Annons

Villabarometern nr 5/03

Bygga nytt

Villapriserna är fortfarande stabila men unga familjer söker långsiktiga projekt som kan pågå i den takt plånboken tillåter.

Annons

Stort intresse för permanent fritidshus

Intresset för villaboende brukar öka på våren och vara som mest intensiv under maj och juni. På mäklarnas hemsidor och andra internetmarknadsplatser för bostäder som www.hemnet.se har antalet besökare ökat snabbt under våren. Det kan alltså konstateras att intresset för bostadsmarknaden är på topp men köparna är fortfarande avvaktande och sökande. Intresset för att omvandla välbelägna fritidshus till permanentboende har ökat och medför i närområdena till våra tre största städer att priserna för denna typ av fastigheter ökar starkt. Köpare är främst yngre familjer som ser omvandlingen av fritidshuset till en permanentvilla som ett långsiktigt projekt med mycket eget arbete som genomförs när kassan och tiden så tillåter.

Generellt kan sägas att fastigheter som är exklusiva på den ort där de är belägna har svårare att finna köpare än den mer genomsnittliga villan. Välhållna och välbelägna villor i gott skick bedöms ha en fortsatt positiv prisutveckling på några procent fram till sommaren. Bidragande till denna utveckling är naturligtvis fortsatt förväntat låga räntenivåer. Omsättningen på villamarknaden är normal men ökande och hitintills enligt gjorda uppskattningar något större än föregående år. Endast marginellt fler villor är till salu än de senaste tre åren och detta innebär att den som planerar ett villaköp bör vara ute i god tid medan det finns ett gott urval på marknaden. Erfarenheten från tidigare år visar att säsongsmässigt ökar köparnas antal under våren, vilket innebär att marknaden övergår till att bli till fördel för säljarna med ökande priser.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
2 juni 2003

0 Kommentarer

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 9

Ett av sovrummen. Vardagsrummet. Vardagsrummet. Fönsterdetalj. Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide! Söker du...

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 4

Nu är det dags för taket att komma på plats. Hur ska detta gå?

0

Byga hus - ur en husbyggares dagbok 3

Ur Ulrika och Johnnys dagbok:

0

Bygga eget hus

Att bygga eget hus är för många den ultimata drömmen. Johnny och Ulrika har gjort den till verklighet och här är deras berättelse.

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 2

Så här bygger du ett nytt hus. Del 2 i vår serie Bygga hus.

0

Villabarometern

Det har varit en aktiv sommar på bostadsmarknaden vilket fortsätter att driva upp priserna.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons