Annons

Göra rent ugnen och frosta av frysen – nej tack!

VVS

Undersökningsföretaget TNS Gallup har på Electrolux uppdrag genomfört en undersökning för att ta reda på vad svenska folket tycker är de tråkigaste sysslorna i köket. På överlägset första plats kom att göra rent ugnen.

Annons

Fyra av tio svenskar tycker att den tråkigaste sysslan i köket är att göra rent i ugnen. Men trots att de flesta av oss tycker att det är så tråkigt, skrubbar ungefär 70% flitigt ugnen en eller flera gånger per år, 20% så ofta som minst en gång per månad.

Som tvåa på listan över tråkiga sysslor i köket kommer att frosta av frysen., 15% av alla tillfrågade rankade avfrostning som det klart tråkigaste. Framför allt kvinnorna är negativa till avfrostning, drygt 20 % ( män endast 9%) skulle helst slippa just den sysslan. Men trots det så frostar majoriteten av kvinnorna (59%)

av frysen minst en gång i halvåret, bara drygt 49% av männen. Kanske är det just därför kvinnorna tycker att det är så tråkigt? Åtta procent av svenska befolkningen struntar resolut i att utföra detta själsdödande arbete, vare sig de har en frys som är självavfrostande eller inte. Flitigast avfrostarna är pensionärerna, 7 av tio frostar av frysen en gång i halvåret eller mer.

Det här tycker vi är tråkigast i köket:

1. Göra ren ugnen – 43%

2. Frosta av frysen – 15%

3. Diska –13%

4. Göra ren spisen – 9%

5. Städa köket – 9%

6. Kasta/gå ut med sopor -

7. Laga mat – 3%

8. Göra ren diskbänken - 1%

Annons

Källa Electrolux

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
3 september 2004

0 Kommentarer

0

Städa inte bort semestern

Här får du några enkla, men effektiva, knep för att hålla den värsta smutsen borta från sommarhuset.

0

Anpasslig sophink

Små kreativa idéer när fantasin tryter.

0

Lättare rent hemma

Antingen ser man till att man tycker det är kul att städa, eller så ser man till att det går lätt att städa. Här visar vi lättfixade lösningar som gör...

6

9 snabba städråd

Ett vackert hem är ett rent hem. Men hur sjutton gör man för att hålla ordning utan att behöva städa jämt? Här får du de smartaste städtipsen som, även...

0

Regler hindrar vattenskador

Kostnaderna för vattenskador är höga — både för villaägare och för försäkringsbolag. Gör man rätt från början kan man dock simma lugnt.

0

När sommarnöjet blir permanentbostad

Många gör om sommarstugan till året-runtboende. Och snart har hela fritidstugområden blivit permanentboenden. Samtidigt kommer problemen, om inte annat...

0

Snabb rörkoll

Se över rör och kopplingar för att undvika läckage.

1

Må bättre utan objudna gäster

Toaletter, duschdraperier, svampar och trasor är alla smutsfällor. Undvik onödiga smittor genom några enkla åtgärder.

0

Städa med feng shui

Att storstäda är inte kul. Men har du tänkt på att den känslan kanske påverkar dig på ett djupare plan?

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons