Annons

Ny & het

Kaminer och kakelugnar

Här har vi samlat några helt nya kaminer för olika smaker och hem där man inte vill pruta på vare sig effekt eller estetik.

Annons

Det går mode i braskaminer och eldstäder som i allt annat. De senaste årens trend har varit att prioritera mysfaktor och design hellre än energieffekt. Men med dagens höjda el- och oljepriser börjar vi åter tänka energisnålt. Här har vi samlat några helt nya kaminer för olika smaker och hem där man inte vill pruta på vare sig effekt eller estetik.


Scanspis 39
är en helt ny spis från danska Scanspis. Bågformad stor glaslucka ger en bra insyn och eldkänsla från flera håll. Spisen finns att få i svart eller grå färg. Som tillval finns sidor av borstat rostfritt eller täljsten. Topplatta finns även i täljsten. Effekt 3-9 kW och verkningsgrad 70-80 procent. Vikt 130-200 kg. Pris från cirka 22 800 kr. Krog-Iversen.


Camina Futur har lanserats under hösten. Med grafitgrå front och sidor i borstat rostfritt stål eller sandblästrad serpentinsten passar den bra in i ett modernt hem. Kaminen har självstängande välvd lucka utan synliga gångjärn. Eftersom den bara väger 180 kg kan den installeras på vanligt träbjälklag, utan förstärkning och passar både i hörn eller mot rak vägg. Kaminens mått kräver dessutom lite golvyta. Rökkanalen ansluts på ovansidan eller baksidan. Camina Futur har en effekt på 3-7 kW. Pris från 19 965 kr beroende på utförande. En luftfuktare i rostfritt finns som tillval och kostar 895 kr.


Bravokaminen
finns i två olika utföranden, svartlackerad med front i rostfritt stål eller klädd med täljsten som har förmågan att magasinera värmen under längre tid. Reglerbart bottengaller som ger låg vedförbrukning och låga föroreningar i rökgaserna. Bravo ansluts till skorsten antingen från ovansidan eller från baksidan. Vikt 98 kg eller 270 kg (täljsten). Effekt 15 kW. Pris i lackerat svart utförande 12 495 kr, i täljsten 19 750 kr. Kastor OY.


Rykande färsk
är kaminmodellen Contura 450T. Värmelagrande rundade täljstensplattor är infällda i kaminkåpan vilket bidrar till en långvarig värme. Modellen finns i tre olika utföranden, svart, grå eller vit. Stora glasytor även på sidorna gör att du kan se elden från flera håll. Effekt 3-9 kW, vikt 182 kg. Pris från cirka 19 500 kr. Fläkt som startar och stoppar automatiskt finns som tillval och kostar cirka 2 250 kr. Nibe.


Primavera 2025
heter den här originella och italienskt formgivna kaminen. Modellen passar på rak vägg eller i hörn och skorstensansluts antingen uppåt eller bakåt. Frontkakel i fem färger, sidor och topp i svart eller stål. Temostatstyrd fläkt och dekorlock i kakel finns som tillval. Effekt 6 kW, verkningsgrad 80 procent. Vikt 160 kg. Cirka 36 875 kr. Keddy.


Tulikivi presenterar
en helt ny modellserie - Linea Alternativa. Det är den finska designern Ristomatti Ratia, känd bland annat som formgivare av Marimekko, som givit Tulikivi-kaminerna en mer modern look. Kiisa har en ren design som smälter väl in i våra nordiska hem. Trädetaljer av vaxad björk ger ugnen ett originellt utseende. Kaminen är utrustad med en regleringsmekanism som tillåter förbränning med höga lågor med bara en liten mängd ved. Detta innebär att man kan elda i kaminen länge utan det blir allt för varmt i rummet. Kiisa väger 550 kg och kan normalt stå direkt på träbjälklag utan förstärkning. Effekt 6 kW. Pris cirka 31 800 kr. Tulikivi.

Köpinformation:

Camina 020-520 200
Kastor/Tylö 035-10 00 80
Keddy 0300-190 60
Krog-Iversen 042-12 69 50
Nibe 0433-75 100
Tulikivi +358 9 612 970 23

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
13 februari 2003

0 Kommentarer

2

Så maxar du effekten av din braskamin

Nya tester visar att moderna braskaminer är överlägsna äldre när det gäller verkningsgrad och utsläpp. Så här får du ut det bästa av din braskamin i...

1

7 steg till mysig brasa

Vad kan vara härligare än att kura inomhus framför en öppen brasa under våra långa, mörka kvällar? Så här gör du när du vill installera en ny kamin!

1

I brasans trygga sken

En braskamin ger skön tillskottsvärme, ökad trivsel och kan vara ett viktigt ekonomiskt alternativ, när kostnaderna för olja, el och fjärrvärme skjuter...

5

Jag & min kamin

Vi eldar väldigt olika i våra kaminer, en del värmer upp hela huset med den och en del tänder en brasa någon enstaka gång i månaden på vintern. Hur...

1

Elda tryggare

Vill du känna dig säker på brandsäkerheten i ditt hus? Nu finns en ny besiktning, SSR Godkänd.

0

Klassisk värmemöbel fortsätter utvecklas

Den klassiska kakelugnen har återvunnit sin status som praktfull och effektiv värmekälla i hemmet. Samtidigt har den utvecklats både stilmässigt och...

0

Pelletskaminen – en effektiv värmemöbel

Enkel att sköta och effektiv som värmekälla. Med en modern pelletskamin slipper du vedeldningens nackdelar och kan reglera uppvärmningen efter behov. I...

0

Heta braskaminer

Varsågod, ett smakprov på spännande nyheter och tidlösa favoriter.

0

Tänd en brasa – värm hela huset!

De är ett utmärkt sätt att kapa topparna i el- eller oljeförbrukningen. Ju kallare det är utomhus, desto mer lönsamt är det att elda i kaminen, säger...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons