Annons

Forum

Synlig platonmatta
12 röster
apr 22 2009
#1
Hej! Vi är i husköpartagen och har nu hittat ett hus som vi tycker om. Det är ett sutteränghus byggt -79. Det är omdränerat -99 med platonmatta. När vi var och tittade på detta hus så såg vi att platonmattan är satt ända upp till där teglet börjar på fasaden (dock bara på den sida av huset som källardelen är helt under jord) Min fråga är om man verkligen ska sätta platonmattan även upp på den "synliga "delen av grunden? Har läst att detta kan försämra dräneringen eftersom platonmattan släpper, stämmer det? Mvh Caroline
jan 08 2010
#8
Är väggen målad med kallasfalt och man vill ändå utnyttja den extra fuktspärr som platon eller optidrain ger, slipar man rutmönster i kallasfalten så betongen under kan andas. Slipa med max 30cm i de lodräta linjerna för optimal fuktutdrivning. Jag skulle rekomendera optidrain istället för platonmatta ifall man redan har kallasfalt, då platon inte andas som optidrain.
maj 01 2011
#9
Hejsan Jag har både isodränskivor och utanpå det platonmatta. För mkt eller bra?
maj 02 2011
#10
isodrän innerst och platon utanpå? Det går alldeles utmärkt men det viktiga är hur den fukt som kondenserar i isodränen dräneras bort med ett rör på lägsta punkten...
Vi i Villas policy
Avbryt

Bli en del av Vi i Villa!

Som medlem på viivilla.se är du en del av Vi i Villa - din tipsare i villavardagen.

På viivilla.se kan du få svar på dina frågor, prata med andra kunniga villaägare, göra din röst hörd i Villapanelen, medverka i tävlingar och ta del av Vi i Villas unika erbjudanden och mycket mer. Viivilla.se är en plattform i ständig utveckling för att vara din bästa tipsare i villavardagen.

Är du redan medlem på viivilla.se kan du använda dina gamla inloggningsuppgifter.

Nyhetsbrev och erbjudandemejl

Som medlem hos Vi i Villa får du bland annat våra nyhetsbrev och erbjudanden. Erbjudanden från Vi i Villa kommer från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning. Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet.

Tävlingar

Varje tävling har enskilda villkor för deltagande. Läs mer under sidan tävlingar och för varje tävling.

Villapanelen

Villapanelen är en internetbaserad oberoende och opolitisk panel som speglar villaägares åsikter inom olika områden. Undersökningarna skickas ut omkring fyra gånger per år och du som villapenelist får ta del av unika utlottningar och erbjudanden. Läs mer under sidan Villapanelen.

Behandling av personuppgifter

All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m m lagras hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. Genom att bli medlem samtycker du till att mina personuppgifter, inklusive e-postadress, mobiltelefonnummer för samtal och sms-meddelanden och eventuella andra digitala adresser, får lagras och användas inom Bonnier för digitala tjänster, marknadsföring, samt för statistik- och analysändamål.

Uppgifter som du direkt eller indirekt lämnar genom att använda Bonniers digitala tjänster och erbjudanden kan tillsammans med övriga kunduppgifter användas inom Bonnier för marknadsföringsändamål och för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig, samt för utveckling av nya tjänster. Information om min användning av digitala tjänster inhämtas med hjälp av bland annat cookies.

Samtycket är giltigt till dess du själv säger upp det, och upphör inte om tjänsten inte nyttjas och samtycket är heller inte beroende av eventuella köp av produkter.

Du har rätt att återkalla samtycket vilket du gör genom att kontakta Bonnier via respektive bolags kundtjänst. För ytterligare information om behandling av personuppgifter, se www.kunddata.bonnier.se

Annons