Annons

Forum

Solvärme till pool
11 röster
apr 22 2008
#1
Hej! Har en 4,5 m rund pool från J&F och funderar på att köpa solvärmemattor för att höja temperaturen. Någon som vet hur många m2 solvärmematta bör jag beräkna för att nå full effekt? Någon som provat denna typ av solvärme och har erfarenheter att dela med sig av? Hälsningar/Monica
maj 20 2009
#8
Hej Tom! 2002 köpte vi den billiga Succépoolen från J & F. Den har barnen (och vi) badad mycket i (använde den under fem somrar). Dock var bottenrälsen väl så grund och de stående stagen skulle enbart hållas fast av övre kanten och bottenrälsen. Det räckte med att barnen simmade el sprang runt i poolen så lossnade stagen. Det hela kändes ostabilt och jag var rädd att plåten plötsligt skulle lossa ur rälsen. 2007 bytte vi därför upp oss till en Storpool 4,5 m, 1,32 djup från samma firma. Mycket bättre konstruktion. Ångrar mig lite ibland bara att vi valde den djupare modellen, vattnet tar längre tid att värma upp. Jag som älskar att bara ligga och guppa på en luftmadrass klarar mig lika bra med grundare vatten. Förra sommaren beställde vi 2 st solvärmemattor och de dagar vädret var fint höjdes det genomströmmande vattnet rejält i temperatur. Dessa mattor består av "remsor" fästa i ändarna och när man stänger pumpen el flödet till mattorna så rinner vattnet ner i poolen och mattorna blir lätt vindfång. (Måste hitta på nå' bättre lösning på det där..) Funderar på att komplettera med elvärme el värmepump i år för att få varmare vatten då sommaren inte var så fin förra sommaren. Har bara goda erfarenheter av J & F. Lycka till!
jun 04 2009
#9
Tack för feedback! Det var faktiskt stor poolen jag tänkte på. Och det är bra att höra att de flesta verka vara nöjda med solvärme också. Nu är det bra att gräva bort gräsmattan.... Förresten, har du lagd isolering under poolen? Tom
jun 04 2009
#10
Hej Tom! Vi har ingen isolering under poolen. Grus, markduk (köpt på handelsträdgård, sån man brukar ha under dammbyggen), sand och sist såna där illgröna altanmattor (från Rusta) tejpade i skarvarna med "silvertejp". /Monica
Vi i Villas policy
Avbryt

Bli en del av Vi i Villa!

Som medlem på viivilla.se är du en del av Vi i Villa - din tipsare i villavardagen.

På viivilla.se kan du få svar på dina frågor, prata med andra kunniga villaägare, göra din röst hörd i Villapanelen, medverka i tävlingar och ta del av Vi i Villas unika erbjudanden och mycket mer. Viivilla.se är en plattform i ständig utveckling för att vara din bästa tipsare i villavardagen.

Är du redan medlem på viivilla.se kan du använda dina gamla inloggningsuppgifter.

Nyhetsbrev och erbjudandemejl

Som medlem hos Vi i Villa får du bland annat våra nyhetsbrev och erbjudanden. Erbjudanden från Vi i Villa kommer från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning. Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet.

Tävlingar

Varje tävling har enskilda villkor för deltagande. Läs mer under sidan tävlingar och för varje tävling.

Villapanelen

Villapanelen är en internetbaserad oberoende och opolitisk panel som speglar villaägares åsikter inom olika områden. Undersökningarna skickas ut omkring fyra gånger per år och du som villapenelist får ta del av unika utlottningar och erbjudanden. Läs mer under sidan Villapanelen.

Behandling av personuppgifter

All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m m lagras hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. Genom att bli medlem samtycker du till att mina personuppgifter, inklusive e-postadress, mobiltelefonnummer för samtal och sms-meddelanden och eventuella andra digitala adresser, får lagras och användas inom Bonnier för digitala tjänster, marknadsföring, samt för statistik- och analysändamål.

Uppgifter som du direkt eller indirekt lämnar genom att använda Bonniers digitala tjänster och erbjudanden kan tillsammans med övriga kunduppgifter användas inom Bonnier för marknadsföringsändamål och för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig, samt för utveckling av nya tjänster. Information om min användning av digitala tjänster inhämtas med hjälp av bland annat cookies.

Samtycket är giltigt till dess du själv säger upp det, och upphör inte om tjänsten inte nyttjas och samtycket är heller inte beroende av eventuella köp av produkter.

Du har rätt att återkalla samtycket vilket du gör genom att kontakta Bonnier via respektive bolags kundtjänst. För ytterligare information om behandling av personuppgifter, se www.kunddata.bonnier.se

Annons