Annons

Forum

Svensk byggstandard SS-4370146
2 röster
mar 21 2011
#1
Hej, Jag bygger ny villa. I avtalet med entreprenören står det att elinstallationen är enligt svensk standard. Är det någon som vet var jag kan finna information om vad detta standard innefattar?
apr 19 2011
#2
Hej på http://www.elforlaget.se/index.php?fuseaction=cart.catalog&cd_id=149&item_id=051749 hittade jag deta SS 437 01 46 Utgåva 1 1999 Elinstallationer i byggnader - Uttag och andra anslutningspunkter - Omfattning och placering, Standarden ger uppgifter om antalet uttag och andra anslutningspunkter samt deras placering. I första hand avser uppgifterna utrymmen i bostäder, byggnader för särskilda boendeformer, skolor, förskolor och fritidshem. Standarden kan i tillämpliga delar användas för likartade utrymmen i t.ex. kontor och liknande utrymmen. De uppgifter som finns i standarden kan ses som rekommendationer i byggnader för särskilda boendeformer, men måste anpassas till det enskilda fallet. Uppgifterna om antalet är i de flesta fall tillämpbara. För en mer lättsam och förståelig skrift se artikel nr 052672. 14 sidor.
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons