Krönika: Storvinst på återvinningsstationen

Jag och en fullständig främling gjorde riktiga fynd på återvinningsstationen häromdagen.


Var på återvinningsstationen igår för att lämna in en massa gamla tidningar jag äntligen bestämt mig för att göra mig av med. Det har suttit långt inne; fulla årgångar av Allers Trädgård (bra att ha om man får trädgårdsfunderingar), en hel del fototidningar (visserligen inte helt aktuella tekniktester, men många bra tips man borde ha provat) och fina, tjocka magasin med allt från förra årets julidéer till Greklandsspecial, ganska tidlöst det också. Men det blir ju gärna så med tidningar och andra ”bra-att-ha-grejor”, man sparar men använder aldrig för när man väl behöver hittar man dem inte.

Så där står jag vid containern på Coop Forums parkering med mina fulla pappkassar, lätt ambivalent eftersom jag tycker att det känns som stort slöseri att bara slänga all denna inspiration och kunskap. Först tänkte jag ställa kassarna vid sidan av containern, så att eventuella intresserade ska kunna ta dem. Men eftersom det småduggar ute inser jag att pappkassarna snabbt kommer att lösas upp och tidningarna bli blöta och oattraktiva. Så det är bara att ta ett rejält grabbatag och börja hiva.

Då tittar en kvinna med rufsig kalufs och immiga glasögon fram bakom containern bredvid. Jag ser att hon kastar lystna blickar på den trave Allers Trädgård från 2006 jag har i famnen.
– Vill du ha dem? frågar jag och räcker dem mot henne.
– Ja, jättegärna! svarar hon, ställer ned sin egen kasse och tar av sig glasögonen för att putsa bort imman så att hon kan se bättre.
– Har du läst de här? fortsätter hon sedan och lyfter upp två nya nummer av Damernas Värld.

Det har jag inte, och snart står vi där och gräver i varandras kassar. Förutom Damernas Värld har hon flera spännande nummer av Allt om Mat och en gammal Vagabond med special om ett resmål jag funderat länge på.

Vilken bonus! Kanske inte rent städ- och prylmatematiskt, så mycket mindre tidningstravar hemma blev det ju inte förstås. Men vad kul med nya tidningar att plöja! Och helt gratis dessutom! Hoppas att Maken håller med mig när jag kommer hem…

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar