Forum

Tegelfasad
5 röster
aug 26 2009
#1
Har problem med min tegelfasad, teglet är ok men murbruket börjar vittra sönder och tränga ut, speciellt ovanför fönstren. Läste att det kan vara armeringen som rostar? Vad göra? Har haft 4 murare på besök, en sa foga om, den andra byt armering, den tredje sa armering går ej att byta men går att isolera och den fjärde sa lägg en putsfasad över teglet för det kommer att bli samma problem igen om några år.... Vem har rätt?? Dessutom regnar det in ovan fönstren vid slagregn... Tacksam för råd från någon som vet mer!
mar 21 2010
#2
Hej. Det är dom gamla tegelbalkarna ovan fönstren/dörrar som är gjorda med ej rostfria armeringsjärn. Vad jag förstått så är alla äldre tegelhus gjorda med sådana armeringsjärn. Så det är inget ovanligt. Jag hade samma problem på mitt hus, har dock själv gjort nya egna tegelbalkar och satt upp. Har du inte kunskapen själv så leta vidare bland murare och försök hitta en som vet vad det handlar om. Mvh Daniel
maj 15 2011
#3
Hej Ovanför fönsterna samlas fukt från hela tegelfasaden och i dom två tegelskiften ligger armeringsjärn som naturligtvis rostar och tränger ut bruket. Det som händer vid slagregn är att hela fasaden blir mättad av fukt du märker detta ovanför fönster eftersom teglet slutar där och fönstret får ta emot vattnet. Förmodligen är hela tegelfasaden i behov av en renovering,jag förmodar att detta är söderfasaden du har problem med. Jag själv valde att fräsa ut murbruket i hela fasaden 25mm och ta ut armeringen. Sedan fogade jag i nytt murbruk ny rostfri armering och en murmabalk ovanför fönsterna. Sen slammade jag hela fasaden med ett genomfärgat putsbruk. mvh Anders
Vi i Villas policy
Avbryt

Bli en del av Vi i Villa!

Som medlem på viivilla.se är du en del av Vi i Villa - din tipsare i villavardagen.

På viivilla.se kan du få svar på dina frågor, prata med andra kunniga villaägare, göra din röst hörd i Villapanelen, medverka i tävlingar och ta del av Vi i Villas unika erbjudanden och mycket mer. Viivilla.se är en plattform i ständig utveckling för att vara din bästa tipsare i villavardagen.

Är du redan medlem på viivilla.se kan du använda dina gamla inloggningsuppgifter.

Välj vilka erbjudanden och tjänster du vill ta del av. Alla tjänster är gratis och sägas upp när du vill.

Nyhetsbrev

Vi i Villas digitala nyhetsbrev kommer ut ca åtta gånger i månaden. Genom det blir du uppdaterad om vad som händer på siten och får ta del av de senaste villatipsen.

Erbjudanden

Då och då skickar Vi i Villa ut unika erbjudanden till våra medlemmar via mail. Du väljer själv om du vill ta del av erbjudandet eller inte.

Auktioner

Vill du buda på fina saker i Vi i Villas auktioner? När en ny auktionsrunda drar igång skickar vi ut ett mail med information om produkterna du kan buda på. Under en auktionsperiod får du mail en gång per vecka.

Tävlingar

Varje tävling har enskilda villkor för deltagande. Läs mer under sidan tävlingar och för varje tävling.

Villapanelen

Villapanelen är en internetbaserad oberoende och opolitisk panel som speglar villaägares åsikter inom olika områden. Undersökningarna skickas ut omkring fyra gånger per år och du som villapenelist får ta del av unika utlottningar och erbjudanden. Läs mer under sidan Villapanelen.

 

Lagring av uppgifter

All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m m lagras hos Bonnier Publications AB som äger Vi i Villa. Dina uppgifter kommer inte att vidarebefordras eller säljas till tredje part, vilket innebär att spamming (reklamutskick, massutskick via e-post) inte kommer att förekomma.

PuL

Alla uppgifter som vi lagrar behandlas enligt PuL (Personuppgiftslagen).

Övrigt

Viivilla.se följer Bonniers policyregler. För att se dessa besök www.kunddata.bonnier.se