Annons

Ny & het

Kaminer och kakelugnar

Här har vi samlat några helt nya kaminer för olika smaker och hem där man inte vill pruta på vare sig effekt eller estetik.

Annons

Det går mode i braskaminer och eldstäder som i allt annat. De senaste årens trend har varit att prioritera mysfaktor och design hellre än energieffekt. Men med dagens höjda el- och oljepriser börjar vi åter tänka energisnålt. Här har vi samlat några helt nya kaminer för olika smaker och hem där man inte vill pruta på vare sig effekt eller estetik.


Scanspis 39
är en helt ny spis från danska Scanspis. Bågformad stor glaslucka ger en bra insyn och eldkänsla från flera håll. Spisen finns att få i svart eller grå färg. Som tillval finns sidor av borstat rostfritt eller täljsten. Topplatta finns även i täljsten. Effekt 3-9 kW och verkningsgrad 70-80 procent. Vikt 130-200 kg. Pris från cirka 22 800 kr. Krog-Iversen.


Camina Futur har lanserats under hösten. Med grafitgrå front och sidor i borstat rostfritt stål eller sandblästrad serpentinsten passar den bra in i ett modernt hem. Kaminen har självstängande välvd lucka utan synliga gångjärn. Eftersom den bara väger 180 kg kan den installeras på vanligt träbjälklag, utan förstärkning och passar både i hörn eller mot rak vägg. Kaminens mått kräver dessutom lite golvyta. Rökkanalen ansluts på ovansidan eller baksidan. Camina Futur har en effekt på 3-7 kW. Pris från 19 965 kr beroende på utförande. En luftfuktare i rostfritt finns som tillval och kostar 895 kr.


Bravokaminen
finns i två olika utföranden, svartlackerad med front i rostfritt stål eller klädd med täljsten som har förmågan att magasinera värmen under längre tid. Reglerbart bottengaller som ger låg vedförbrukning och låga föroreningar i rökgaserna. Bravo ansluts till skorsten antingen från ovansidan eller från baksidan. Vikt 98 kg eller 270 kg (täljsten). Effekt 15 kW. Pris i lackerat svart utförande 12 495 kr, i täljsten 19 750 kr. Kastor OY.


Rykande färsk
är kaminmodellen Contura 450T. Värmelagrande rundade täljstensplattor är infällda i kaminkåpan vilket bidrar till en långvarig värme. Modellen finns i tre olika utföranden, svart, grå eller vit. Stora glasytor även på sidorna gör att du kan se elden från flera håll. Effekt 3-9 kW, vikt 182 kg. Pris från cirka 19 500 kr. Fläkt som startar och stoppar automatiskt finns som tillval och kostar cirka 2 250 kr. Nibe.


Primavera 2025
heter den här originella och italienskt formgivna kaminen. Modellen passar på rak vägg eller i hörn och skorstensansluts antingen uppåt eller bakåt. Frontkakel i fem färger, sidor och topp i svart eller stål. Temostatstyrd fläkt och dekorlock i kakel finns som tillval. Effekt 6 kW, verkningsgrad 80 procent. Vikt 160 kg. Cirka 36 875 kr. Keddy.


Tulikivi presenterar
en helt ny modellserie - Linea Alternativa. Det är den finska designern Ristomatti Ratia, känd bland annat som formgivare av Marimekko, som givit Tulikivi-kaminerna en mer modern look. Kiisa har en ren design som smälter väl in i våra nordiska hem. Trädetaljer av vaxad björk ger ugnen ett originellt utseende. Kaminen är utrustad med en regleringsmekanism som tillåter förbränning med höga lågor med bara en liten mängd ved. Detta innebär att man kan elda i kaminen länge utan det blir allt för varmt i rummet. Kiisa väger 550 kg och kan normalt stå direkt på träbjälklag utan förstärkning. Effekt 6 kW. Pris cirka 31 800 kr. Tulikivi.

Köpinformation:

Camina 020-520 200
Kastor/Tylö 035-10 00 80
Keddy 0300-190 60
Krog-Iversen 042-12 69 50
Nibe 0433-75 100
Tulikivi +358 9 612 970 23

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
13 februari 2003

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Var rädd om din gamla kakelugn! Kaminer och kakelugnar
0

Stor guide: Kakelugnar

En vacker kakelugn är en dröm för många, men det är inte bara att kasta in vilken ved som helst, tända på och hoppas på det bästa. Vi har pratat med en...

2

Så maxar du effekten av din braskamin

Nya tester visar att moderna braskaminer är överlägsna äldre när det gäller verkningsgrad och utsläpp. Så här får du ut det bästa av din braskamin i...

0

5 tips: Elda rätt för låga utsläpp

Modern vedeldning kan fungera bra även i tätbebyggt område genom att använda en modern vedpanna, ackumulatortank och torr ved. Här är råden för att...

6

Vedeldning – mysigt eller hälsoskadligt?

Vedeldning må vara mysigt, men faktum är att det också bidrar till utsläpp av olika luftföroreningar. Här är tipsen för att elda rätt – och råden för...

0

Hur lägger jag gnistskydd?

Framför en eldstad måste det finnas en eldstadsplan, men hur långst ut ska gnistskyddet gå, och hur går man tillväga för att installera en braskamininsa...

1

Krönika Annika Marklund: Vågar vi elda nu?

Frågan är om telefonförsäljarna har ett särskilt register över nyinflyttade människor som är särskilt livrädda. Kanske står ett litet L i marginalen på...

0

Mysigt framför brasan

Få saker har väl så hög mysfaktor som att tända en sprakande, väldoftande brasa när det är lite ruggigt. Och med bra ved är det ingen konst att få...

16

Vedeldning – så funkar det!

Vedeldning är både billigt och miljövänligt – såvida du eldar rätt. Problemen med utsläpp från vedeldning handlar mer om omodern och felaktig teknik än...

0

Pelletskaminen – en effektiv värmemöbel

Enkel att sköta och effektiv som värmekälla. Med en modern pelletskamin slipper du vedeldningens nackdelar och kan reglera uppvärmningen efter behov. I...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons