Annons

Villabarometern nr 5/03

Bygga nytt

Villapriserna är fortfarande stabila men unga familjer söker långsiktiga projekt som kan pågå i den takt plånboken tillåter.

Annons

Stort intresse för permanent fritidshus

Intresset för villaboende brukar öka på våren och vara som mest intensiv under maj och juni. På mäklarnas hemsidor och andra internetmarknadsplatser för bostäder som www.hemnet.se har antalet besökare ökat snabbt under våren. Det kan alltså konstateras att intresset för bostadsmarknaden är på topp men köparna är fortfarande avvaktande och sökande. Intresset för att omvandla välbelägna fritidshus till permanentboende har ökat och medför i närområdena till våra tre största städer att priserna för denna typ av fastigheter ökar starkt. Köpare är främst yngre familjer som ser omvandlingen av fritidshuset till en permanentvilla som ett långsiktigt projekt med mycket eget arbete som genomförs när kassan och tiden så tillåter.

Generellt kan sägas att fastigheter som är exklusiva på den ort där de är belägna har svårare att finna köpare än den mer genomsnittliga villan. Välhållna och välbelägna villor i gott skick bedöms ha en fortsatt positiv prisutveckling på några procent fram till sommaren. Bidragande till denna utveckling är naturligtvis fortsatt förväntat låga räntenivåer. Omsättningen på villamarknaden är normal men ökande och hitintills enligt gjorda uppskattningar något större än föregående år. Endast marginellt fler villor är till salu än de senaste tre åren och detta innebär att den som planerar ett villaköp bör vara ute i god tid medan det finns ett gott urval på marknaden. Erfarenheten från tidigare år visar att säsongsmässigt ökar köparnas antal under våren, vilket innebär att marknaden övergår till att bli till fördel för säljarna med ökande priser.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
2 juni 2003

0 Kommentarer

0

Så blir du Sveriges bästa granne

Sveriges bästa grannar, pappa Ulf Skoog, mamma Ewa Magnusson och barnen John och Ida, berättar hur du blir nästa Sveriges bästa granne.

0

Drömaltaner

Stort eller litet. Sten eller trä? Det spelar egentligen ingen roll — men ett är säkert. En altan behöver man. För att leka, festa och vila på. Spana...

1

15 steg till ett miljövänligare villaliv

Att vara miljösmart är ofta också synonymt med att vara ekonomiskt klok. Här får du 15 enkla tips att följa.

0

Ny i Villa!

Vi i Villa gratulerar dig till ditt bostadsval! Som nybliven villaägare kanske du inte har kommit i kontakt med Vi i Villa och viivilla.se tidigare....

0

Vi är Sveriges bästa grannar 2006

Tävlingen avgjord! Sveriges bästa granne är utsedd! De heter Ulf och Ewa och de bor i Bispgården.

0

Hur blir det 2007?

Ökande framtidstro i kombination med ett fortsatt lågt utbud kan leda till fortsatt uppgång på fastighetsmarknaden under 2007.

1

Välj rätt hus

Går du i nybyggartankar? Besök Nybygget – en samlingsplats för olika visningshus.

0

Köpa hus på osäker marknad

Ibland måste man förändra sitt boende, vare sig marknaden är på topp eller inte. Vår expert Titti Öhrn, kundombundsman på Mäklarsamfundet, ger goda råd...

0

Ledare: Nu satsar vi på Vi i Villa!

2012 blir ett spännande år för oss. Vi kommer oftare, vi har nya satsningar och – EN HELT NY TIDNING!

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons