Forum

Radon
0 röster
mar 28 2007
#1
Hej! Tittar på ett hus som vi är mycket intresserade utav. Dock så har det mätts 1993 till höga halter radon (210 Bq/m3). Pratade med någon på Mijö- och hälsoskyddskontoret och han sa att denna siffra ska dubblas efter de nya mätningarna (mäts i gasform istället för partikellform) VILKA KOSTNADER KAN DETTA MEDFÖRA? Handlar det om 1000-25000 eller närmre 50.000? Sitter förmodligen i betongen... inget vattenburet.
apr 02 2007
#2
Enligt vad jag fått veta är den bästa (läs billigaste) lösningen mot radon i hus att ventilera. =)
apr 21 2007
#3
210 Bq/m3 var inget högt värde, gränsvärdet idag ligger på 200 och för inte så länge sedan var det 400. Det här behöver du inte vara orolig för. Har någon astma, lungbesvär eller röker i familjen kan du tänka på att vädra regelbundet annars behöver du inte göra något alls.
Vi i Villas policy
Avbryt

Bli en del av Vi i Villa!

Som medlem på viivilla.se är du en del av Vi i Villa - din tipsare i villavardagen.

På viivilla.se kan du få svar på dina frågor, prata med andra kunniga villaägare, göra din röst hörd i Villapanelen, medverka i tävlingar och ta del av Vi i Villas unika erbjudanden och mycket mer. Viivilla.se är en plattform i ständig utveckling för att vara din bästa tipsare i villavardagen.

Är du redan medlem på viivilla.se kan du använda dina gamla inloggningsuppgifter.

Välj vilka erbjudanden och tjänster du vill ta del av. Alla tjänster är gratis och sägas upp när du vill.

Nyhetsbrev

Vi i Villas digitala nyhetsbrev kommer ut ca åtta gånger i månaden. Genom det blir du uppdaterad om vad som händer på siten och får ta del av de senaste villatipsen.

Erbjudanden

Då och då skickar Vi i Villa ut unika erbjudanden till våra medlemmar via mail. Du väljer själv om du vill ta del av erbjudandet eller inte.

Auktioner

Vill du buda på fina saker i Vi i Villas auktioner? När en ny auktionsrunda drar igång skickar vi ut ett mail med information om produkterna du kan buda på. Under en auktionsperiod får du mail en gång per vecka.

Tävlingar

Varje tävling har enskilda villkor för deltagande. Läs mer under sidan tävlingar och för varje tävling.

Villapanelen

Villapanelen är en internetbaserad oberoende och opolitisk panel som speglar villaägares åsikter inom olika områden. Undersökningarna skickas ut omkring fyra gånger per år och du som villapenelist får ta del av unika utlottningar och erbjudanden. Läs mer under sidan Villapanelen.

 

Lagring av uppgifter

All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m m lagras hos Bonnier Publications AB som äger Vi i Villa. Dina uppgifter kommer inte att vidarebefordras eller säljas till tredje part, vilket innebär att spamming (reklamutskick, massutskick via e-post) inte kommer att förekomma.

PuL

Alla uppgifter som vi lagrar behandlas enligt PuL (Personuppgiftslagen).

Övrigt

Viivilla.se följer Bonniers policyregler. För att se dessa besök www.kunddata.bonnier.se