Annons

Lättare rent hemma

VVS

Antingen ser man till att man tycker det är kul att städa, eller så ser man till att det går lätt att städa. Här visar vi lättfixade lösningar som gör ditt hem till ett renligare ställe att vara på utan att du behöver gno runt för jämnan.

Annons

Helst ska man ju inte ha några prylar alls. Inga böcker och inga videofilmer. Och absolut inte några leksaker till barnen! Genomgående plastmattor på alla golv och undvik tyger - det vill säga inga gardiner och absolut inga mattor. Ja - det blir inget vidare roligt hem, men lättstädat blir det. Den realistiska lösningen för ett hyfsat lättrengörligt hem ligger nog mitt i mellan detta och 1800-talets övermöblerade rum.

Goda råd för ett hem som går snabbare att göra rent:

Använd sladdgömmor.

Ha så få textiler som möjligt. Mattor samlar damm och det tar tid att tvätta och stryka gardiner.

Belamra inte rummen med möbler. Rensa rummen på onödigheter.

Investera i bra förvaringsutrymmen. Garderober på rätt ställen och tillräckliga förrådsutrymmen kan vara räddningen för ett rörigt hem.

I kök och badrum kan man se till att ha skåp som går hela vägen upp till taket. Låt möblerna stå på ben så man lätt kommer åt inunder.

Bygger du om eller bygger nytt, tänk på att man kan undvika att använda dörrsocklar och vägglister. Ju färre saker som finns på golvet desto mer lättstädat blir det.

I badrum och toalett kan man underlätta städningen mycket genom att ha vägghängda toaletter och handfat. Badkaret ska ha avtagbar front och stå på fötter.

Heltäckningsmattor må vara i ropet igen, men tänk över vilka utrymmen de passar. Textila golv samlar mer smuts än hårda golv.

Stoppade möbler ska ha avtagbar och tvättbar klädsel.

Sätt gärna hjul under tunga möbler och tv.

Annons

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
19 augusti 2003

0 Kommentarer

0

Se över ditt avlopp

Tillhör du de drygt 700 000 svenska hushåll som har enskilt avlopp? Av dessa klarar cirka 40 procent inte kraven enligt gällande lagstiftning. Det...

0

För mycket bly i kranen kan skada barn

Tappvattenarmaturer på den svenska marknaden innehåller mer bly än vad som är hälsosamt, enligt uppgifter från Boverket.

0

Vad kostar ett nytt avlopp?

Goda råd finns att hämta på www.avloppsguiden.se, en kunskapsbank om enskilda avlopp som ägs och drivs av Avloppsguiden AB, på uppdrag av 195 kommunala...

0

Snabb rörkoll

Se över rör och kopplingar för att undvika läckage.

0

Krönika Annika Marklund: Det kunde varit värre...

Jag vet vad vatten kan göra med ett hem. Men när jag äntligen är hemma och ser förödelsen känner jag ändå lättnad.

1

Så rengör du vattenlåset

Att få stopp i avloppet brukar hända alla någon gång. Mycket smuts,skräp och inte minst hår spolas ner och gör att det lätt blir stopp eller dålig...

0

Så sköter du avloppet

Stopp i avloppet kommer alltid olägligt och är väldigt irriterande. Ofta är det ganska enkelt, om än oglamoröst, att fixa själv. Så här gör du.

1

Byta kranpackning

Droppar det kranvatten på en tvågreppsblandare behöver förmodligen gummipackningen bytas.

1

Rädda villan från vårfloden

Vinterns stora mängder snö håller på att smälta och smältvattnet riskerar att skapa översvämningar. Hur gör du som villaägare för att minska risken att...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons