Annons

Ledaren: Planen var ett helt nytt hus

Bygga nytt

Ett som vi hade planerat själva. Men det slutade med ett riktigt gammalt.

Annons

Vi hade letat hus i något halvår. Gått in i det ena skruttiga, konstiga huset efter det andra. I ett hus var det utställt rökelse överallt på ett misstänkt sätt. I ett annat var det fint på håll men trasigt när du tittade närmare. Och var huset fint – ja då var det för dyrt.

Jag började misströsta. Men så fick jag idén: Om vi köper tomt och bygger helt nytt, då får vi precis som vi vill ha det. Men för att det skulle fungera behövde vi vidga vårt sökområde eftersom det fanns fler tomter lite längre från stan än vi hade tänkt oss.

En söndag åkte vi ut till området där jag nu bor för att just titta på en tomt som var till salu. Bara för att orientera oss. Tomten var inget vidare, men området! Vi blev förälskade och fokuset förflyttades till att hitta någonstans att bo just där.

Det slutade med ett hus från slutet av 1800-talet på en grund från sent 1700-tal. Min dröm om det nya, fräscha, moderna huset som var perfekt anpassat just efter oss fick vila. Och det har jag aldrig ångrat. Men när jag går förbi de helt nybyggda husen kan jag ändå känna den där längtan som jag hade då, efter det helt nya.

I det här numret av Vi i Villa har vi en hel del just om att bygga nytt. Både för er som fantiserar och vill veta vad det innebär och för er som faktiskt har bestämt er för att ert nästa hus ska bli nybyggt.

Gå också in på vår sajt och läs mer där. Just att bygga nytt kommer få större fokus hos oss framöver!

Annons

Redaktionen rekommenderar

17 mars 2011

0 Kommentarer

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 9

Ett av sovrummen. Vardagsrummet. Vardagsrummet. Fönsterdetalj. Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide! Söker du...

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 4

Nu är det dags för taket att komma på plats. Hur ska detta gå?

0

Byga hus - ur en husbyggares dagbok 3

Ur Ulrika och Johnnys dagbok:

0

Bygga eget hus

Att bygga eget hus är för många den ultimata drömmen. Johnny och Ulrika har gjort den till verklighet och här är deras berättelse.

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 2

Så här bygger du ett nytt hus. Del 2 i vår serie Bygga hus.

0

Villabarometern

Det har varit en aktiv sommar på bostadsmarknaden vilket fortsätter att driva upp priserna.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons