Annons

Ledaren: Planen var ett helt nytt hus

Bygga nytt

Ett som vi hade planerat själva. Men det slutade med ett riktigt gammalt.

Annons

Vi hade letat hus i något halvår. Gått in i det ena skruttiga, konstiga huset efter det andra. I ett hus var det utställt rökelse överallt på ett misstänkt sätt. I ett annat var det fint på håll men trasigt när du tittade närmare. Och var huset fint – ja då var det för dyrt.

Jag började misströsta. Men så fick jag idén: Om vi köper tomt och bygger helt nytt, då får vi precis som vi vill ha det. Men för att det skulle fungera behövde vi vidga vårt sökområde eftersom det fanns fler tomter lite längre från stan än vi hade tänkt oss.

En söndag åkte vi ut till området där jag nu bor för att just titta på en tomt som var till salu. Bara för att orientera oss. Tomten var inget vidare, men området! Vi blev förälskade och fokuset förflyttades till att hitta någonstans att bo just där.

Det slutade med ett hus från slutet av 1800-talet på en grund från sent 1700-tal. Min dröm om det nya, fräscha, moderna huset som var perfekt anpassat just efter oss fick vila. Och det har jag aldrig ångrat. Men när jag går förbi de helt nybyggda husen kan jag ändå känna den där längtan som jag hade då, efter det helt nya.

I det här numret av Vi i Villa har vi en hel del just om att bygga nytt. Både för er som fantiserar och vill veta vad det innebär och för er som faktiskt har bestämt er för att ert nästa hus ska bli nybyggt.

Gå också in på vår sajt och läs mer där. Just att bygga nytt kommer få större fokus hos oss framöver!

Annons

Redaktionen rekommenderar

17 mars 2011

0 Kommentarer

0

Så blir du Sveriges bästa granne

Sveriges bästa grannar, pappa Ulf Skoog, mamma Ewa Magnusson och barnen John och Ida, berättar hur du blir nästa Sveriges bästa granne.

0

Drömaltaner

Stort eller litet. Sten eller trä? Det spelar egentligen ingen roll — men ett är säkert. En altan behöver man. För att leka, festa och vila på. Spana...

1

15 steg till ett miljövänligare villaliv

Att vara miljösmart är ofta också synonymt med att vara ekonomiskt klok. Här får du 15 enkla tips att följa.

0

Ny i Villa!

Vi i Villa gratulerar dig till ditt bostadsval! Som nybliven villaägare kanske du inte har kommit i kontakt med Vi i Villa och viivilla.se tidigare....

0

Vi är Sveriges bästa grannar 2006

Tävlingen avgjord! Sveriges bästa granne är utsedd! De heter Ulf och Ewa och de bor i Bispgården.

0

Hur blir det 2007?

Ökande framtidstro i kombination med ett fortsatt lågt utbud kan leda till fortsatt uppgång på fastighetsmarknaden under 2007.

1

Välj rätt hus

Går du i nybyggartankar? Besök Nybygget – en samlingsplats för olika visningshus.

0

Köpa hus på osäker marknad

Ibland måste man förändra sitt boende, vare sig marknaden är på topp eller inte. Vår expert Titti Öhrn, kundombundsman på Mäklarsamfundet, ger goda råd...

0

Ledare: Nu satsar vi på Vi i Villa!

2012 blir ett spännande år för oss. Vi kommer oftare, vi har nya satsningar och – EN HELT NY TIDNING!

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons