Annons

Färdigklippt för i år

Verktyg & redskap

Det blir mycket roligare att klippa gräset i vår igen om gräsklipparen är i god kondition när du plockar ut den ur förrådet. Här visar vi hur du gör din motorgräsklippare i ordning inför vinterlagringen.

Annons

Sommaren går nu definitivt mot sitt slut och det börjar bli dags att ställa undan trädgårdsredskapen. Bor du i södra Sverige kanske det blir någon klippning till, men i norr torde det vara dags att förbereda för vintern. Gör du i ordning gräsklipparen ordentligt innan du ställer undan den har du igen det i vår.

Låt gräsklipparen gå tills all bensin tagit slut innan du ställer undan den för säsongen. Bensin är en färskvara och försämras om den lagras länge i tanken. Gräsklipparen går betydligt sämre vid första klippningen om du använder den lagrade bensinen.

Ta ur tändstiftet. Använd en riktig tändstiftsnyckel så är det ingen risk att du skadar tändstift eller kylflänsar på gräsklipparen.

Spruta in cirka en matsked motorolja i klipparens cylinder för att förhindra korrosion under vintern. Sätt tillbaka tändstiftet utan att ansluta tändkabeln. Dra i startsnöret några gånger så att oljan fördelas jämnt i cylindern.

Det är speciellt noga att rengöra undersidan. Om gräset sitter fast, spola bort det med en hård stråle vatten. Låt gräsklipparen torka ordentligt innan den ställs undan för vintern.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
12 september 2002

0 Kommentarer

1

Test: Borrskruvdragare för proffs och hemmafixare

Vill du köpa en bra borrskruvdragare? Läs vårt test med populära 18-voltsmaskiner – billiga men med samma prestanda som proffsens skruvdragare.

1

Björn Christiernsson: 3 prylar som gör villalivet roligare

Jobba på styltor, svetsa roliga detaljer och slå världen med häpnad – med ett carvingsvärd. Här är Björn Christiernssons bästa tips just nu.

0

Lossa slitna muttrar

Rundslitna och krafigt nedrostade muttrar sitter ofta i utrymmen där rörtången inte ryms men däremot en ringnyckel.

0

Prylar i glasburkar

Små kreativa idéer när fantasin tryter.

1

Välja rätt gräsklippare

Ska du köpa gräsklippare? Handgräsklippare, motorgräsklippare eller åkgräsklippare? Uppsamlarklippare, sidoutkastare eller mulcherklippare? Vi i Villa...

0

Välj rätt dammsugare

Vilken dammsugare passar dig? Läs vår marknadsöversikt så har du lättare att bestämma dig.

0

Kraftpaket mot smutsen

Dags för en ny dammsugare? Här får du veta vad du behöver om dammsugarens viktigaste egenskaper.

0

Lyxa till poolen

När poolen börjar kännas trist och sliten är det kanske dags att ge den en ansiktslyftning. Ny liner, sarg eller belysning kan göra susen.

0

Sladdlöst - vi hjälper dig att välja rätt maskin

Visst är det en skön känsla att kunna jobba sladdlöst. Men det avgörande är prestanda på batterierna.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons