Forum

Insattsrör i skorstenen
0 röster
dec 16 2012
#1

Jag funderar på att skaffa en kamin till mitt hus som har en gammal och utdömd skorsten. Vem instalerar detta rör om jag inte själv kan. Krävs bygglov och vad kan det kosta. vet en firma som säljer nyrenoverade kaminer i husets åldet och stil men då måste jag ha insttsröret förts klart.

 

Mvh

Lasse

jan 07 2013
#2

Hej. Jag har nyligen installerat rostfria insatsrör(NSP skorstensprodukter har BÄSTA rören!) 120mm invändigt mått har jag 2st -en till köksspisen & 1 till vår nya Keddy insatskamin(203.Keddy=bästa kvalitet & drag enl flera murare+sotare jag pratat med). Blev ett jädrans drag & inget röker in. Muraren installerade & murade tillsammans med mej som medhjälpare. Fyll upp med vermiculit sen allt är draget & avsluta skortstenstopp med att gjuta ett lock på ca 1dm så rörer sitter fast samt det blir tätt. OBS: vi satte in ett litet galvat järnsrör där uppe för att senare om några år kolla så inte vermiculiten minskat. Krävs inget bygglov för rören+murning men en besiktning av skorstensfejaren. Bygglov/tillstånd krävs dock för ny kamin, samt provtryck självklart.

 

jan 09 2013
#3

varför inte glidgjuta skorstenen, Jag gjorde så på förra villan o fick bra värmelagring i skorstenen.

Värmde ö våning genom skorstensstocken.


jan 09 2013
#4

Därför att i vår skorsten fanns endast 1 hål (& 1hål för ventilation)& måste ju ha 2 hål då vi har både köksspis+insatskamin i vard.rummet=mkt bättre drag med. Håller med om att ditt alt. vart det bästa ur värmelagringssynpunkt! Dessutom var vår skorsten lite speciell sa sotaren. Sedan har vi en fiffig lösning genom att ovan insatskaminen är ett rör ingjutet & isolerat där värmen sprutar ut under garderob på öv.

Vi i Villas policy
Avbryt

Bli en del av Vi i Villa!

Som medlem på viivilla.se är du en del av Vi i Villa - din tipsare i villavardagen.

På viivilla.se kan du få svar på dina frågor, prata med andra kunniga villaägare, göra din röst hörd i Villapanelen, medverka i tävlingar och ta del av Vi i Villas unika erbjudanden och mycket mer. Viivilla.se är en plattform i ständig utveckling för att vara din bästa tipsare i villavardagen.

Är du redan medlem på viivilla.se kan du använda dina gamla inloggningsuppgifter.

Välj vilka erbjudanden och tjänster du vill ta del av. Alla tjänster är gratis och sägas upp när du vill.

Nyhetsbrev

Vi i Villas digitala nyhetsbrev kommer ut ca åtta gånger i månaden. Genom det blir du uppdaterad om vad som händer på siten och får ta del av de senaste villatipsen.

Erbjudanden

Då och då skickar Vi i Villa ut unika erbjudanden till våra medlemmar via mail. Du väljer själv om du vill ta del av erbjudandet eller inte.

Auktioner

Vill du buda på fina saker i Vi i Villas auktioner? När en ny auktionsrunda drar igång skickar vi ut ett mail med information om produkterna du kan buda på. Under en auktionsperiod får du mail en gång per vecka.

Tävlingar

Varje tävling har enskilda villkor för deltagande. Läs mer under sidan tävlingar och för varje tävling.

Villapanelen

Villapanelen är en internetbaserad oberoende och opolitisk panel som speglar villaägares åsikter inom olika områden. Undersökningarna skickas ut omkring fyra gånger per år och du som villapenelist får ta del av unika utlottningar och erbjudanden. Läs mer under sidan Villapanelen.

 

Lagring av uppgifter

All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m m lagras hos Bonnier Publications AB som äger Vi i Villa. Dina uppgifter kommer inte att vidarebefordras eller säljas till tredje part, vilket innebär att spamming (reklamutskick, massutskick via e-post) inte kommer att förekomma.

PuL

Alla uppgifter som vi lagrar behandlas enligt PuL (Personuppgiftslagen).

Övrigt

Viivilla.se följer Bonniers policyregler. För att se dessa besök www.kunddata.bonnier.se