Annons

Färdigklippt för i år

Verktyg & redskap

Det blir mycket roligare att klippa gräset i vår igen om gräsklipparen är i god kondition när du plockar ut den ur förrådet. Här visar vi hur du gör din motorgräsklippare i ordning inför vinterlagringen.

Annons

Sommaren går nu definitivt mot sitt slut och det börjar bli dags att ställa undan trädgårdsredskapen. Bor du i södra Sverige kanske det blir någon klippning till, men i norr torde det vara dags att förbereda för vintern. Gör du i ordning gräsklipparen ordentligt innan du ställer undan den har du igen det i vår.

Låt gräsklipparen gå tills all bensin tagit slut innan du ställer undan den för säsongen. Bensin är en färskvara och försämras om den lagras länge i tanken. Gräsklipparen går betydligt sämre vid första klippningen om du använder den lagrade bensinen.

Ta ur tändstiftet. Använd en riktig tändstiftsnyckel så är det ingen risk att du skadar tändstift eller kylflänsar på gräsklipparen.

Spruta in cirka en matsked motorolja i klipparens cylinder för att förhindra korrosion under vintern. Sätt tillbaka tändstiftet utan att ansluta tändkabeln. Dra i startsnöret några gånger så att oljan fördelas jämnt i cylindern.

Det är speciellt noga att rengöra undersidan. Om gräset sitter fast, spola bort det med en hård stråle vatten. Låt gräsklipparen torka ordentligt innan den ställs undan för vintern.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
12 september 2002

0 Kommentarer

5

Råd och tips vid köp av snöslunga

Snöslungor sparar både din tid och din energi. Inte så konstigt att snöslungorna har gått åt som smör i solsken de senaste vintrarna. Men vad ska du...

1

Skyffla, sanda, slunga eller slinga - vilken snöröjningsmetod...

Nu är det hög tid att gå igenom vinterredskapen. Hur väl rustad står du när snön börjar falla?

2

Flera verktyg i ett

Vi i Villa inspirerar säkert till att fixa, dona och renovera. Då är det praktiskt att ha alla verktyg samlade i en väska med gemensamt batteri – eller...

0

Var rädd om ryggen! Arbeta rätt i trädgården

Att jobba i trädgården är för en del ett nödvändigt ont, för andra ett rent nöje. Vilken av kategorierna du än tillhör är det viktigt att du arbetar på...

0

Tvätta med HÖGTRYCK!

Högtryckstvätten blir snabbt en oumbärlig hjälpreda i vardagen, men var försiktig - strålen är stark!

2

Högtryck - en kalldusch för smutsen

Kocken Per Morberg använder högtrycken för att skala potatis. Det vanligaste användningsområdet för en högtryckstvätt är nog annars rengöring av mer...

3

Välj en stark skruvdragare - Vi i villa testet

God balans är en viktig egenskap hos en bra skruvdragare. Vi har testat sex olika och är nöjda med resultatet.

0

Stora verktygsguiden

Välj rätt verktyg för att lyckas. Många projekt är lättare än du tror, menar Vi i Villas nya gör-det-själv-expert Anders Utsten. Under året kommer...

0

Sopborste och skrapa i ett

Sopa rent och hacka bort is eller fastfrusen jord med ett och samma verktyg.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons