Annons

Lättare rent hemma

VVS

Antingen ser man till att man tycker det är kul att städa, eller så ser man till att det går lätt att städa. Här visar vi lättfixade lösningar som gör ditt hem till ett renligare ställe att vara på utan att du behöver gno runt för jämnan.

Annons

Helst ska man ju inte ha några prylar alls. Inga böcker och inga videofilmer. Och absolut inte några leksaker till barnen! Genomgående plastmattor på alla golv och undvik tyger - det vill säga inga gardiner och absolut inga mattor. Ja - det blir inget vidare roligt hem, men lättstädat blir det. Den realistiska lösningen för ett hyfsat lättrengörligt hem ligger nog mitt i mellan detta och 1800-talets övermöblerade rum.

Goda råd för ett hem som går snabbare att göra rent:

Använd sladdgömmor.

Ha så få textiler som möjligt. Mattor samlar damm och det tar tid att tvätta och stryka gardiner.

Belamra inte rummen med möbler. Rensa rummen på onödigheter.

Investera i bra förvaringsutrymmen. Garderober på rätt ställen och tillräckliga förrådsutrymmen kan vara räddningen för ett rörigt hem.

I kök och badrum kan man se till att ha skåp som går hela vägen upp till taket. Låt möblerna stå på ben så man lätt kommer åt inunder.

Bygger du om eller bygger nytt, tänk på att man kan undvika att använda dörrsocklar och vägglister. Ju färre saker som finns på golvet desto mer lättstädat blir det.

I badrum och toalett kan man underlätta städningen mycket genom att ha vägghängda toaletter och handfat. Badkaret ska ha avtagbar front och stå på fötter.

Heltäckningsmattor må vara i ropet igen, men tänk över vilka utrymmen de passar. Textila golv samlar mer smuts än hårda golv.

Stoppade möbler ska ha avtagbar och tvättbar klädsel.

Sätt gärna hjul under tunga möbler och tv.

Annons

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
19 augusti 2003

0 Kommentarer

0

Städa inte bort semestern

Här får du några enkla, men effektiva, knep för att hålla den värsta smutsen borta från sommarhuset.

0

Anpasslig sophink

Små kreativa idéer när fantasin tryter.

6

9 snabba städråd

Ett vackert hem är ett rent hem. Men hur sjutton gör man för att hålla ordning utan att behöva städa jämt? Här får du de smartaste städtipsen som, även...

0

Regler hindrar vattenskador

Kostnaderna för vattenskador är höga — både för villaägare och för försäkringsbolag. Gör man rätt från början kan man dock simma lugnt.

0

När sommarnöjet blir permanentbostad

Många gör om sommarstugan till året-runtboende. Och snart har hela fritidstugområden blivit permanentboenden. Samtidigt kommer problemen, om inte annat...

0

Snabb rörkoll

Se över rör och kopplingar för att undvika läckage.

0

Göra rent ugnen och frosta av frysen – nej tack!

Undersökningsföretaget TNS Gallup har på Electrolux uppdrag genomfört en undersökning för att ta reda på vad svenska folket tycker är de tråkigaste...

1

Må bättre utan objudna gäster

Toaletter, duschdraperier, svampar och trasor är alla smutsfällor. Undvik onödiga smittor genom några enkla åtgärder.

0

Städa med feng shui

Att storstäda är inte kul. Men har du tänkt på att den känslan kanske påverkar dig på ett djupare plan?

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons