Annons

Forum

Synlig platonmatta
12 röster
apr 22 2009
#1
Hej! Vi är i husköpartagen och har nu hittat ett hus som vi tycker om. Det är ett sutteränghus byggt -79. Det är omdränerat -99 med platonmatta. När vi var och tittade på detta hus så såg vi att platonmattan är satt ända upp till där teglet börjar på fasaden (dock bara på den sida av huset som källardelen är helt under jord) Min fråga är om man verkligen ska sätta platonmattan även upp på den "synliga "delen av grunden? Har läst att detta kan försämra dräneringen eftersom platonmattan släpper, stämmer det? Mvh Caroline
jan 08 2010
#8
Är väggen målad med kallasfalt och man vill ändå utnyttja den extra fuktspärr som platon eller optidrain ger, slipar man rutmönster i kallasfalten så betongen under kan andas. Slipa med max 30cm i de lodräta linjerna för optimal fuktutdrivning. Jag skulle rekomendera optidrain istället för platonmatta ifall man redan har kallasfalt, då platon inte andas som optidrain.
maj 01 2011
#9
Hejsan Jag har både isodränskivor och utanpå det platonmatta. För mkt eller bra?
maj 02 2011
#10
isodrän innerst och platon utanpå? Det går alldeles utmärkt men det viktiga är hur den fukt som kondenserar i isodränen dräneras bort med ett rör på lägsta punkten...
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons