Foto: Anders Carlén

Uppdatera verktygsboden: 11 trädgårdsfavoriter

Verktyg & redskap

Varsågod, elva nya trädgårdsfavoriter som håller tomten i schack. 

Annons

1. Hacka häcken

Häcksax med teleskopskaft som anpassar sig efter arbetet. Tack vare häcksaxens teleskophand- tag kan du beskära både högt och lågt utan att behöva sträcka på dig. Häcksax HS86 Fiskars, Fiskars.se, 499 kr.

2. Lufta mattan

Klassiskt utformad räfsa för nedfallna löv samt luftning av gräsmattan. Prisvärd och tålig. Räfsa Karlstad Redskap, Karlstadredskap.se, 190 kr.

3. Klipp till

Enkel sekatör med rostfritt blad. Klarar upp till 12 mm. Sekatör, Biltema, 70 kr.

4. Gräv lätt

Nätt spade med smalare blad som gör det lättare att komma åt i trånga utrymmen i rabatten. Spade Burgon & Ball, Lillafiskaregatanstradgardsbutik.se, 695 kr.

5. Vänd komposten

Grephuvud av härdat stål med fyra klor och skaft av lackat askträ. Grep Biltema, Biltema.se, 149 kr.

 

Missa inte: 50 knep alla händiga bör känna till!

 

Annons

6. Såga till

Grensåg med säkerhetsklipp som gör att du lätt kan hänga sågen i byxorna. Greppet utformat så att fingrarna inte kan glida mot sågens tänder. Grensåg Dynamic Xtract Fiskars, Fiskars.se, 320 kr.

7. Släck törsten

Praktisk vattenslang som håller växterna nöjda och gräsmattan grön. Vattenslang Nyby, Clas Ohlson, 180 kr.

 

Läs även: Här klickar du hem verktyg från nätet

 

8. Gräv tungt

Grävspade med blad av lackerat stål, träskaft och plastgrepp. Grävspade Hard Head, Jula.se, 99 kr.

9. Kapa grenar

Ordentlig utväxling och rejäla mothållskäftar som hjälper dig att på ett enkelt sätt beskära hårda och annars svårhanterade grenar. Grensax Hard Head, Jula.se, 199 kr.

10. Hacka effektivt

Ogräshacka i härdat och tempererat rostfritt stål som effektivt skär ogräset strax under jordytan. Ogräshacka, Lillafiskaregatanstradgardsbutik.se, 298 kr.

11. Snygga till skarvarna

Ergonomiskt utformad fogkrats som hjälper dig att hålla rent mellan plattorna. Fogkrats Gardena Comfort, Gardena.com, 130 kr. 

 

11. augusti 2017
 
Annons
Mer om Verktyg & redskap

Starka skruvtvingar - Villatestet

Verktyg & redskap Långa skruvtvingar kan pressa med ett tryck som är mångdubbelt högre än det en snabbtving klarar. Med ett tryck på upp till 400 kg kan kraftiga träfogar limmas och en vriden stolpe tvingas tillbaka i rätt läge.

Flitiga fogsvansar - Vi i Villatestet

Verktyg & redskap Fogsvansen kan användas till all sågning - från plywoodskivor till grovt virke. Numera har de universaltandning och bör kunna såga både tvärs över och...

Nyttiga prylar för huset

Verktyg & redskap Väggfärg, trapprenoveringskit och snöraka är nyttiga prylar för huset.

Spikutdragare och proffstips

Verktyg & redskap Använd en spikutdragare för hårt inslagna spikar och tänk på att skydda golvet när det är dags att snickra inomhus.

Röj snön rätt i vinter

Verktyg & redskap Vissa älskar snö; andra avskyr den. Oavsett vilket behöver man röja bort den från platser där man inte vill ha den, som gångar, uppfarter och trottoarer...

Snöfall, vackert och ansvarsfullt

Verktyg & redskap Vintern är här. Och med den ett drygt arbete med snöskyffeln. Snöperioden innebär ansvar för dig som villaägare, både gentemot omgivningen och din egen...

Gör det själv med smarta verktyg

Verktyg & redskap Borra, skruva, klippa, hamra… Rätt verktyg gör det enklare att jobba och ger bättre resultat. Vi i Villa tipsar om tio smarta verktyg för olika sorters arbeten.

Rätt utrustning för snöröjning!

Verktyg & redskap När julen närmar sig har de flesta en förhoppning om en vit jul med mycket snö. Men med snön kommer även ett ansvar som varje villaägare har, nämligen...

Inte utan min skruvdragare

Verktyg & redskap För hemmafixaren och villaägaren finns det i dag en uppsjö av multiverktyg – borta är tanken på en produkt – ett användningsområde. I dag gäller ett...