Annons

Forum

Insattsrör i skorstenen
0 röster
dec 16 2012
#1

Jag funderar på att skaffa en kamin till mitt hus som har en gammal och utdömd skorsten. Vem instalerar detta rör om jag inte själv kan. Krävs bygglov och vad kan det kosta. vet en firma som säljer nyrenoverade kaminer i husets åldet och stil men då måste jag ha insttsröret förts klart.

 

Mvh

Lasse

jan 07 2013
#2

Hej. Jag har nyligen installerat rostfria insatsrör(NSP skorstensprodukter har BÄSTA rören!) 120mm invändigt mått har jag 2st -en till köksspisen & 1 till vår nya Keddy insatskamin(203.Keddy=bästa kvalitet & drag enl flera murare+sotare jag pratat med). Blev ett jädrans drag & inget röker in. Muraren installerade & murade tillsammans med mej som medhjälpare. Fyll upp med vermiculit sen allt är draget & avsluta skortstenstopp med att gjuta ett lock på ca 1dm så rörer sitter fast samt det blir tätt. OBS: vi satte in ett litet galvat järnsrör där uppe för att senare om några år kolla så inte vermiculiten minskat. Krävs inget bygglov för rören+murning men en besiktning av skorstensfejaren. Bygglov/tillstånd krävs dock för ny kamin, samt provtryck självklart.

 

jan 09 2013
#3

varför inte glidgjuta skorstenen, Jag gjorde så på förra villan o fick bra värmelagring i skorstenen.

Värmde ö våning genom skorstensstocken.


jan 09 2013
#4

Därför att i vår skorsten fanns endast 1 hål (& 1hål för ventilation)& måste ju ha 2 hål då vi har både köksspis+insatskamin i vard.rummet=mkt bättre drag med. Håller med om att ditt alt. vart det bästa ur värmelagringssynpunkt! Dessutom var vår skorsten lite speciell sa sotaren. Sedan har vi en fiffig lösning genom att ovan insatskaminen är ett rör ingjutet & isolerat där värmen sprutar ut under garderob på öv.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons