Annons

Flera verktyg i ett

Verktyg & redskap

Vi i Villa inspirerar säkert till att fixa, dona och renovera. Då är det praktiskt att ha alla verktyg samlade i en väska med gemensamt batteri – eller ett och samma verktyg med flera funktioner. Här har vi kollat upp olika typer av kombinationsverktyg.

Annons

Här presenteras olika typer av kombiverktyg!
Ska renoveringen bli klar i tid - satsa på ett kraftfullt batteri när du köper kombiverktyg! Foto: Stina Johansson

Äntligen ska jobbet göras. Energi och entusiasm har uppbådats. Men så var det verktygen. Borrmaskinen är försvunnen - igen. Skruvdragaren likaså.

Då är kombiverktyg en praktisk lösning. Allt du behöver finns ju samlat på ett och samma ställe - endera alla maskiner samlade i en och samma väska med ett gemensamt batteri, eller superverktyget med alla funktioner i ett.

Sladdlösa elverktyg har sina fördelar. Du kan jobba oberoende av eluttag och slipper bry dig om irriterande sladdar som hänger i vägen. Till vissa av de batteridrivna kombiverktygens nackdelar hör dock att batteriet är för klent - vill du exempelvis såga hinner du knappt börja innan kraften tar slut. Det gör förstås ingen glad, när man nu väl satt igång med ett arbete.

Men utvecklingen inom området har gått framåt. Idag tillverkas sladdlösa elverktyg med en prestanda som närmar sig de nätdrivna verktygens kapacitet.

Kraftfullt batteri

Den som vill ha ett verktyg där batteriet både räcker länge, har stor kraft och dessutom är lätt att hantera väljer kombiverktyg drivna av litiumbatterier. Litium är den lättaste av alla metaller och genererar energi bättre än någon annan metall. Detta ger litiumbatterier stora fördelar jämfört med äldre typer av batterier.

Branschens råd när vi ringde runt och ville prata kombiverktyg var samstämmigt: satsa på god kvalitet och se till att batteriet är tillräckligt kraftfullt.

Då flyter arbetet just så enkelt och friktionsfritt som det var tänkt.

Mejsla, borra och dammsug!


Produktnamn: Hilti TE 6-C
Tillverkare/distributör: Hilti, 020-555 999, www.hilti.se
Typ av kombiverktyg: Lätt verktyg för borrning och mejsling. Integrerad dammsugare för dammfri borrning (köpes till).
Funktioner: Borrområde < 24 mm, lättare mejsling.
Vad ingår i paketet: Levereras med instruktionsbok, fett och verktygslåda i plast.
Tillbehör: -
Vikt: 2,8 kg
Övrigt: Två års Hilti Lifetime Service
Konsumentpris: 4 950 kronor

Annons

Fyra verktyg med finesser


Produktnamn:
18 volt COMBO-sats
Tillverkare/distributör: Metabo Sverige 036-10 06 60, www.metabo.se
Typ av kombiverktyg: 18 volt kombikit med fyra verktyg
Funktioner: Cirkelsåg, borrskruvdragare, tigersåg, ficklampa. Borrskruvdragaren har två växlar (0-450/0-1 450 v/min). Vridmoment 62 Nm. Vridmomentinställning i 20 steg + borrsteg. Skruvar ut skruvar med skadad skalle, borrar direkt på glatta ytor. 13 mm självspännande chuck. Cirkelsågens sågdjup 0-55 mm, 165 mm i diameter HM-klinga, 2 500 v/min. Demonteringsbar spaltkniv. Utsugningsstos. Tigersåg har steglös hastighet (0- 2 700 s/min), slaglängd 24 mm. Ställbart anslag för begränsning av såglängden utan verktyg. För sågning i trä, plast, gipsskiva mm. Batteri-halogen med fokuserbar ljusstråle för exakt belysning och svängbart lamphuvud.
Vad ingår i paketet: Förutom verktygen och ficklampa en gemensam laddare samt två 18 volt (2,2 Ah Li-Power) Litiumbatterier och AC 30 Plus "Air-cooled"-laddare som passar samtliga funktioner. Allt förpackat i väska.
Tillbehör: -
Vikt: BSZ-18 Li-Power 1,9 kg, ASE-18 Li-Power 3,8 kg, KSAP-18 Li-Power 4,3 kg, MLA-18 0,37 kg (utan batteri).
Övrigt: Tre års garanti
Konsumentpris: Kampanjpris 8 499 kronor (till och med hösten 2007)

Kombiverktyget för den kräsne


Produktnamn: BTP13ORFE 4 MODE Slagskruvdragare 14,4V Li-ion Extreme
Tillverkare/distributör: Makita/ Essve Produkter 08 - 623 61 00, www.essve.com
Typ av kombiverktyg: Slagskruvdragare
Funktioner: Slagborr, slagskruvdragare, borrmaskin samt skruvdragare. Enkel omkoppling mellan de fyra funktionerna. Momentinställning med 16 lägen, klarar från M2,5 till M4. Slagskruvdragare 135 Nm, klarar bult upp till M14. Slagborrfunktion, 28 800 slag/minut för borrning i betong upp till 8 mm. Normal borrfunktion för metall upp till 10 mm och trä upp till 21 mm. Dubbla lägen vid borrning, hög/låg växel. Inbyggd LED-belysning.
Vad ingår i paketet: BTP13ORFE 4 MODE Slagskruvdragare, dubbla 3.0Ah 14,4V litiumbatterier med Makstar laddsystem. Levereras i väska med utvändigt fack.
Tillbehör: -
Vikt: 1,7 kg
Övrigt: Två års garanti, både på maskin, laddare samt batterier.
Konsumentpris: 5 862 kronor.

Fyra funktioner i samma väska


Produktnamn:
Sladdlöst Maskinset 18 volt (art.nr 17-079)
Tillverkare/distributör: Biltema, 042-600 45 00, www.biltema.se
Typ av kombiverktyg: Set med tre olika sladdlösa maskiner
Funktioner: Borrmaskin/skruvdragare, cirkelsåg och tigersåg.
Vad ingår i paketet: Borrmaskin/skruvdragare, cirkelsåg och tigersåg, (levereras komplett med sågblad 152 mm för trä samt insexnyckel), arbetslampa, batteriladdare och två 18 volt/1,3 Ah Ni-MH batterier. Alltsammans levereras i förvaringsväska av kraftig hårdplast.
Tillbehör: Reservdelar som reservbatteri, sågklinga, reservlampa till arbetslampa.
Vikt: Totalvikt 14,3 kg. Borrmaskin/skruvdragare inklusive batteri 1,8 kg. Cirkelsåg med batteri 2,9 kg. Tigersåg med batteri 2,5 kg. Arbetslampa med batteri 1,0 kg. Laddare med batteri 1,3 kg. Ackumulator/batteri 0,75 kg.
Övrigt: Ett års garanti
Konsumentpris: 999 kronor (reservbatteri 298 kronor, sågklinga 69,90 kronor, reservlampa till arbetslampa 19,90 kronor).

Fem verktyg i ettProduktnamn:
DC5PAKB
Tillverkare/distributör: DeWALT, 031-68 61 00, www.dewalt.se
Typ av kombiverktyg: 18 volt kombikit med fem verktyg
Funktioner: Slagborrmaskin/skruvdragare, tigersåg, cirkelsåg, sticksåg.
Vad ingår i paketet: 18 V XRP slagborrmaskin/skruvdragare, 18 V XRP tigersåg, 18 V XRP cirkelsåg, 18 V XRP sticksåg, 18 V flexibel arbetslampa, två 2,6 Ah NiMh-batterier, 30 min laddare.
Tillbehör: Sidohandtag och förvaringslåda ingår. Utöver detta finns DeWALT tillbehörssortiment.
Vikt: 23 kg.
Övrigt: Ytterligare cirka 20 olika verktyg finns för samma batterisystem.
Konsumentpris: 10 744 kronor.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
4 juni 2007

2 Kommentarer

2008-07-04
Hantverkaren
2008-10-06
VA
0

Uppdatera verktygsboden: 11 trädgårdsfavoriter

Varsågod, elva nya trädgårdsfavoriter som håller tomten i schack.

0

Flitiga fogsvansar - Vi i Villatestet

Fogsvansen kan användas till all sågning - från plywoodskivor till grovt virke. Numera har de universaltandning och bör kunna såga både tvärs över och...

0

Nyttiga prylar för huset

Väggfärg, trapprenoveringskit och snöraka är nyttiga prylar för huset.

0

Spikutdragare och proffstips

Använd en spikutdragare för hårt inslagna spikar och tänk på att skydda golvet när det är dags att snickra inomhus.

0

Röj snön rätt i vinter

Vissa älskar snö; andra avskyr den. Oavsett vilket behöver man röja bort den från platser där man inte vill ha den, som gångar, uppfarter och trottoarer...

1

Snöfall, vackert och ansvarsfullt

Vintern är här. Och med den ett drygt arbete med snöskyffeln. Snöperioden innebär ansvar för dig som villaägare, både gentemot omgivningen och din egen...

2

Gör det själv med smarta verktyg

Borra, skruva, klippa, hamra… Rätt verktyg gör det enklare att jobba och ger bättre resultat. Vi i Villa tipsar om tio smarta verktyg för olika sorters...

1

Rätt utrustning för snöröjning!

När julen närmar sig har de flesta en förhoppning om en vit jul med mycket snö. Men med snön kommer även ett ansvar som varje villaägare har, nämligen...

1

Inte utan min skruvdragare

För hemmafixaren och villaägaren finns det i dag en uppsjö av multiverktyg – borta är tanken på en produkt – ett användningsområde. I dag gäller ett...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons