Sy en smart sänggavel!

Med ett stycke tyg, kardborrband och lite pyssel kan du få en ny fin sänggavel på en eftermiddag!


Ligger du ofta och läser i sängen men lider av en kall vägg mot ryggen? Självklart kan du köpa en lös sänggavel, men här är ett fiffgt och snyggt alternativ för den som är lite sykunnig!

Så här gör du:

  • Klipp ut två tygrektanglar i önskat yttertyg samt en bit kvill i samma storlek. Själva storleken bestäms av sängensbredd och den höjd man vill ha på väggskyddet.
  • Sy på kardborrband, den mjuka delen, högst upp på den tygrektangel (i sänggavelns längdriktning) som vetter mot väggen. Lägg tygernas yttersidor mot varandra och lägg på kvillen, nåla ihop och sy runt om som om det var en stor kudde. Lämna ett hål på den långsida som ska vara neråt så att det går att trä tygerna ut och in. När det är gjort ska framsidan på tygerna synas, liksom kardborrbandet. Kvillen döljs inne emellan tygerna.
  • Sy ihop hålet. Pressa ut kanterna runtom och nåla dem för att kunna sy en utvändig söm runtom kanterna, detta för att stadga upp det hela.
  • Sätt den hårda delen av ett kardborrband i önskad höjd på väggen. Det går att antingen välja självhäftande band eller att skruva fast. Fäst väggskyddet med kardborrbanden och din sänggavel är klar!

Sänggaveln fäster du med ett kardborrband på väggen.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar