Annons

Elavtal för dig som bor i villa

Här får du som villaägare koll på vad som gäller när det kommer till el och energi. Vi har samlat massvis av nyttiga artiklar och expertsvar för dig som ska teckna elavtal, villa jämföra elavtal eller få reda på vilket elavtal som är det mest fördelaktiga för dig och ditt hus.

 

Här får du de bästa tipsen för hur du kan sänka elkostnaderna, hur du skyddar dig mot felaktiga fakturor, hur du hittar bästa mobilabonnemanget och mycket mer.  Vi vägleder dig för att du ska få bästa kollen på vad som gäller för olika elavtal.

 

Jämför olika elavtal

När det kommer till att hitta det bästa elavtalet för just dig, då får du helt enkelt se till att jämföra olika elavtal, surfa in på deras olika sajter, kolla forum eller prata med kundservice. Det är även viktigt att skydda dig mot felaktiga fakturor. Har du någon gång fått en faktura på en vara eller tjänst som du inte har beställt? Vi ger dig tipsen för att skydda dig mot felaktiga fakturor.

 

Vill du veta mer om hur du skyddar dig mot felaktiga fakturor så kan du läsa mer här.

 

Skaffa det billigaste elavtalet

Billiga elavtal är något de flesta önskar, men tyvärr inte lika många som har. Elavtal kan vara både rörligt pris löpande, rörligt ett år, fast pris eller tillsvidare pris. Hur ser ditt elavtal ut? Genom att lägga en stund på att se över ditt elavtal så kan du tjäna tusentals kronor per år. Ska man välja rörligt eller bundet? Vi vägleder dig till alternativet som är mest fördelaktigt för dig.

 

Vill du ha miljövänligt framställd el, ett bundet avtal eller välja ett helt nytt elbolag? Vi vägleder dig till att göra ett smart elavtal-val här.  

 

Bredband och telefoni

Det är inte bara elräkningarna som kan bli höga. Även mobiltelefonen brukar kunna ha en hög månadskostnad och det är ofta lätt att man tagit på sig helt fel slags abonnemang. Det är alltid en smart idé att börja med att jämföra och kolla marknaden när det kommer till just mobilabonnemangen. Läs om fler smarta tips för ditt mobilabonnemang här.

 

Vi samlar även de bästa tipsen för dig som ska teckna nytt bredband, eller som funderar på om fiber eller mobilt bredband är det bästa alternativet för ditt hus.

 

Har du några egna frågor gällande elavtal? Då kan du leta svar eller ställa din egen fråga i Vi i Villas forum, där både privatpersoner, redaktionen och experterna kan svara på frågor. Hittar du någon fråga som du kan svara på så får du gärna göra det som medlem eller gäst. 

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Energi
0
Har din elräkning skjutit i höjden i vinter? Det är du inte ensam om. Du som har rörligt elpris hade i december en prisökning på över 30 procent från...
Elavtal
0
Vår vän drog om all el – hur funkar det försäkringsmässigt, undrade Vi i Villas läsare. Läs vår expert Peter Bratts svar här.
Spara energi
8
Lämna ugnsluckan öppen när du lagat mat, sänk värmen inne, tina mat i kylen. Att spara energi gynnar både miljön och privatekonomin – här är läsarnas...
Elavtal
2
Hushållen får dyrare elräkningar efter dom om prisreglering i elnät.
Elavtal
0
Har du fått en faktura på en vara eller tjänst du inte beställt är du inte ensam. Men budskapet är tydligt: Bestrid, och betala inte!
Elavtal
3
Hur ser ditt elavtal ut? Rörligt pris löpande, rörligt ett år, fast pris eller tills vidarepris? Lägg en stund på att se över ditt elavtal – du kan...
Elavtal
0
Traditionella val eller välja nya uppstickare för telefonerandet? Valen är många när telefonoperatör ska väljas för telefonen i hemmet, och ska det...
Elavtal
0
Under semestern kan kostnaderna för mobilen snabbt skjuta i höjden. Det kan löna sig att kolla av marknaden nu.
Elektronik
0
Här kommer några tips för dig som ska skaffa bredband eller byta leverantör.
Elavtal
0
För bara några år sedan var det en utopi att skaffa bredband för många villaägare. Men nu börjar bredbandet bli en lika stor självklarhet som ogräset.
Elavtal
0
Hur är det att vara villaägare i Texas? Peter Hulten bor i Mansfield, Texas. Här berättar han om likheter och olikheter med att vara villaägare i...
Elavtal
0
Nu ska det bli slut på krångliga fakturor, försenade leverantörsbyten och otydliga avtal. Det lovar energibranschen som nu drar igång en storoffensiv...
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons