Annons

Malin Wollin värmer sitt hem med naturvänlig energi

Energi

Det kan vara svårt att få varmvattnet att räcka om uppvärmningen sker genom en pelletspanna. Malin och hennes sambo Joachim var trötta på att släpa hem säckar med pellets och ville istället satsa på ett nytt och miljövänligt värmesystem. I webbserien ”Det stora utbytet” har Nibe följt dem på vägen mot ett perfekt inomhusklimat.

Malin Wollin lever med sin sambo Joachim och deras fem barn i ett radhus i Kalmar. Deras gamla pelletspanna närmade sig sitt bäst före-datum och de var trötta på att släpa säckar med pellets. Och att varmvattnet inte räckte åt hela famijen. I webbserien Det stora utbytet som produceras av Nibe Energy system får du följa dem under hela processen från research till installation av en ny värmepump. 

De flesta värmepumpar har en livslängd på 15 till 20 år, och när det är dags att uppgradera ditt värmesystem finns det många lösningar att välja mellan. Vad som passar ditt hem bäst beror på hur dina behov ser ut och vilka förutsättningar du har. Genom att byta till en värmepump som använder förnybar energi från naturen kan du sänka dina energikostnader samtidigt som du gör miljön en tjänst.

– Miljötänket är väldigt viktigt för oss. Därför var det självklart att vi skulle byta till ett värmesystem som använder förnybar energi. Nu har vi haft vår nya luft/vattenvärmepump ett tag och det är en stor skillnad jämfört med pelletspannan – allt sköts automatiskt och det finns alltid varmvatten för hela familjen, säger Malin Wollin om sitt byte.

Annons

När du har bestämt dig för vilken sorts värmepump som passar dig bäst är det dags för själva installationen. På Nibe.se kan du hitta din närmaste installatör som hjälper dig hela vägen. Med smarta produkter och Nibe Uplink på din telefon får du ett sammankopplat system som gör det möjligt för dig att styra ditt inomhusklimat från var du än är.

Här kan du se hela webbserien ”Det stora utbytet”

09 april 2018
Annons
Mer om Energi

Nytändning med nya strömbrytare

Energi Ny strömbrytare kan vara en idé både ur inredningssynpunkt och för att förbättra belysningen. Här får du tips på vägen.

Först till kvarn för solcellsbidrag

Energi Nästa år kan du som vill bli med solceller få mer i bidrag – om du ansöker i tid.

10 smarta knep: så sparar du energi

Energi Se upp för de värsta energislukarna i ditt hem under vintern! Vi i Villas hållbarhetsexpert tipsar om hur du sparar både energi och slantar.

Annons

Inomhusklimatet påverkar din hälsa

Energi Bra ljus och luft är hemligheten bakom sunt inomhusklimat. Vädring, automatiserade lösningar och att anpassa sig efter årstiderna är några av tipsen. 

Egenproducerad el – en solskenshistoria

Energi Skiner solen på ditt hustak? I så fall kan det vara ett bra läge att börja producera egen förnybar el med en solcellsanläggning. Här tipsar vi...

Medlems-
innehåll

Så kan du som villaägare nyttja solens strålar

Energi Vad är skillnaden på solel och solvärme? Hur är förutsättningarna i norr respektive söder? Och hur går man som villaägare till väga för att nyttja...

Annons

Kör 30 mil för 60 kronor

Energi Ladda för framtiden – kör elbil på förnybar energi. Eon erbjuder alltifrån installation och rådgivning till snabb och säker laddning.

Annons

Energieffektivisera ditt hem – 7 smarta åtgärder

Energi Det finns mycket du kan göra för att spara energi i hemmet. Mona Åkesdotter, produktutvecklare på Eon, tipsar om några effektiva åtgärder – och...

"Kan jag nyttja solenergin året om?"

Energi Kan jag lagra sommarens energi från soltimmarna till vintern, undrar en av våra läsare. Läs vår solenergiexpert Lars Andréns svar här.