Annons

Rensa fläktkanalen

VVS

Rörslangen mellan köksfläkten och fläktkanalen är en riktig fettsamlare. Gör man ren den undviker man att det kan bli en brandfara.

Annons

Rörslangen mellan köksfläkten och fläktkanalen är en riktig fettsamlare. Gör man ren den undviker man att det kan bli en brandfara.

1. I många standardkök döljs fläktens rörslang av en kryddhylla som är fast monterad. Hyllfronten brukar sitta fast med snäpplås i sidorna mot skåpen intill. Ta tag i de fasta hyllorna och ryck framåt så kan hyllan lyftas bort.

2. Rörslangen går från fläktkanalens rörstos i vägg ner till fläktens rörstos. Båda ändarna är fästade med slangklämmor. Skruva loss både övre och nedre slangklämman med skruvmejsel. Ta loss rörslangen.

3. Tvätta ren rörslangens insida med borste och fettlösande diskmedel. Kontrollera samtidigt att rörslangen är hel.

4. Torka ur inne i övre rörstosen så långt du kommer åt. Här kan det finnas mängder av fett om man spar för länge med rengöringen. Därefter är det bara montera tillbaka allt igen.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
3 maj 2001

0 Kommentarer

0

Städa inte bort semestern

Här får du några enkla, men effektiva, knep för att hålla den värsta smutsen borta från sommarhuset.

0

Anpasslig sophink

Små kreativa idéer när fantasin tryter.

0

Lättare rent hemma

Antingen ser man till att man tycker det är kul att städa, eller så ser man till att det går lätt att städa. Här visar vi lättfixade lösningar som gör...

6

9 snabba städråd

Ett vackert hem är ett rent hem. Men hur sjutton gör man för att hålla ordning utan att behöva städa jämt? Här får du de smartaste städtipsen som, även...

0

Regler hindrar vattenskador

Kostnaderna för vattenskador är höga — både för villaägare och för försäkringsbolag. Gör man rätt från början kan man dock simma lugnt.

0

När sommarnöjet blir permanentbostad

Många gör om sommarstugan till året-runtboende. Och snart har hela fritidstugområden blivit permanentboenden. Samtidigt kommer problemen, om inte annat...

0

Göra rent ugnen och frosta av frysen – nej tack!

Undersökningsföretaget TNS Gallup har på Electrolux uppdrag genomfört en undersökning för att ta reda på vad svenska folket tycker är de tråkigaste...

1

Må bättre utan objudna gäster

Toaletter, duschdraperier, svampar och trasor är alla smutsfällor. Undvik onödiga smittor genom några enkla åtgärder.

0

Städa med feng shui

Att storstäda är inte kul. Men har du tänkt på att den känslan kanske påverkar dig på ett djupare plan?

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons