Annons

Hjälpmedel och bostadsanpassningsbidrag

Säkerhet

Primärvården kan ge råd om vilka hjälpmedel som kan underlätta i hemmet och kan också hjälpa till med att skaffa dessa.

Annons

Även privata företag erbjuder mängder av utmärkta hjälpmedel för svaga nypor, trötta ögon, kraftlösa ben eller onda ryggar.

Hjälpmedelsinstitutet har på sin hemsida en söktjänst med information om cirka 18 000 hjälpmedel och cirka 500 leverantörer. Telefon 08-620 17 00 och hemsida www.hi.se

År 2002 gjordes ca 60 000 bostadsanpassningar i Sverige. Bostadsanpassning innebär att man gör bostaden mer användbar för äldre och handikappade. Personer med funktionshinder kan oavsett ålder ansöka om bostadsanpassningsbidrag hos kommunen. Åtgärderna ska vara nödvändiga för att bostaden ska kunna fungera för den som är funktionshindrad.

Bidrag kan lämnas för att till exempel byta ut trösklar, bredda dörrar, installera automatiska dörröppnare, anpassningar i kök och badrum samt lyftanordningar. Bidrag kan även ges för ramper, ledstänger, hårdgöring av ytor utomhus och anpassning av uteplatsen.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons

Redaktionen rekommenderar

6 april 2004

0 Kommentarer

0

Grannsamverkan stoppar tjuven

Grannsamverkan är en mycket bra metod för att minska risken för brott i villaområdet. Men det finns gränser för vad man får och bör göra inom ramen för...

0

10 knep som håller tjuven borta

När familjen åkt på semester och huset är tomt kan tjuven passa på. Här får du tio bra råd för hur du undviker inbrott och hur du kan skydda dig om...

0

Skydda ditt hem

Mitt hem är min borg, heter det. Alltför ofta kan man dock läsa i tidningarna att det inte är alla som tycker likadant. Under 2003 inträffade drygt 17...

0

Olika typer av larm

Det finns olika typer av larm. Allt från att komponera ditt eget larmsystem till att ansluta dig till något säkerhetsföretag.

1

Bekvämt åldrande i villan

Många ägnar med åren allt mer tid i hemmet och kraven på bekvämlighet och säkerhet ökar ju äldre man blir.

0

Planera för elsäkert hem

Elanläggningar åldras precis som allt annat i ett hus. Ju äldre villa desto större är risken att något händer. Hur elsäkert är ditt hem?

0

Tryggare ska ingen vara-så gör du hemmet säkrare för barnen

Så fort man landar i familjelivet med småungar blir trygghet mer än viktigt. Här visar vi några detaljer som gör ditt hus mer barnsäkert.

0

Se över brandvarnaren - dags för batteribytardag

Har du en brandvarnare hemma? Om inte - skaffa en - och om - tänk på att batterierna måste bytas åtminstone en gång om året!

0

Anders Petters stuga står i ljusan låga…

Glömska, stress och slarv, okunskap och att man har alltför mycket omkring sig orsakar många bränder i juletid.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons