12 smarta appar

Har du en smart telefon finns det mesta inom räckhåll. Här har vi samlat några bra appar för dig som bor i villa och gillar att ha koll.

Designa ditt rum…

…och få en detaljerad visuell plan på några minuter. Du kan exempelvis ta bilder av faktiska ytskikt och applicera på din ritning. Oavsett om du är en professionell inredare eller bara intresserad av design kan du med denna app förverkliga dina visioner och drömmar. Appen är på engelska.
Namn: Mark on Call
Pris: 15 kronor

Ta kontroll över ­pumpen

IVT har lanserat en app för att styra värmepumpen från mobilen. Du kan reglera värmen, sätta pumpen i semesterläge och få larm vid driftstörningar. Fungerar för IVT värmepumpar med reglercentralen Rego 1000.
Namn: IVT Anywhere
Pris: 75 kronor

Lätt mätt

Dags att starta ett byggprojekt? Med Svenska Träskyddsföreningens app kan du beräkna hur mycket och vilken typ av material som går åt till ditt bygge och e-posta listan vart du vill.
Namn: Lätt Mätt
Pris: Gratis

Skissa för hand

Använd din handstil och skriv eller skissa direkt ner din idé med fingret. En smart app som är enkel att använda och erbjuder gott om utrymme. Om du vill kan du e-posta dina skisser vidare till din hantverkare eller vän.
Namn: Handwriting
Pris: Gratis

Tumstock i ­telefonen

Enkelt! Vill du mäta saker som är längre än telefonen kan du skrolla fram linjalen.
Namn: Ruler Free
Pris: Gratis

Dags att isolera?

Isover har tagit fram en enkel app där man snabbt kan se om det lönar sig att tilläggsisolera ytterväggarna. Appen redovisar förtjänsten i kronor och ören – men ger också mått på den miljövinst tilläggsisoleringen kan ge.
Namn: Isovers U-värdes­beräkning
Pris: Gratis

Hitta hant­verkare

Skapa förfrågan om ditt byggprojekt och hitta en hantverkare som kan utföra det. Du kan även skicka bilder på dina projekt.
Namn: Brabyggare
Pris: Gratis

Hjälpreda i ­trädgården

Plantagens app svarar på frågor och talar om när det är dags för viktiga insatser i trädgården, allt utifrån dina växter och var du bor i landet. Appen har koll på vädret och påminner när det är dags att vattna och skydda växterna mot kyla.
Namn: Min Trädgård
Pris: Gratis

Ordning och reda på måtten

Nästa gång du åker till byggvaruhuset blir det mycket enklare och du behöver inte papperet med alla mått och vinklar på ditt projekt. Ta en bild på ditt projekt, rita in alla mått och spara det hela.
Namn: My Measures
Pris: 22-45 kronor

Köpa eller sälja hus

Tröttnat på alla projekt och vill köpa nytt? Hemnets app letar upp alla hus till salu i närheten av dig men tillhandahåller även de vanliga Hemnet-
tjänsterna.
Namn: Hemnet
Pris: Gratis

Rätt husavdrag

Här får du hjälp att räkna ut vilket avdrag du har rätt till. Här finns även information om reglerna om husavdrag, hur man kontrollerar ett företag samt länkar till ett stort antal hantverksgrupper. Bakom appen står EIO Medlemsservice.
Namn: ROT-avdraget
Pris: Gratis

Verktyg i ­mobilen

Du kanske inte använder I handy Level när du ska bygga ett hus men för mindre projekt är det en fiffig app med vattenpass, lod, linjal och gradskiva i ett.
Namn: I handy Level
Pris: Gratis

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar