Annons

Skriv avtal vid reparationer och ombyggnader!

Bygga nytt

Även den duktigaste hemmafixaren kan behöva professionell hjälp ibland. Men innan du anlitar en hantverkare är det bra att tänka efter före.

Annons

I Villahjälpen hittar du rätt hantverkare för jobbet!

Tips inför hantverkshjälp

• Tänk igenom vad du vill ha gjort och vad du kan tänka dig betala för jobbet.

• Skriv alltid ett avtal. Det fyller två syften, dels som bevis vid en eventuell tvist och dels för att undvika missförstånd. På hemsidan www.omboende.se kan du ladda ner Hantverkarformuläret 09.

• Kolla med Skattemyndigheten att hantverkaren har F-skattsedel - detta innebär att det är hantverkaren och inte du som ska betala arbetsgivaravgifter. Detta ska också stå klart och tydligt på fakturan.

• Slå gärna en signal till Kronofogden. Har hantverkaren betalningsanmärkningar är det troligt att han kan ha svårt att få fram material från andra företag.

• Om det uppstår problem och du behöver vägledning kan du vända dig till konsumentvägledaren i din kommun. Vid stora problem som innebär mycket pengar bör du vända dig till en advokat.

Läs mer!

www.omboende.se hittar du fler råd och tips samt avtal för olika former av renovering och byggen. Läs om Hantverkarformuläret 09 här.

 

Annons
24 februari 2009

0 Kommentarer

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 9

Ett av sovrummen. Vardagsrummet. Vardagsrummet. Fönsterdetalj. Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide! Söker du...

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 4

Nu är det dags för taket att komma på plats. Hur ska detta gå?

0

Byga hus - ur en husbyggares dagbok 3

Ur Ulrika och Johnnys dagbok:

0

Bygga eget hus

Att bygga eget hus är för många den ultimata drömmen. Johnny och Ulrika har gjort den till verklighet och här är deras berättelse.

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 2

Så här bygger du ett nytt hus. Del 2 i vår serie Bygga hus.

0

Villabarometern

Det har varit en aktiv sommar på bostadsmarknaden vilket fortsätter att driva upp priserna.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons