Annons
Med flygfoto taget från helikoptern ser man hur nära vattnet huset ligger och bebyggelsen runtomkring.
Med flygfoto taget från helikoptern ser man hur nära vattnet huset ligger och bebyggelsen runtomkring.

Sälj villan med nya metoder

Bygga nytt

Var det länge sedan du köpte ditt hus? Funderar du på att sälja? Höj priset med moderna metoder som flygfoto och styling och försäkra bort kostnaderna för dubbla bostäder.

Annons
Den största revolutionen inom mäklarvärlden de senaste åren står givetvis Internet för. Idag kan man hitta i stort sett alla hus och lägenheter till salu på internet, via sajter som Bovision och Hemnet som har alla de stora mäklarna knutna till sig. På Hemnet tar sig över en miljon unika besökare - varje vecka! - en första titt på mängder av objekt, utan att behöva flytta sig ut fläcken. Det är därför mycket viktigt med bilder av hög kvalitet, där ditt hus fotograferats så tilltalande som möjligt, när du ska sälja din bostad. Vissa mäklare erbjuder därför även interaktiva bildvisningar samt två- och tredimensionella ritningar.

Via Internet är det också betydligt enklare att sälja sin bostad helt eller delvis på egen hand. Företag som till exempel Hemonline har ett pris på 23 000 kronor om du visar huset själv, Hemverket erbjuder fasta mäklararvoden från 5 000 kronor. (okt 08)

Men trots dessa möjligheter till Gör-Det-Själv väljer fortfarande det stora flertalet att sälja sitt hus traditionellt, via vanlig mäklare. Men det gäller för mäklarna att vässa sina metoder, så att de sticker ut i konkurrensen.

Höj priset med flygfoto

Ett sådant företag är Zentuvo, som sedan en tid tillbaka erbjuder flygfotografering, upp till en höjd av 100 meter. Som bekant kan man ändra i princip allt på en byggnad och tomt - utom just läget. Med ett fotografi taget från hög höjd ser man omgivningarnas för- och eventuella nackdelar på ett helt annat sätt än med traditionella markbilder.

- Ett bra exempel är hus som ligger nära vatten, men där man inte har direkt sjöutsikt, berättar Magnus Urban, försäljningschef på Zentuvo.
- På en traditionell bild ser man inte att vattnet, som ju ofta är mycket attraktivt, kanske bara ligger ett stenkast bort. På samma sätt kan man få en överblick när det gäller exempelvis, skolor, stora vägar, butiker och närhet till grannar, när det gäller mer ensligt belägna objekt.

Till sin hjälp har man det numera förvärvade företaget Helicopter Wiew, som använder en radiostyrd digitalkamera monterad antingen på teleskopstativ, luftballong eller minihelikopter, beroende på hur omgivningarna ser ut.
- Särskilt för spekulanter som inte känner till området är flygfotografier en oerhörd fördel, konstaterar Magnus Urban.
- Det lockar betydligt fler presumtiva köpare om man kan se miljön runt omkring huset. Även trädgården får man en bättre överblick av.

Främst samarbetar man med mäklare, men tjänsten erbjuds även till privatpersoner. En bild kostar då 1 800 kronor + 1 800 kronor i startavgift, paketpris om tio bilder, 8 900 kronor. (okt 08)


Ett hus till salu fotograferat på traditionellt vis. Snyggt javisst, men man får inte reda på mycket om hur omgivningen ser ut.

Christoffer Skogsmo och Robert Ericsson från Zentuvo/Helicopter Wiew rattar säkert den lilla radiostyrda helikoptern som har kameran monterad framtill.

Höj priset med styling

Många mäklare erbjuder även styling, det vill säga inredningshjälp, av ditt hus - och din trädgård - en tjänst som du givetvis också kan beställa på egen hand. De flesta stylister erbjuder en kostnadsfri, första konsultation, sedan betalar du från cirka 2 000 kronor (goda råd och idéer, skriftligt eller muntligt) och uppåt, beroende på om du bara vill ha hjälp med att möblera om och piffa upp din befintliga inredning (från cirka 5 000 kronor) till näst intill renoveringar, där man både målar och kaklar. Priset varierar beroende på omfattningen. De flesta mäklare verkar vara överens om att styling höjer värdet på bostaden med minst tio procent. Vill du styla på egen hand finns flera bra böcker i ämnet att inspireras av.

Slipp dubbelboendet

Ytterligare bra, nya tjänster för säljare är försäkringar mot dubbla boendekostnader - ofta köper man ju innan man sålt själv - samt stegvis försäljning. Det sistnämnda innebär att mäklaren i förväg letar tänkbara spekulanter, innan ditt hus annonseras ut till försäljning. På samma sätt kan också mäklaren aktivt leta efter din nya bostad enligt dina önskemål, samt hjälpa till med köpet. Alla dessa tre tjänster, i kombination eller var för sig, erbjuds från och med oktober av mäklarhuset HusmanHagberg. Med detta får du i princip en "totalentreprenad" för både din försäljning och ditt nya boende. Mycket praktiskt!

Annons
16 oktober 2008

0 Kommentarer

0

Vi har gjort om allt!

En trädstam i köket är snart det enda som återstår av Ulf och Annies 30-talsvilla. Barnen kände inte ens igen sig i huset de bott i hela sitt liv när...

0

Jag & huset - Adam Alsing

Adam Alsing, programledare i TV4 och Mix Megapol.

0

Krönika: Att sälja eller inte sälja

Är villapriserna på väg upp eller ned? Ingen kan vara säker, men här får du hjälp att bilda dig en egen uppfattning.

0

Krönika: Gott förhandlingsläge

Äntligen har spelreglerna för villaägarna klarnat. Nu vet vi hur det blir med både boräntan och skattereglerna.

0

Om villan får rösta!

Allians eller rödgrönt? Hur ska vi rösta i höst om vi låter villan få avgöra? Vi frågade Villapanelen. Här är vår unika undersökning.

0

Krönika: Vem ska besiktiga och varför

Jag skulle vilja dra till med en gamla klyscha – om det tvista de lärda! Besiktiga före visning, före kontrakt. Efter köpekontrakt med besiktningsförbeh...

1

Jag & huset - Jonas Jonasson

Jonas Jonasson, författare till succé-debutboken ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

0

Kan du din Rut och Rot?

Hoten mot Rut och Rot är borta. Efter allianssegern i valet vet vi att både hantverksjobb och hushållsarbete i villan ger skatterabatt i åtminstone...

0

Ledaren: Välkommen till Vi i Villa!

Jag upptäcker möjligheter med ny teknik nästan varje dag – i min mobil, på min dator, hemma vid teven.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons