Annons

Forum

Solvärme till pool
11 röster
apr 22 2008
#1
Hej! Har en 4,5 m rund pool från J&F och funderar på att köpa solvärmemattor för att höja temperaturen. Någon som vet hur många m2 solvärmematta bör jag beräkna för att nå full effekt? Någon som provat denna typ av solvärme och har erfarenheter att dela med sig av? Hälsningar/Monica
maj 20 2009
#8
Hej Tom! 2002 köpte vi den billiga Succépoolen från J & F. Den har barnen (och vi) badad mycket i (använde den under fem somrar). Dock var bottenrälsen väl så grund och de stående stagen skulle enbart hållas fast av övre kanten och bottenrälsen. Det räckte med att barnen simmade el sprang runt i poolen så lossnade stagen. Det hela kändes ostabilt och jag var rädd att plåten plötsligt skulle lossa ur rälsen. 2007 bytte vi därför upp oss till en Storpool 4,5 m, 1,32 djup från samma firma. Mycket bättre konstruktion. Ångrar mig lite ibland bara att vi valde den djupare modellen, vattnet tar längre tid att värma upp. Jag som älskar att bara ligga och guppa på en luftmadrass klarar mig lika bra med grundare vatten. Förra sommaren beställde vi 2 st solvärmemattor och de dagar vädret var fint höjdes det genomströmmande vattnet rejält i temperatur. Dessa mattor består av "remsor" fästa i ändarna och när man stänger pumpen el flödet till mattorna så rinner vattnet ner i poolen och mattorna blir lätt vindfång. (Måste hitta på nå' bättre lösning på det där..) Funderar på att komplettera med elvärme el värmepump i år för att få varmare vatten då sommaren inte var så fin förra sommaren. Har bara goda erfarenheter av J & F. Lycka till!
jun 04 2009
#9
Tack för feedback! Det var faktiskt stor poolen jag tänkte på. Och det är bra att höra att de flesta verka vara nöjda med solvärme också. Nu är det bra att gräva bort gräsmattan.... Förresten, har du lagd isolering under poolen? Tom
jun 04 2009
#10
Hej Tom! Vi har ingen isolering under poolen. Grus, markduk (köpt på handelsträdgård, sån man brukar ha under dammbyggen), sand och sist såna där illgröna altanmattor (från Rusta) tejpade i skarvarna med "silvertejp". /Monica
Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons