Forum

svartmögel??
2 röster
dec 05 2007
#1
Flyttade till hus i början på augusti och upptäckte inom kort svartmögel i flera rum i källaren. Min sambo anser att det inte är farligt då vi inte vistas i källaren så mycket men jag är däremot tveksam. Jag och min dotter på 3 år har varit sjuka ovanligt mycket sedan vi flyttade in och vill nu veta hur skadligt möglet är för oss och vad man kan göra åt det??.. mvh
sep 08 2009
#5
Är du säker på att det är svartmögel? Oftast så är det svarta i fogarna, gamla tvål och hud rester. Använd scottsbrite till att gnugga bort det svarta. När du fått bort det tvätta med klorin. Jag vet inte vad du har för frånluft i badrummet, men den vanligaste orsaken med fukt problem i badrum (utom i golv) är ventilationen. När du duschar så ska det inte bli kondens på badrumsspegeln. Om du får det bör du kolla ventilationen.
sep 25 2009
#6
Jag fick en vattenskada för 2 år sen då en granne över mig somnade i duschen. Har upptäckt svarta fläckar på badrumstapeten. Har även fått tillbaka astma och exsem efter 20 symptomfria år. När jag påpekade detta för hyresvärden sa han att jag bara skulle kolla så det inte blev mer. Även grannen under mig har fått astmaproblem. Vad kan jag göra och är detta svartmögel.
Vi i Villas policy
Avbryt

Bli en del av Vi i Villa!

Som medlem på viivilla.se är du en del av Vi i Villa - din tipsare i villavardagen.

På viivilla.se kan du få svar på dina frågor, prata med andra kunniga villaägare, göra din röst hörd i Villapanelen, medverka i tävlingar och ta del av Vi i Villas unika erbjudanden och mycket mer. Viivilla.se är en plattform i ständig utveckling för att vara din bästa tipsare i villavardagen.

Är du redan medlem på viivilla.se kan du använda dina gamla inloggningsuppgifter.

Som medlem får du också Vi i Villas utskick. Alla tjänster är gratis och sägas upp när du vill.

Nyhetsbrev

Vi i Villas digitala nyhetsbrev kommer ut ca åtta gånger i månaden. Genom det blir du uppdaterad om vad som händer på siten och får ta del av de senaste villatipsen.

Erbjudanden

Då och då skickar Vi i Villa ut unika erbjudanden till våra medlemmar via mail. Du väljer själv om du vill ta del av erbjudandet eller inte.

Auktioner

Vill du buda på fina saker i Vi i Villas auktioner? När en ny auktionsrunda drar igång skickar vi ut ett mail med information om produkterna du kan buda på. Under en auktionsperiod får du mail en gång per vecka.

Tävlingar

Varje tävling har enskilda villkor för deltagande. Läs mer under sidan tävlingar och för varje tävling.

Villapanelen

Villapanelen är en internetbaserad oberoende och opolitisk panel som speglar villaägares åsikter inom olika områden. Undersökningarna skickas ut omkring fyra gånger per år och du som villapenelist får ta del av unika utlottningar och erbjudanden. Läs mer under sidan Villapanelen.

 

 

Behandling av personuppgifter

All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m m lagras hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. Genom att bli medlem samtycker du till att mina personuppgifter, inklusive e-postadress, mobiltelefonnummer för samtal och sms-meddelanden och eventuella andra digitala adresser, får lagras och användas inom Bonnier för digitala tjänster, marknadsföring, samt för statistik- och analysändamål.

Uppgifter som du direkt eller indirekt lämnar genom att använda Bonniers digitala tjänster och erbjudanden kan tillsammans med övriga kunduppgifter användas inom Bonnier för marknadsföringsändamål och för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig, samt för utveckling av nya tjänster. Information om min användning av digitala tjänster inhämtas med hjälp av bland annat cookies.

Samtycket är giltigt till dess du själv säger upp det, och upphör inte om tjänsten inte nyttjas och samtycket är heller inte beroende av eventuella köp av produkter.

Du har rätt att återkalla samtycket vilket du gör genom att kontakta Bonnier via respektive bolags kundtjänst. För ytterligare information om behandling av personuppgifter, se www.kunddata.bonnier.se