Rätt energi för ditt hus

Funderar du på vilken uppvärmningsmetod som är bäst för att värma upp ditt hus? Vi samlar alla tips kring energi och uppvärmning för dig som bor i villa: från fördelar och nackdelar med olika uppvärmingsalternativ som bergvärme och fjärrvärme eller hur du ska tänka när du ska köpa luftvärmepump eller installera värmegolv. Här finns också energismarta tips och råd kring vilken uppvärmningsmetod som är den billigaste och mest effektiva samt och information kring solceller och bygglov.

Här finns också allt om braskamin eller kakelugn, som är effektiva uppvärmningsmetoder om du ser till att elda. Vi vet hur du ska tänka när du ska köpa eller installera braskamin, eller hur du själv kan mura en spis eller reparera skorstenen. Vi i Villas experter ger dig även allt du behöver veta när du ska välja elleverantör, elavtal och uppkoppling till dig hus.

Sortera på:
Filtrera efter typ:
Kaminer och kakelugnar
0
0 röster 0
Pris, skorsten, placering och uppvärmning – tänk på det här när du ska köpa kamin.
Kaminer och kakelugnar
0
0 röster 0
Kakelugn, plåtkamin eller en kamin till uterummet? Hitta rätt kamin med vår guide.
Förnybar energi
0
0 röster 0
Pengarna till solcellsstödet räcker inte till alla. Nu fördelas bidraget länsvis.
Spara energi
0
0 röster 0
Se vår serie om hur du får smart energiförbrukning hemma!
Energi
1
0 röster 0
Vaccumrör eller plana solfångare? Vad skall vi välja, sol från morgon till eftermiddag. Skall ge varmvatten,värme till pool,värme till huset. Har acc.ta...
Spara energi
0
0 röster 0
Vi följde med besiktningsman Leif Kumlin på hans jakt efter energiläckor och eltjuvar.
Värmepump
0
0 röster 0
För att säkra kvaliteten finns regler för P-märkning av värmepumpar.
Spara energi
0
0 röster 0
Har du också kliat dig i huvudet och undrat vilket värmesystem som verkligen är bäst och uppfyller just dina krav och önskemål? Alla håller på sitt...
Förnybar energi
0
0 röster 0
Solvärmen har under många år kommit litet i skymundan i energidebatten.
Värmepump
0
0 röster 0
I västgötska Mark stoppar man nyinstallationer av bergvärme på ett stort antal platser i kommunen. Anledningen är att man vill skydda vattentäkterna....
Spara energi
0
0 röster 0
Här svarar energikonsulten Georg Saros på de tio vanligaste frågorna om uppvärmningssätt.
Förnybar energi
0
0 röster 0
Familjen Gullö valde en kombination av sol och bergvärme när det var dags att pensionera den gamla oljepannan.
Vi i Villas policy
Avbryt

Bli en del av Vi i Villa!

Som medlem på viivilla.se är du en del av Vi i Villa - din tipsare i villavardagen.

På viivilla.se kan du få svar på dina frågor, prata med andra kunniga villaägare, göra din röst hörd i Villapanelen, medverka i tävlingar och ta del av Vi i Villas unika erbjudanden och mycket mer. Viivilla.se är en plattform i ständig utveckling för att vara din bästa tipsare i villavardagen.

Är du redan medlem på viivilla.se kan du använda dina gamla inloggningsuppgifter.

Som medlem får du också Vi i Villas utskick. Alla tjänster är gratis och sägas upp när du vill.

Nyhetsbrev

Vi i Villas digitala nyhetsbrev kommer ut ca åtta gånger i månaden. Genom det blir du uppdaterad om vad som händer på siten och får ta del av de senaste villatipsen.

Erbjudanden

Då och då skickar Vi i Villa ut unika erbjudanden till våra medlemmar via mail. Du väljer själv om du vill ta del av erbjudandet eller inte.

Auktioner

Vill du buda på fina saker i Vi i Villas auktioner? När en ny auktionsrunda drar igång skickar vi ut ett mail med information om produkterna du kan buda på. Under en auktionsperiod får du mail en gång per vecka.

Tävlingar

Varje tävling har enskilda villkor för deltagande. Läs mer under sidan tävlingar och för varje tävling.

Villapanelen

Villapanelen är en internetbaserad oberoende och opolitisk panel som speglar villaägares åsikter inom olika områden. Undersökningarna skickas ut omkring fyra gånger per år och du som villapenelist får ta del av unika utlottningar och erbjudanden. Läs mer under sidan Villapanelen.

 

 

Behandling av personuppgifter

All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m m lagras hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. Genom att bli medlem samtycker du till att mina personuppgifter, inklusive e-postadress, mobiltelefonnummer för samtal och sms-meddelanden och eventuella andra digitala adresser, får lagras och användas inom Bonnier för digitala tjänster, marknadsföring, samt för statistik- och analysändamål.

Uppgifter som du direkt eller indirekt lämnar genom att använda Bonniers digitala tjänster och erbjudanden kan tillsammans med övriga kunduppgifter användas inom Bonnier för marknadsföringsändamål och för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig, samt för utveckling av nya tjänster. Information om min användning av digitala tjänster inhämtas med hjälp av bland annat cookies.

Samtycket är giltigt till dess du själv säger upp det, och upphör inte om tjänsten inte nyttjas och samtycket är heller inte beroende av eventuella köp av produkter.

Du har rätt att återkalla samtycket vilket du gör genom att kontakta Bonnier via respektive bolags kundtjänst. För ytterligare information om behandling av personuppgifter, se www.kunddata.bonnier.se