Forum

Synlig platonmatta
6 röster
apr 22 2009
#1
Hej! Vi är i husköpartagen och har nu hittat ett hus som vi tycker om. Det är ett sutteränghus byggt -79. Det är omdränerat -99 med platonmatta. När vi var och tittade på detta hus så såg vi att platonmattan är satt ända upp till där teglet börjar på fasaden (dock bara på den sida av huset som källardelen är helt under jord) Min fråga är om man verkligen ska sätta platonmattan även upp på den "synliga "delen av grunden? Har läst att detta kan försämra dräneringen eftersom platonmattan släpper, stämmer det? Mvh Caroline
jan 08 2010
#8
Är väggen målad med kallasfalt och man vill ändå utnyttja den extra fuktspärr som platon eller optidrain ger, slipar man rutmönster i kallasfalten så betongen under kan andas. Slipa med max 30cm i de lodräta linjerna för optimal fuktutdrivning. Jag skulle rekomendera optidrain istället för platonmatta ifall man redan har kallasfalt, då platon inte andas som optidrain.
maj 01 2011
#9
Hejsan Jag har både isodränskivor och utanpå det platonmatta. För mkt eller bra?
maj 02 2011
#10
isodrän innerst och platon utanpå? Det går alldeles utmärkt men det viktiga är hur den fukt som kondenserar i isodränen dräneras bort med ett rör på lägsta punkten...
Vi i Villas policy
Avbryt

Bli en del av Vi i Villa!

Som medlem på viivilla.se är du en del av Vi i Villa - din tipsare i villavardagen.

På viivilla.se kan du få svar på dina frågor, prata med andra kunniga villaägare, göra din röst hörd i Villapanelen, medverka i tävlingar och ta del av Vi i Villas unika erbjudanden och mycket mer. Viivilla.se är en plattform i ständig utveckling för att vara din bästa tipsare i villavardagen.

Är du redan medlem på viivilla.se kan du använda dina gamla inloggningsuppgifter.

Välj vilka erbjudanden och tjänster du vill ta del av. Alla tjänster är gratis och sägas upp när du vill.

Nyhetsbrev

Vi i Villas digitala nyhetsbrev kommer ut ca åtta gånger i månaden. Genom det blir du uppdaterad om vad som händer på siten och får ta del av de senaste villatipsen.

Erbjudanden

Då och då skickar Vi i Villa ut unika erbjudanden till våra medlemmar via mail. Du väljer själv om du vill ta del av erbjudandet eller inte.

Auktioner

Vill du buda på fina saker i Vi i Villas auktioner? När en ny auktionsrunda drar igång skickar vi ut ett mail med information om produkterna du kan buda på. Under en auktionsperiod får du mail en gång per vecka.

Tävlingar

Varje tävling har enskilda villkor för deltagande. Läs mer under sidan tävlingar och för varje tävling.

Villapanelen

Villapanelen är en internetbaserad oberoende och opolitisk panel som speglar villaägares åsikter inom olika områden. Undersökningarna skickas ut omkring fyra gånger per år och du som villapenelist får ta del av unika utlottningar och erbjudanden. Läs mer under sidan Villapanelen.

 

Lagring av uppgifter

All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m m lagras hos Bonnier Publications AB som äger Vi i Villa. Dina uppgifter kommer inte att vidarebefordras eller säljas till tredje part, vilket innebär att spamming (reklamutskick, massutskick via e-post) inte kommer att förekomma.

PuL

Alla uppgifter som vi lagrar behandlas enligt PuL (Personuppgiftslagen).

Övrigt

Viivilla.se följer Bonniers policyregler. För att se dessa besök www.kunddata.bonnier.se