Forum

Värmeslinga KRING grundkanten?? På eller AV?
0 röster
sep 12 2011
#1
Hej! Vi bor i en 70-tals villa, ett suteränghus som har betongplatta på mark som grund.. Vad man märker är att vid ytterväggen så är golver väldigt varmt.. (har inte golvärme) och vid kontroll i Säkringsskåpet så finns en separat strömbrytare för en sk. Värmeslinga och när den är på så värms grundens yttre kant upp (och ganska rejält!) Så min fråga är... Behöver man använda denna kantvärme??? Vad blir det för skador om den inte är på??? Den drar ju ganska mycket el, per dygn.. så behövs den verkligen????
mar 22 2012
#2
Hej Jag kan inte tänka mig att den skulle behövas, man jag skulle behöva se en konstruktionsritning för att vara helt säker. Förmodligen har man lagt in värmeslingan för att göra golven lite varmare. Eftersom huset är byggt på 1970-talet, finns knappast någon utv. kantisolering. Det mesta av värmen försvinner ju ut. En del av värmen går in och värmer golven.
Vi i Villas policy
Avbryt

Bli en del av Vi i Villa!

Som medlem på viivilla.se är du en del av Vi i Villa - din tipsare i villavardagen.

På viivilla.se kan du få svar på dina frågor, prata med andra kunniga villaägare, göra din röst hörd i Villapanelen, medverka i tävlingar och ta del av Vi i Villas unika erbjudanden och mycket mer. Viivilla.se är en plattform i ständig utveckling för att vara din bästa tipsare i villavardagen.

Är du redan medlem på viivilla.se kan du använda dina gamla inloggningsuppgifter.

Välj vilka erbjudanden och tjänster du vill ta del av. Alla tjänster är gratis och sägas upp när du vill.

Nyhetsbrev

Vi i Villas digitala nyhetsbrev kommer ut ca åtta gånger i månaden. Genom det blir du uppdaterad om vad som händer på siten och får ta del av de senaste villatipsen.

Erbjudanden

Då och då skickar Vi i Villa ut unika erbjudanden till våra medlemmar via mail. Du väljer själv om du vill ta del av erbjudandet eller inte.

Auktioner

Vill du buda på fina saker i Vi i Villas auktioner? När en ny auktionsrunda drar igång skickar vi ut ett mail med information om produkterna du kan buda på. Under en auktionsperiod får du mail en gång per vecka.

Tävlingar

Varje tävling har enskilda villkor för deltagande. Läs mer under sidan tävlingar och för varje tävling.

Villapanelen

Villapanelen är en internetbaserad oberoende och opolitisk panel som speglar villaägares åsikter inom olika områden. Undersökningarna skickas ut omkring fyra gånger per år och du som villapenelist får ta del av unika utlottningar och erbjudanden. Läs mer under sidan Villapanelen.

 

Lagring av uppgifter

All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m m lagras hos Bonnier Publications AB som äger Vi i Villa. Dina uppgifter kommer inte att vidarebefordras eller säljas till tredje part, vilket innebär att spamming (reklamutskick, massutskick via e-post) inte kommer att förekomma.

PuL

Alla uppgifter som vi lagrar behandlas enligt PuL (Personuppgiftslagen).

Övrigt

Viivilla.se följer Bonniers policyregler. För att se dessa besök www.kunddata.bonnier.se