Annons
Var sak på sin plats. Har du gott om utrymme så häng dina verktyg på en tavla.
Var sak på sin plats. Har du gott om utrymme så häng dina verktyg på en tavla.

Håll ordning på dina verktyg

Verktyg & redskap

Handen på hjärtat, vet du egentligen var du har dina verktyg? Om svaret är nej får du här tio tips som hjälper dig hålla ordning på dem.

Annons

Verktyg är en av de saker som man använder överallt i ett hus och därför kan de också befinna sig lite var som helst, precis som nycklar, kom ihåg-lappar och barn. Visst skulle allt vara så mycket enklare om man hade lite koll på verktygen, men hur?

Svaret varierar, beroende på hur det ser ut i ditt hem och vad du har för behov. Men med tanke på hur många olika varianter av verktygsförvaring som existerar vore det konstigt om det inte finns någon lösning som passar just dig. Här är tio varianter!


Magnetlist att fästa verktygen på finns hos Jula.

1) En listig lösning

En enkel lösning på verktygsproblemen kan vara att sätta upp några magnetlister att fästa verktygen på. Sådana finns på många ställen, exempelvis hos Jula. Längd 50 cm; pris 49 kr.


Verktygstavlan av galvaniserat stål kommer från Raaco.

2) Gör en tavla

Har du gott om utrymme kan du placera verktygen uppåt väggarna. Raaco har verktygstavlor av galvaniserat stål som mäter 52x44 cm. Du sätter ihop dessa till önskad storlek och kompletterar med olika krokar, klämmor och hållare beroende på vilka verktyg du har. Det finns även plastlådor till skruvar och andra småsaker. Finns bland annat hos Clas Ohlson; själva tavlan kostar där 129 kr.

3) Flyttbart verktygsbord


Vertygsbord som rullar finns hos Biltema.

Ett rullbart verktygsbord kan vara användbart i såväl hobbyrummet som garaget. Detta bord från Biltema har en justerbar höjd på 840-1150 mm och är vridbart i 360º. Bordsytan mäter 75x54 cm, är försedd med en svart räfflad gummimatta och har fack för hylsor, skruvar, muttrar etc samt hål för verktyg. Underredet har fyra tvåtumshjul och är justerbart i bredd. Maximal kapacitet 75 kg; pris 299 kr.

Annons

4) Verktygslåda på hjul


Rullande verktygslåda finns hos Clas Ohlson.

Med Keter Master Cart får du en rullande verktygsförvaring. Den har två verktygslådor, varav den övre är löstagbar liksom förvaringslådan i dess front. Båda lådorna innehåller löstagbara verktygstråg. Underdelen har plats för handmaskiner. Totalmåttet är 45x26x62 cm och priset 398 kr hos Clas Ohlson.

5) Flexibelt med bälte


Ett ergonomiskt utformat bälte sparar ryggen. Finns hos Fristads.

Det finns gott om snickarbälten av olika modeller att välja bland. Fristads Ergo-bälte är ett ergonomiskt utformat bälte som ska ge bra avlastning för höft och midja. Det är tillverkat i två skikt, med en utsida av läder och en överlappad insida av mjukt spaltskinn. Du köper till de fickor och hållare du önskar - det finns ett 20-tal att välja bland - och monterar dem enkelt på en 40 mm bred nylonrem. Själva bältet kostar cirka 475 kr.

6) Bäst med väst?


Ha verktygen nära till hands med västen från Snickers.

Med en verktygsväst har du alla verktyg nära till hands. 4294 Flexi Toolvest från Snickers är en flexibel sådan. Den har kardborrfästen för Snickers avtagbara hölster- och verktygsfickor, samt integrerad expander så att västen kan utvidgas om du vill ha en tröja eller jacka under. Breda axelband fördelar vikten och gör arbetet bekvämt; ett justerbart ergonomiskt bälte avlastar axlarna. Flexi Toolvest finns i fem färger och kostar cirka 490 kr.

7) Ett blått skåp


Ett blått skåp för verktygen finns hos Biltema.

Varför inte organisera verktygen i ett blått skåp på hjul? Biltemas verktygsvagn är gjord av perforerad, 1,5 mm tjock stålplåt, epoxylackad i blått. Den har stålrörsben och svängbara hjul, varav ett med broms. Själva skåpet mäter 60x90x39 cm. Hela vagnen är 155 cm hög, väger 40 kg och kostar 1 398 kr. Du kompletterar sedan med önskade krokar och hållare - det finns ett 20-tal olika att välja bland.

8) Rullbar verktygsbänk


Mobil arbetsbänk finns hos Bahco.

Bahco 1445L-SP är en pulverlackad mobil arbetsbänk gjord i formbeständigt verktygsstål. Den har fyra lådor med förstärkt botten som kan dras ut helt i båda riktningar, samt ett förvaringsutrymme med två hyllplan. Arbetsytan är en skiktlimmad 30 mm bänkskiva. Rullvagnen är en 110 cm lång, solid konstruktion som tål 300 kg - en smart idé för dig som vill vara flexibel eller har ont om plats. 1445L-SP kostar cirka 9 500 kr.

9) Allt i ett paket


Verktygsvagn med verktyg finns hos Teng Tools.

Den som vill slå på stort kan köpa en verktygsväska eller en verktygsvagn komplett med verktyg för aktuella ändamål, så är förvaringen löst med en gång. Finns bland annat hos Teng Tools, som har ett stort antal modeller i olika prisklasser. Modellen 10624 innehåller en verktygssats om 715 delar, omfattande "just about every tool most people will ever need", placerade i en montörvagn och två verktygslådor (totalt 19 lådor, varav åtta är tomma). Pris cirka 20 000 kr.

10) Tänk på medhjälparen


Även små medhjälpare behöver hålla reda på sina verktyg. Det här bältet finns hos Clas Ohlson.

Har du en medhjälpare i mindre format därhemma? Juniorens verktygssats finns hos Clas Ohlson och är ett snickarbälte i polyester som är färdigpaketerat med det mesta som behövs: 8 oz hammare, kombinationstång, vattenpass, vinkelhake, 3-meters måttband, penna, stjärnmejsel, spårmejsel, samt modellsåg för trä/metall/plast. Kostar 99 kr; finns även utan verktyg för 69 kr.

Köpinformation

Bahco, www.bahco.com
Biltema, www.biltema.se
Clas Ohlson, www.clasohlson.se
Fristads, www.fristads.se
Jula, www.jula.se
Snickers, www.snickers.se
Teng Tools, www.tengtools.se, www.luna.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!


Vi i villa tipsar dig

21 januari 2008

1 Kommentarer

2008-02-04
Bn
0

Uppdatera verktygsboden: 11 trädgårdsfavoriter

Varsågod, elva nya trädgårdsfavoriter som håller tomten i schack.

0

Flitiga fogsvansar - Vi i Villatestet

Fogsvansen kan användas till all sågning - från plywoodskivor till grovt virke. Numera har de universaltandning och bör kunna såga både tvärs över och...

0

Nyttiga prylar för huset

Väggfärg, trapprenoveringskit och snöraka är nyttiga prylar för huset.

0

Spikutdragare och proffstips

Använd en spikutdragare för hårt inslagna spikar och tänk på att skydda golvet när det är dags att snickra inomhus.

0

Röj snön rätt i vinter

Vissa älskar snö; andra avskyr den. Oavsett vilket behöver man röja bort den från platser där man inte vill ha den, som gångar, uppfarter och trottoarer...

1

Snöfall, vackert och ansvarsfullt

Vintern är här. Och med den ett drygt arbete med snöskyffeln. Snöperioden innebär ansvar för dig som villaägare, både gentemot omgivningen och din egen...

2

Gör det själv med smarta verktyg

Borra, skruva, klippa, hamra… Rätt verktyg gör det enklare att jobba och ger bättre resultat. Vi i Villa tipsar om tio smarta verktyg för olika sorters...

1

Rätt utrustning för snöröjning!

När julen närmar sig har de flesta en förhoppning om en vit jul med mycket snö. Men med snön kommer även ett ansvar som varje villaägare har, nämligen...

1

Inte utan min skruvdragare

För hemmafixaren och villaägaren finns det i dag en uppsjö av multiverktyg – borta är tanken på en produkt – ett användningsområde. I dag gäller ett...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons