Annons

Förnybar energi som uppvärmning i hus

Här samlar vi allt om miljövänlig och förnybar energi som vattenkraft, vindkraft och solenergi. Vi ger dig alla tips för att få en energisnål villa med den mest klimatsmarta elen för ditt hus. Våra experter inom energi guidar dig till att välja rätt uppvärmning för ditt hem.

Kanske vill du ha mer information om solenergi för en miljövänligare uppvärmning? Eller så undrar du hur du kan köpa en andel i ett vindkraftverk, bli självförsörjande på el eller bara sänka dina elkostnader varje månad? Här hittar du allt du behöver veta om förnybar energi i villa.

Klimatsmart energi

Kanske letar du information om hur du kan producera egen energi och få ett självförsörjande hus? Då hamnar valet på sol, vind och biobränsle. Undrar du om fördelar och nackdelar med pellets, eller om det är fördelaktigt att installera en vattenmantlad braskamin? Kanske har du frågor kring att köpa ett komplett tappvarmvattensystem med solvärme? Vi ger dig allt du behöver veta!

Här finns också en guide till olika typer av lågenergi hus, som passivhus, nollenergihus och plusenergihus – vad är det, vad innebär det och hur mycket sparar man egentligen på att bo i ett sådant hus? Kan man bli delägare i ett vindkraftverk och hur går man tillväga för att bli det? Och kommer du att tjäna på det?

Vill du veta hur det fungerar att utnyttja ett vattenfall för att utvinna energi? Läs om familjerna som är självförsörjande på el och hur de gått tillväga för att bli det – här finns både handfasta råd och inspirerande tips för såväl den väl insatte som nybörjaren.

Solenergi och solvärme

Undrar du om solenergi verkligen är en effektiv värmekälla när man bor i Sverige, och hur du kan minska elförbrukningen genom att lagra sommarens solenergi till vinterhalvåret? Hur lönsamt är det egentligen med solfångare och solceller och hur kan man gå tillväga för att installera ett solvärmesystem? Solenergi är den största förnybara energikällan, och som dessutom ur miljösynpunkt kan vara den bästa.

Våra experter inom solenergi guidar dig som vill ta tillvara på solvärmen genom att bygga solfångare på taket, eller använda dig av solceller för att omvandla solenergi till el. Vi ger dig tips på byggnadsmaterial för att få ett så effektivt system som möjligt, samt ger dig tips när du ska ansöka om solvärmebidrag för att installera solceller.

Frågor om sol- och bergvärme

Missa heller inte våra frågor och svar kring sol- och bervärme – vad kostar egentligen en komplett installation av bergvärme, vad kostar det att installera solfångare och kan man kombinera sol- och bergvärme? Kanske undrar du också hur stor solfångare man behöver eller hur du kan byta ut oljepannan? Här hittar du precis allt om solenergi, vindkraft och vattenkraft.

Läs mer Göm
Sortera på:
Annons
Förnybar energi
Annons i samarbete med Eon
Förnybar energi Har du funderat på att investera i solceller? Med ROT-avdrag, statliga stöd och möjlighet till försäljning av överflödig el är läget just nu fördelakt...
Energi
Energi Vilket slags tak kan jag montera takceller på, undrar en av våra läsare. Läs vår solenergiexperts svar här.
Förnybar energi
Annons
Förnybar energi Installera solceller på din villa och producera egen, förnybar el med hjälp av solens energi – en investering som sparar dig många kronor genom...
Förnybar energi
Förnybar energi Peter Sareklints solcellspaneler är kopplade till begagnade bilbatterier som kommer från en krockad bil – och har gjort familjen i stort sett självför...
Förnybar energi
Artikeln är ett samarbete med Bixia.
Förnybar energi För att säkra framtiden för vår miljö och våra barn behöver vi satsa mer på klimatsmart energi.
Energi
Artikeln är ett samarbete med Bixia.
Energi Undrar du vilken el som passar bäst för din villa? Passa på att ställa dina frågor till Bixias energiexpert Kim Blomster.
Energi
Artikeln är ett samarbete med Bixia.
EnergiLeif Jarl med familj är självförsörjande på el från ett fyra meter högt vattenfall vid familjens hus i Småland.
Energi
Artikeln är ett samarbete med Bixia.
Energi Det var det stora engagemanget förnatur och friluftsliv som fick extremsportaren. Micke Frantzén att ta klivet in i vindkraftsbranschen.
Förnybar energi
Förnybar energi Myt eller verklighet: Solpaneler förstör husets utseende och vad händer när solen inte visar sig på flera månader? Vi i Villa reder ut myter och...
Förnybar energi
Förnybar energi Vi i Villas bloggare, Bengt Stridh har fått Svenska solenergiförbundets pris: Årets prestation 2012. Detta för sin blogg som har mottot: Solceller på...
Förnybar energi
Förnybar energi Johan Tell slår ett slag för solenergin.
Förnybar energi
Förnybar energi Regeringen har nyligen bestämt att förlänga solcellsstödet till 2016. Men vad är egentligen skillnaden mellan solfångare och solceller?
Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons