Annons

Uppvärmning med pellets i villa

Här kan du läsa allt om hur det fungerar att använda pellets som uppvärmning i huset. Kanske funderar du på att byta till en ny pelletspanna, byta brännare i din olje- eller vedpanna – eller köpa en helt ny pelletskamin? Då har du säkerligen frågor kring pellets som uppvärmningsalternativ, som till exempel vad P-märkt pelletsutrustning innebär och om man kan få bidrag när man går över till pellets.

Pellets blir en allt vanligare uppvärmningsmetod i många hus, men vad är egentligen fördelarna och nackdelarna med att övergå till pelletsanläggning? Våra experter guidar dig till rätt val av uppvärmning och listar allt du behöver tänka på när du vill värma upp huset med pellets – det förnybara biobränsle som till större del hämtas direkt från våra skogar.

Fördelar och nackdelar med pelletsuppvärmning

Undrar du över fördelarna med att använda pellets som uppvärmning? Är det bättre för miljön än fossila bränslen, och hur effektivt är pellets ekonomiskt? Vad kostar egentligen uppvärmning med pellets, är det billigare än elvärme och är det dyrare än vedeldning? Vad kostar det att installera en pelletspanna och hur hur lång tid tar det innan det lönar sig med pellets som uppvärmningsmetod? Vi har svaren på alla dina frågor om pellets och pelletskaminer.

Kanske undrar du vilka nackdelar det finns med pellets? Eller hur man bäst ska förvara pellets och hur stort förråd man bör ha hemma? Här hittar du också tester av pelletsbrännare, samt experternas svar på myter kring pellets som uppvärmingsalternativ.

Passar en pelletskamin i mitt hus?

Funderar du på om du ens kan ha uppvärmning med pellets i ditt hus och om det är fördelaktigt för dig? Har du till exempel direktverkande el kan det vara mycket ekonomiskt att kombinera med en fristående pelletskamin – placerar du pelletskaminen rätt kan du spara mycket pengar varje år. Eller funderar du på att byta från olja eller vattenburen el till pellets? Vi ger dig allt du behöver tänka på när du har tankar på att byta till pelletsuppvärmning.

Göra rent och underhålla pelletspanna eller kamin

Här hittar du även tips och råd för hur du på ett enkelt och effektivt sätt underhåller och sköter om din pelletspanna – allt från hur du rensar ut aska till hur du kan rengöra, samt råd kring hur ofta du bör se över ditt förråd. Missa heller inte våra 10 vanliga frågor och svar om pellets, information om hur du kan undvika brand med pellets, samt vad P-märkning innebär och varför det är bra. 

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
I samarbete med Lindquist Heating AB
Vi är Sveriges ledande återförsäljare av vedpannor i gjutjärn. Vi har erfarenheten, kunskapen och sortimentet! Allt för att hjälpa dig att göra en...
3
Luftvärmepump, elda pellets, infrapaneler eller frånluftsvärmepump – vår expert Jan-Erik Nowacki guidar till den mest ekonomiska uppvärmningen för...
0
Modern vedeldning kan fungera bra även i tätbebyggt område genom att använda en modern vedpanna, ackumulatortank och torr ved. Här är råden för att...
6
Vedeldning må vara mysigt, men faktum är att det också bidrar till utsläpp av olika luftföroreningar. Här är tipsen för att elda rätt – och råden för...
8
Lämna ugnsluckan öppen när du lagat mat, sänk värmen inne, tina mat i kylen. Att spara energi gynnar både miljön och privatekonomin – här är läsarnas...
3
Vi i Villas läsare Johnny får inte elda när det blåser åt grannens håll. Här listar vår expert alternativa lösningar för uppvärmningen.
9
Funderar du på vilken uppvärmningsmetod som är bäst för att värma upp ditt hus? Många väljer att investera i en värmepump medan andra väljer vedeldnin...
0
Är det inte väldigt krångligt med pellets? Vi i Villa hjälper dig reda ut myter och missuppfattningar kring pellets som uppvärmningsalternativ.
6
Har huset bara tillräckligt med plats och vattenburen värme är pelletspannan det bekvämaste alternativet. Vid byte från olja till pellets kan det...
0
Det hänger på huset när du ska välja värmesystem. Var huset är placerat, hur det är isolerat, hur många som bor där - och inte minst vilka vanor man...
2
Pelletsuppvärmning blir allt vanligare och fördelarna är många. Men vad är pellets egentligen och vad krävs för att kunna övergå till en pelletsanlägg...
0
Att köpa P-märkta pelletskaminer minimerar riskerna vid eldning. Här förklarar SP, Sveriges Provnings- och forskningsinstitut varför det lönar sig...
Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons