Annons

Förnybar energi som uppvärmning i hus

Här samlar vi allt om miljövänlig och förnybar energi som vattenkraft, vindkraft och solenergi. Vi ger dig alla tips för att få en energisnål villa med den mest klimatsmarta elen för ditt hus. Våra experter inom energi guidar dig till att välja rätt uppvärmning för ditt hem.

Kanske vill du ha mer information om solenergi för en miljövänligare uppvärmning? Eller så undrar du hur du kan köpa en andel i ett vindkraftverk, bli självförsörjande på el eller bara sänka dina elkostnader varje månad? Här hittar du allt du behöver veta om förnybar energi i villa.

Klimatsmart energi

Kanske letar du information om hur du kan producera egen energi och få ett självförsörjande hus? Då hamnar valet på sol, vind och biobränsle. Undrar du om fördelar och nackdelar med pellets, eller om det är fördelaktigt att installera en vattenmantlad braskamin? Kanske har du frågor kring att köpa ett komplett tappvarmvattensystem med solvärme? Vi ger dig allt du behöver veta!

Här finns också en guide till olika typer av lågenergi hus, som passivhus, nollenergihus och plusenergihus – vad är det, vad innebär det och hur mycket sparar man egentligen på att bo i ett sådant hus? Kan man bli delägare i ett vindkraftverk och hur går man tillväga för att bli det? Och kommer du att tjäna på det?

Vill du veta hur det fungerar att utnyttja ett vattenfall för att utvinna energi? Läs om familjerna som är självförsörjande på el och hur de gått tillväga för att bli det – här finns både handfasta råd och inspirerande tips för såväl den väl insatte som nybörjaren.

Solenergi och solvärme

Undrar du om solenergi verkligen är en effektiv värmekälla när man bor i Sverige, och hur du kan minska elförbrukningen genom att lagra sommarens solenergi till vinterhalvåret? Hur lönsamt är det egentligen med solfångare och solceller och hur kan man gå tillväga för att installera ett solvärmesystem? Solenergi är den största förnybara energikällan, och som dessutom ur miljösynpunkt kan vara den bästa.

Våra experter inom solenergi guidar dig som vill ta tillvara på solvärmen genom att bygga solfångare på taket, eller använda dig av solceller för att omvandla solenergi till el. Vi ger dig tips på byggnadsmaterial för att få ett så effektivt system som möjligt, samt ger dig tips när du ska ansöka om solvärmebidrag för att installera solceller.

Frågor om sol- och bergvärme

Missa heller inte våra frågor och svar kring sol- och bervärme – vad kostar egentligen en komplett installation av bergvärme, vad kostar det att installera solfångare och kan man kombinera sol- och bergvärme? Kanske undrar du också hur stor solfångare man behöver eller hur du kan byta ut oljepannan? Här hittar du precis allt om solenergi, vindkraft och vattenkraft.

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Förnybar energi
0
Peter Sareklints solcellspaneler är kopplade till begagnade bilbatterier som kommer från en krockad bil – och har gjort familjen i stort sett självför...
Förnybar energi
Artikeln är ett samarbete med Bixia.
För att säkra framtiden för vår miljö och våra barn behöver vi satsa mer på klimatsmart energi.
Energi
Artikeln är ett samarbete med Bixia.
Undrar du vilken el som passar bäst för din villa? Passa på att ställa dina frågor till Bixias energiexpert Kim Blomster.
Energi
Artikeln är ett samarbete med Bixia.
Leif Jarl med familj är självförsörjande på el från ett fyra meter högt vattenfall vid familjens hus i Småland.
Energi
Artikeln är ett samarbete med Bixia.
Det var det stora engagemanget förnatur och friluftsliv som fick extremsportaren. Micke Frantzén att ta klivet in i vindkraftsbranschen.
Förnybar energi
3
Myt eller verklighet: Solpaneler förstör husets utseende och vad händer när solen inte visar sig på flera månader? Vi i Villa reder ut myter och...
Förnybar energi
0
Vi i Villas bloggare, Bengt Stridh har fått Svenska solenergiförbundets pris: Årets prestation 2012. Detta för sin blogg som har mottot: Solceller på...
Förnybar energi
1
Johan Tell slår ett slag för solenergin.
Förnybar energi
3
Regeringen har nyligen bestämt att förlänga solcellsstödet till 2016. Men vad är egentligen skillnaden mellan solfångare och solceller?
Förnybar energi
1
Hallå där Bengt Stridh som bloggar om solenergi på viivilla.se!
Förnybar energi
0
Passivhus, nollenergihus, plusenergihus. Vad är egentligen vad? Och hur mycket energi sparar egentligen dessa miljövänliga nybyggen? Vår skribent och...
Förnybar energi
0
Solenergi är förnybart och klimatsmart – dessutom är den gratis när anläggningen väl är betald. Så här fungerar solfångare.
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons