Annons

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 4

Bygga nytt

Nu är det dags för taket att komma på plats. Hur ska detta gå?

Annons

Ur Ulrika och Johnnys dagbok:

Takläggning.

Limträbalkar som är 42 mm tjocka läggs upp på ”hammarbandet”. Balkarna skruvas i ändan efter de har slagits ihop, resultatet blir ett mycket snyggt innertak med knappt synliga skarvar.

Takläggning.

Innertaket är på plats. Nu ska takstolarna monteras. Det viktiga här är att man måttar in dem exakt på lika avstånd. Jobbet går fort, enklare än vad man tror. Men det är klart, Johnnys bror hjälper till med sina snickarkunskaper. Givetvis hade jobbet nog gott lika bra men något långsammare…

Takläggning.

Isolering, 220 mm (standard) läggs ut med fukt- och vindpapp ovanpå. Detta är det mest kritiska skedet i monteringen. Det får bara inte börja regna! Just denna dag var det hotfulla mörka moln centrerat över vårt bygge

Takläggning.

Pappning görs för att skydda råsponten. Äntligen kan man börja känna sig lugn det kom några retfulla regnstänk. När pappen var på plats, sprack det upp med en strålande sol, det kändes lite retfullt.

Färdigt plåttak.

Vi valde att lägga ett enkelt och snyggt plåttak för maximal skydd för väder och vind. Plåten är i hela längder, monteringen tog bara några timmar. Nu känns det väldigt bra och nu får det regna och snöa hur mycket det vill!

 

Annons
Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
27 september 2005

0 Kommentarer

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 9

Ett av sovrummen. Vardagsrummet. Vardagsrummet. Fönsterdetalj. Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide! Söker du...

0

Byga hus - ur en husbyggares dagbok 3

Ur Ulrika och Johnnys dagbok:

0

Bygga eget hus

Att bygga eget hus är för många den ultimata drömmen. Johnny och Ulrika har gjort den till verklighet och här är deras berättelse.

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 2

Så här bygger du ett nytt hus. Del 2 i vår serie Bygga hus.

0

Villabarometern

Det har varit en aktiv sommar på bostadsmarknaden vilket fortsätter att driva upp priserna.

0

Villabarometern 5/04

Villapriserna fortsätter uppåt trots något stigande ränta. Efterfrågan på hus är fortfarande större än utbudet och någon prisbubbla finns inte i sikte.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons