Annons
Familjen Andreasson-Lindahls drömhus blev ett vitt enplanshus i trä på 210 kvadrat.
Familjen Andreasson-Lindahls drömhus blev ett vitt enplanshus i trä på 210 kvadrat.

Vi byggde och ritade själva

Bygga nytt

Familjen Andreasson-Lindahls plöjde alla kataloger som fanns. När de inte hittade exakt det hus de ville ha började mamma Marie skissa själv. Därefter tog de hjälp av en arkitekt för att få ritningen godkänd av kommunen.

Annons

Själva bygget gick fort. Grunden göts i november, till Valborg var huset inflyttningsklart. Till hjälp hade familjen två snickare som jobbade intensivt, en av dem var Maries bror med egen byggfirma. Benny själv arbetade ungefär halvtid med huset.

–Det blev förstås en del sena kvällar. Ofta fick jag i uppdrag att ha någonting klart tills morgonen därpå. Jag är inte snickare själv, utan målare, så jag lärde mig massor. Men det har sina nackdelar att bygga på vintern, konstaterar Benny Andreasson.

–Precis när grundplattan var klar kom det massor av snö! Då fick vi några smått hysteriska dagar med ihärdig snöskottning och olydiga presenningar som blåste bort.


Marie är inte mycket för att hålla i hammare och spik, men husbygget har krävt stora insatser av henne också.

–Jag är egentligen mest intresserad av »bling-bling« erkänner Marie, men när man bygger hus är det otroligt många beslut att ta hela tiden! Allt från var lysknapparna ska sitta till färger, tapeter, golv, blandare och kakel blev mitt jobb att bestämma eller ta fram förslag på. Det är nog minst lika jobbigt som att arbeta fysiskt!

Men trots att det var slitsamt just när det pågick ångrar de sig inte en sekund. Inte minst för att det uppskattningsvis kostade runt en miljon kronor mindre än om de hade köpt ett färdigproducerat hus.

Annons
10 mars 2011

0 Kommentarer

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 9

Ett av sovrummen. Vardagsrummet. Vardagsrummet. Fönsterdetalj. Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide! Söker du...

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 4

Nu är det dags för taket att komma på plats. Hur ska detta gå?

0

Byga hus - ur en husbyggares dagbok 3

Ur Ulrika och Johnnys dagbok:

0

Bygga eget hus

Att bygga eget hus är för många den ultimata drömmen. Johnny och Ulrika har gjort den till verklighet och här är deras berättelse.

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 2

Så här bygger du ett nytt hus. Del 2 i vår serie Bygga hus.

0

Villabarometern

Det har varit en aktiv sommar på bostadsmarknaden vilket fortsätter att driva upp priserna.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons