Annons
Familjen Andreasson-Lindahls drömhus blev ett vitt enplanshus i trä på 210 kvadrat.
Familjen Andreasson-Lindahls drömhus blev ett vitt enplanshus i trä på 210 kvadrat.

Vi byggde och ritade själva

Bygga nytt

Familjen Andreasson-Lindahls plöjde alla kataloger som fanns. När de inte hittade exakt det hus de ville ha började mamma Marie skissa själv. Därefter tog de hjälp av en arkitekt för att få ritningen godkänd av kommunen.

Annons

Själva bygget gick fort. Grunden göts i november, till Valborg var huset inflyttningsklart. Till hjälp hade familjen två snickare som jobbade intensivt, en av dem var Maries bror med egen byggfirma. Benny själv arbetade ungefär halvtid med huset.

–Det blev förstås en del sena kvällar. Ofta fick jag i uppdrag att ha någonting klart tills morgonen därpå. Jag är inte snickare själv, utan målare, så jag lärde mig massor. Men det har sina nackdelar att bygga på vintern, konstaterar Benny Andreasson.

–Precis när grundplattan var klar kom det massor av snö! Då fick vi några smått hysteriska dagar med ihärdig snöskottning och olydiga presenningar som blåste bort.


Marie är inte mycket för att hålla i hammare och spik, men husbygget har krävt stora insatser av henne också.

–Jag är egentligen mest intresserad av »bling-bling« erkänner Marie, men när man bygger hus är det otroligt många beslut att ta hela tiden! Allt från var lysknapparna ska sitta till färger, tapeter, golv, blandare och kakel blev mitt jobb att bestämma eller ta fram förslag på. Det är nog minst lika jobbigt som att arbeta fysiskt!

Men trots att det var slitsamt just när det pågick ångrar de sig inte en sekund. Inte minst för att det uppskattningsvis kostade runt en miljon kronor mindre än om de hade köpt ett färdigproducerat hus.

Annons
10 mars 2011

0 Kommentarer

0

Så blir du Sveriges bästa granne

Sveriges bästa grannar, pappa Ulf Skoog, mamma Ewa Magnusson och barnen John och Ida, berättar hur du blir nästa Sveriges bästa granne.

0

Drömaltaner

Stort eller litet. Sten eller trä? Det spelar egentligen ingen roll — men ett är säkert. En altan behöver man. För att leka, festa och vila på. Spana...

1

15 steg till ett miljövänligare villaliv

Att vara miljösmart är ofta också synonymt med att vara ekonomiskt klok. Här får du 15 enkla tips att följa.

0

Ny i Villa!

Vi i Villa gratulerar dig till ditt bostadsval! Som nybliven villaägare kanske du inte har kommit i kontakt med Vi i Villa och viivilla.se tidigare....

0

Vi är Sveriges bästa grannar 2006

Tävlingen avgjord! Sveriges bästa granne är utsedd! De heter Ulf och Ewa och de bor i Bispgården.

0

Hur blir det 2007?

Ökande framtidstro i kombination med ett fortsatt lågt utbud kan leda till fortsatt uppgång på fastighetsmarknaden under 2007.

1

Välj rätt hus

Går du i nybyggartankar? Besök Nybygget – en samlingsplats för olika visningshus.

0

Köpa hus på osäker marknad

Ibland måste man förändra sitt boende, vare sig marknaden är på topp eller inte. Vår expert Titti Öhrn, kundombundsman på Mäklarsamfundet, ger goda råd...

0

Ledare: Nu satsar vi på Vi i Villa!

2012 blir ett spännande år för oss. Vi kommer oftare, vi har nya satsningar och – EN HELT NY TIDNING!

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons