Annons

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 2

Bygga nytt

Så här bygger du ett nytt hus. Del 2 i vår serie Bygga hus.

Annons

Dike.

Arbete med grund.

Grunden till att bygga hus

Vädret är på topp när vi ska börja mura upp grunden. Vi har grundligt mätt ut var grunden ska stå och gjort fårorna för plintgrunden anpassade för husets storlek. I fårornas botten ligger det grovsingel som har packats. Vi började med att gjuta en ”klackbotten” där leca-blocken ska muras på sten för sten.

Arbete med grund.

Det är många moment i en murning så det är vikigt att få snabba leveranser av murbruk (mera bruk i baljan boys) så att murningen flyter på. Vi valde att armeringsjärn på vartannat skift då vi skulle bygga hus.

Arbete med grund.

Tungt men ett tacksamt jobb i och med att man ser att det går framåt. Leca-blocken radas snabbt på varandra och det blir en stadig grund för huset att vila på. Denna kväll somnade vi med lätt värkande muskler.Men vad kul det är att bygga hus.

Ur Ulrika och Johnnys dagbok om att Bygga hus

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
26 september 2005

0 Kommentarer

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 9

Ett av sovrummen. Vardagsrummet. Vardagsrummet. Fönsterdetalj. Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide! Söker du...

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 4

Nu är det dags för taket att komma på plats. Hur ska detta gå?

0

Byga hus - ur en husbyggares dagbok 3

Ur Ulrika och Johnnys dagbok:

0

Bygga eget hus

Att bygga eget hus är för många den ultimata drömmen. Johnny och Ulrika har gjort den till verklighet och här är deras berättelse.

0

Villabarometern

Det har varit en aktiv sommar på bostadsmarknaden vilket fortsätter att driva upp priserna.

0

Villabarometern 5/04

Villapriserna fortsätter uppåt trots något stigande ränta. Efterfrågan på hus är fortfarande större än utbudet och någon prisbubbla finns inte i sikte.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons