Annons
Konst uppåt väggarna! Heatwave liknar förmodligen ingen annan radiator du sett. Detta konstverk är designat av holländaren Joris Laarman, är vattenburen och görs i fyra storlekar, från 54x78 till 135x272 cm (XL-versionen väger 84 kg).
Konst uppåt väggarna! Heatwave liknar förmodligen ingen annan radiator du sett. Detta konstverk är designat av holländaren Joris Laarman, är vattenburen och görs i fyra storlekar, från 54x78 till 135x272 cm (XL-versionen väger 84 kg).

Radiatorer med snygg design

Element

Tar man sig tid att leta, kommer man att upptäcka att radiatorerna inte bara är vita och platta alternativt vågiga längre. Det finns gott om modeller med snygg design och i olika färger att hänga på väggarna därhemma. Eller kanske i taket?

Annons
Vare sig man bygger nytt, renoverar eller kanske byter värmesystem, finns det all anledning att fundera på radiatorerna. Ska man välja standardmodeller till ett lägre pris, eller finns det praktiska och/eller estetiska anledningar att ta en titt på lite dyrare och mer exklusivt designade radiatorer?

Här har vi samlat några exempel på att radiatorer kan se ut på många olika sätt. De allra flesta tillverkare har en sektion för designradiatorer på sina webbplatser numera – ta en tur på webben för ännu mer inspiration.

Häng den i hallen

Vattenburen. Iguana är en radiatorserie bestående av trekantiga stålrör som satts samman i olika former. Den finns i vitt och grått, eller i andra färger mot förfrågan. Modellen Arco är halvmåneformad och kan med hjälp av en hatthylla och en klädhängare (tillbehör) förvandlas till en både vacker och praktisk hallmöbel. Arco finns i ett antal storlekar mellan 180-240 cm hög och 29-83 cm lång. Pris från ca 7 695 kr; finns hos Epecon.På höjden eller bredden

Elektrisk. Tamari är en elektrisk, vätskefylld radiator som finns i både horisontell och vertikal modell. Den är tillverkad i hållfast stål med vit epoxylack och har platta sektioner, vilket ger en stilren, plankliknande känsla. Termostaten har sex programmerbara lägen och en eller flera radiatorer kan styras trådlöst via en fjärrkontroll. Tamari kommer från LVI, finns i flera olika längder och bredder och kostar från ca 5 800 kr.

Glasklar värme

Elektrisk. Osalys från LVI är en stilren handdukstork med en 13 mm tunn glasplatta som finns med svart, rött eller spegellikt glas. På den kan man montera en eller flera kromade torkbågar – eller ingen alls, om man till exempel vill ha en hallspegel med värmefunktion. Termostaten är trådlös och programmerbar och har inbyggd FM-radio. Osalys mäter 51x118 cm och kostar ca 12 950 kr (med spegelglas ca 14 160 kr).

Designa din egen

Vattenburen. Variant, som kommer från Epecon, är en serie radiatorer som finns i olika utformningar, precis som namnet antyder. Bland annat har du möjlighet att få ett eget, personligt motiv på radiatorn. Variant finns i en mängd olika färger, mäter 180x60 cm och kostar från ca 7 795 kr.Annons

Annons

 

 

 

Struktur och mönster

Vattenburen/elpatron. Radiatorn Mano från Curant kan fås i olika storlekar och med olika dekorer: Standard, Elegance, Trend eller Natur. Den senare har trendiga trä- eller marmormönster att välja bland. Installationen blir enkel och stilren tack vare integrerad, dold ventilanslutning och ett diskret regleringsvred. Till Mano finns såväl spegel som handduksstänger. Priset ligger mellan ca 16 700 och ca 30 750 kr.

Annorlunda rör

Vattenburen/elpatron. En radiator kan vara platt och vit – eller tredimensionell och förkromad eller förgylld. Som Seine från Curant, som mer liknar en skulptur med sina symmetriskt svängda rör. Den mer diskrete kan istället välja RAL- eller sanitärfärger. Seine är anpassad för ett vattenburet värmesystem, men kan även kombineras med en elpatron. Den finns i fyra storlekar med höjder från 125 till 180 cm och kostar från ca 9 950 kr.

Vatten och el

Vattenburen/elpatron. Handdukstorken Roda från Lenhovda Radiatorfabrik kan anslutas till såväl vattenburen värme vintertid som elpatron för kyliga dagar under sommaren. Den har dessutom inbyggd elvärmefläkt för effektiv uppvärmning. Den släta ytan ger behaglig strålvärme och gör att Roda kan värma upp även större badrum. Roda är vridbar, finns i olika färger och i tre storlekar (längd 55 cm; höjd 97-184 cm) och kostar från ca 11 250 kr i vitt.

Värm med infra

Eldriven infravärme. InfraSwiss värmepaneler värmer inte luften, utan all materia i rummet – golv, väggar, tak och möbler. Detta eftersom de sänder ut infraröd strålning. Panelerna finns i vitt eller svart glas eller som spegel. De kan placeras under fönster, på väggar eller i tak, eller fällas in i liv med vägg eller tak. Panelerna finns i olika storlekar och med olika effekter och kostar från ca 7 000 kr per styck.

Köpinformation:

Curant, www.curant.se
Epecon, www.epecon.se
InfraSwiss, www.infraswed.se
Lenhovda Radiatorfabrik, www.lenhovdaradiatorfabrik.se
LVI, www.lviprodukter.se

26 augusti 2010

0 Kommentarer

0

"Varför låter mitt element?"

Mitt element låter och ger ifrån sig ett "kluckande ljud", vad är det för fel? Läs svaret på läsarfrågan här!

1

Motionera radiatorventilen

Ibland är elementet kallt trots att termostatratten står på högsta värme.

0

Radiatorn - Höstens hetaste inredningsdetalj

Radiatorer är inte lägre bara en värmekälla – utan också en läcker inredningsdetalj. Här är några av höstens hetaste radiatorer.

0

Cool värme

El-element har väl inte direkt rykte om sig att vara vackra och det är ju heller inte i första hand därför man skaffar dem. Men det finns elradiatorer...

0

Annika Marklund: Recept för att bo i hus

Den tröga luftvärmepumpen. Den ojämna väggen. De kalla elementen. Varför är huset fyllt till bredden av saker som ingen förstår, undrar vår krönikör...

2

Värme på väggen

Radiatorerna minskar elanvändningen och ger ett bättre inomhusklimat. Fungerar som ett blickfång i inredning – eller syns knappt alls...

1

Öppet skydd för den moderna radiatorn

Denna snygga lösning av massivt, stavlimmat trä döljer inte radiatorn, men förvandlar den i stället till en praktisk bänk. Och det har man ofta stor...

2

Dekorativ lösning för gamla element

Gör ett snyggt radiatorskydd av en mönsterstansad plåt. Det är en traditionell och lyckad lösning som har använts under lång tid.

0

Fixa snyggt skydd för radiatorn

Fula radiatorer stör harmonin i rummet. Men titta här! På några timmar kan du fixa ett snyggt skydd som känns designat.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons