälp av bland annat cookies.

Samtycket är giltigt till dess du själv säger upp det, och upphör inte om tjänsten inte nyttjas och samtycket är heller inte beroende av eventuella köp av produkter.

Du har rätt att återkalla samtycket vilket du gör genom att kontakta Bonnier via respektive bolags kundtjänst. För ytterligare information om behandling av personuppgifter, se www.kunddata.bonnier.se

Annons