Annons
Förskönar snarare än förfular. Trenderna i hela Europa går mot alltmer stilrena radiatorer. LVI Milo.
Förskönar snarare än förfular. Trenderna i hela Europa går mot alltmer stilrena radiatorer. LVI Milo.

Radiatorn - Höstens hetaste inredningsdetalj

Element

Radiatorer är inte lägre bara en värmekälla – utan också en läcker inredningsdetalj. Här är några av höstens hetaste radiatorer.

Annons

Nu är radiatorerna mer än bara värmekällor. Varför inte se dem som heta inredningsdetaljer?

Adax Neo


En ny serie elradiatorer med automatisk nattemperatur och digital visare. Varje minut mäts och regleras temperaturen. Finns i fyra färger. Cirkapris: 1 295 kronor. www.adax.no

Epecon Twine


Uppbyggd som en vattenburen klassisk sektionsradiator, med strömlinjeformad design Cirkapris: 15 700 kronor. www.epecon.se

Purmo Paros


Paros är en vertikal vattenburen designradiator med rundade kanter, där den stora frontpanelen döljer den avancerade värmetekniken. Kan placeras i alla rum och finns i tolv färger, två höjder och två bredder. Cirkapris: 3 750 kronor. www.purmo.com

PAX 3000

Oljefyllda elradiatorer med inbyggd styrelektronik. Finns med maxtemperaturbegränsning vilket gör att ett rum aldrig värms till mer än 23 grader. PAX 3000 Lyx har en automatik som sänker temperaturen med fyra grader under ett valt antal timmar varje dygn. Finns i många storlekar. Cirkapris: 2 000 kronor. www.pax.se

LVI Milo


En extra platt (70 mm installerad) vertikal, oljefylld panelradiator i gjutgranit. Finns i fyra naturfärger och olika storlekar. Termostat på radiatorns baksida. Cirkapris: 4 100 kronor. www.lviprodukter.se
www.lviprodukter.no

Annons

Bra att veta om du vill byta radiatorer:

Hur krångligt är det?
Moderna elradiatorer med stickproppar är bara att montera med de fästen som medföljer. Många föredrar dock radiatorer med fasta installationer. Fast installation och konvertering till vattenburen värme ska göras av behörig fackman.

Hur mycket sparar man?
Det beror förstås på vilken typ av radiatorer man har i dag, men man brukar ange att det går att spara 15-20 procent i uppvärmningskostnader på att byta till nya.

Vilken typ av elradiatorer ska jag välja?

Fördelen med oljefyllda elradiatorer är att de ger ett behagligt inomhusklimat då de inte skapar samma torra luft som traditionella öppna radiatorer, att de inte luktar bränt damm och att de är ljudlösa.

Hur funkar termo­stater?
Den stora energivinsten sker genom noggrann styrning av radiatorsystemet. En exakt reglerande elektronisk termostat är överlägsen en gammal elradiator med bimetallstyrning. Det kan vara värt att investera i ett centraliserat eller decentraliserat styrsystem som kostar mellan 5 000 och 13 000 kronor inklusive installation. Med det centraliserade kan man med hjälp av en givare styra temperaturen i hela huset. Med det decentraliserade kan man sänka temperaturen i vissa rum, exempelvis på natten.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
10 september 2012

0 Kommentarer

0

"Varför låter mitt element?"

Mitt element låter och ger ifrån sig ett "kluckande ljud", vad är det för fel? Läs svaret på läsarfrågan här!

1

Motionera radiatorventilen

Ibland är elementet kallt trots att termostatratten står på högsta värme.

0

Cool värme

El-element har väl inte direkt rykte om sig att vara vackra och det är ju heller inte i första hand därför man skaffar dem. Men det finns elradiatorer...

0

Annika Marklund: Recept för att bo i hus

Den tröga luftvärmepumpen. Den ojämna väggen. De kalla elementen. Varför är huset fyllt till bredden av saker som ingen förstår, undrar vår krönikör...

2

Värme på väggen

Radiatorerna minskar elanvändningen och ger ett bättre inomhusklimat. Fungerar som ett blickfång i inredning – eller syns knappt alls...

0

Radiatorer med snygg design

Tar man sig tid att leta, kommer man att upptäcka att radiatorerna inte bara är vita och platta alternativt vågiga längre. Det finns gott om modeller...

1

Öppet skydd för den moderna radiatorn

Denna snygga lösning av massivt, stavlimmat trä döljer inte radiatorn, men förvandlar den i stället till en praktisk bänk. Och det har man ofta stor...

2

Dekorativ lösning för gamla element

Gör ett snyggt radiatorskydd av en mönsterstansad plåt. Det är en traditionell och lyckad lösning som har använts under lång tid.

0

Fixa snyggt skydd för radiatorn

Fula radiatorer stör harmonin i rummet. Men titta här! På några timmar kan du fixa ett snyggt skydd som känns designat.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons