Annons

Forum

Värmeslinga KRING grundkanten?? På eller AV?
1 röster
sep 12 2011
#1
Hej! Vi bor i en 70-tals villa, ett suteränghus som har betongplatta på mark som grund.. Vad man märker är att vid ytterväggen så är golver väldigt varmt.. (har inte golvärme) och vid kontroll i Säkringsskåpet så finns en separat strömbrytare för en sk. Värmeslinga och när den är på så värms grundens yttre kant upp (och ganska rejält!) Så min fråga är... Behöver man använda denna kantvärme??? Vad blir det för skador om den inte är på??? Den drar ju ganska mycket el, per dygn.. så behövs den verkligen????
mar 22 2012
#2
Hej Jag kan inte tänka mig att den skulle behövas, man jag skulle behöva se en konstruktionsritning för att vara helt säker. Förmodligen har man lagt in värmeslingan för att göra golven lite varmare. Eftersom huset är byggt på 1970-talet, finns knappast någon utv. kantisolering. Det mesta av värmen försvinner ju ut. En del av värmen går in och värmer golven.
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons