Annons

Kontrollera om du har fuktproblem i källaren

Ventilation

Orolig för fukt i källaren? Vår Webb-TV visar dig hur du enkelt kontrollerar om du har ett fuktproblem i källargolvet.

Annons

 

I vår Webb-TV har vi många filmer till hjälp för dig som händig hemmafixare. Du som kanske är helt novis med livet som villaägare får självklart också stor hjälp av filmerna. Du vet säkert att fukt kan ställa till mycket oreda.  Att ha en fuktig källare är inte ovanligt och behöver inte heller vara farligt. Men om du misstänker att det är för höga fukthalter bör du utreda om det behöver åtgärdas. Höga fukthalter kan på sikt orsaka skador som mögel, missfärgningar och dålig lukt. I en av våra filmer visar vi hur du enkelt kontrollerar ifall du har fuktgenomslag i källargolvet.

 Se filmen ”Kontrollera fukt i källaren”!

 


Viktigt att tänka på:
Försök inte åtgärda fuktproblemen själv utan anlita alltid en fackman!

 


 

Har du frågor kring fukt?

I Experthjälpen hittar du Johan Hedström som är vår expert på fukt och mögel. Johan har under många år arbetat med dessa frågor på Småhusskadenämnden. Kanske någon redan har ställt samma fråga som du till Johan? Sök bland svaren på Johans sida. Självklart kan du ställa egna frågor till Johan.

Gå till Experthjälpen/Fukt&Mögel!

Annons
23 juli 2009
4

Sänk radonhalten

Varje år drabbas omkring 500 personer av lungcancer som orsakats av radon i bostäder. Störst risk att drabbas har den som röker.

0

Läskiga listan: Så slipper du radonet

Är du rädd för vad ditt hus ska ställa till med? Här guidar vi dig genom alla läskiga saker som kan hända. Denna gång: det osynliga radonet.

0

Vad kan du om fukt- och vattenskador?

Fukt- och vattenskador är många villaägares stora skräck. Vad kan du i ämnet? Testa dina kunskaper i vårt quiz.

0

Besiktning för frisk skorsten

Lär känna ditt hus och se till att de vitala delarna fungerar felfritt! Hur står det till med rökkanalen och skorstenen? Små fel kan ge stora skador.

0

Så slipper du röta

Förr eller senare händer det alla träfasader som inte renoveras. Och har du otur, tak eller bjälklag.

2

Bättre luft hemma

Även om ventilationen funkar bra är inkommande luft mer eller mindre för­orenad av diverse partiklar. Eller är det för torrt inne – eller för fuktigt?...

1

Andas frisk luft inne

Frisk, ren luft inne vill vi alla ha. Men hur vet du att ventilationen funkar som den ska? Vi hjälper dig hitta varningstecknen.

0

Ventilationssystemet - så kontrollerar du det

Kontrollera ventilationssystemet regelbundet för frisk luft inomhus. Här listar vi tre olika typer av ventilationssystem och hur de fungerar.

0

Isolering och ventilation går hand i hand

Är energikostnaderna för ditt hus oroande höga? Funderar du på att byta värmesystem? Lugn i stormen, börja med att se över isoleringen. Redan här kan...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons