Annons

Forum

Svartmögel på panelen
0 röster
jan 16 2014
#1

Hej!

Vi håller på att renovera badrummet och har upptäkt att det finns svartmögel på råspontpanelen bakom masoniteskivan. Alltså på råsponten innifrån sett. Har även brytit bort skivorna i intilliggande sovrum och konstaterat att det är svartmögel även på denna panel. Väggarna är byggda så att det är masonite-råspont-plast-isolering... Huset vi bor i är ett trähus 1,5 plan. Byggår 1967. Ventilation-Självdrag.

Fråga: Brukar denna typ av kostnader/åtgärder täckas av husförsäkring eller måste vi stå för dessa kostnader själv? Räcker det om man behandlar den angripna råsponten med t ex Renox eller bör man byta ut all panel? Måste vi ta bort tapeter/skivor på alla ytterväggar? Antar att vi bör kolla upp och åtgärda/ta bort all mögel i huset...

Mvh  Peder

 

 

jan 18 2014
#5

Som sagt: byt så mycket som möjligt, ev, sanera resten med "Mögelfri" (Jape)

jan 18 2014
#6

Jag råkade ut för liknande problem fast i en innervägg, där ett rör med elkablar kom upp till ett vägguttag. Det visade sig blåsa kalluft genom röret och upp i isoleringen där varm inneluft kondenserat mot den nerkylda isoleringen som därmed angripits av mögel.

Jag tog bort allt som gick att byta ut - dvs isolering ch gipsskiva. Övriga delar slipade jag och tvättade med klorin. Slutligen täppte jag igen röret, som kalluften kom in genom, med silikon. Detta var 10 år sedan och problemet har inte återkommit. Det är naturligtvis viktigt att man tar reda på vad som är orsaken till tillväxten och rättar till så att problemet inte återuppstår. 

/Bo

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons