Annons
Foto: Magnus Selander/Kanal 5

Jag & huset - Sofia Wistam

Bygga nytt

Sofia Wistam programledare Sofias Änglar på Kanal 5 och RixMorronzoo.

Annons

Familj: Man Magnus och barnen Kid 19 år, Sindy 11 år, Texas 6 år, Lennox 4 år.

Bor: Stort kråkslottliknande sekelskifteshus på Lidingö.

Drömprojekt hemma: Stor veranda.

Roligaste huspysslet: Jag älskar att städa. Nästan lite manisk. Samlar även på roliga secondhandprylar.

Tråkigaste: Åka med returpapper och flaskor.

Inredningsstil: Bohemchic.

Favoritfärg hemma: Röd.

Snyggt på golvet: Mörka trägolv + antika mattor.

Bästa städprylen: Dammsugaren, städar typ varje dag.

Skulle aldrig ha hemma: Kala väggar.

Bästa förvaringstipset: Gömma stök i garderober. Lite som att sopa under mattan.

Favoritplats i trädgården: Furstukvisten, litet bord i solen.

Annons

Drömprojekt: Få en plan tomt. Vår är brant som en skidbacke.

Roligaste trädgårdssysslan: Ingen. Min man tar allt.

Bästa trädgårdsredskap: Min man.

Hängmatta eller trädgårdsgrupp: Gärna en skön stor utesäng med myggnät runt. Att sova ute en ljummen sommarkväll är vardagslyx.

Klipper gräset med: Min man använder gärna sin åkgräsklippare. Då på landet. Det var en överaskningspresent från mig. Han blev inte så glad. Han liknade det med att han skulle ge mig en stekpanna. Jag tyckte det var en fin present. Bästa verktyg: Måttstock och ficklampa. Vi får strömavbrott med jämna mellanrum.

Stolt över: Min inredning. Personlig, barnslig och fantasieggande.

Skäms för: Brist på praktiskt vuxentänk.

Vem gör vad? Jag tvättar och plockar. Magnus handlar och tar hand om trädgården.

Bäst med att bo i hus: Att sitta inne och dricka sitt morgonkaffe i morgonrock samtidigt som de ivriga barnen är ute och leker i snön.

Sämst med att bo i hus: Att hela tiden ha dåligt samvete för att man borde fixa något...

7 mars 2011

0 Kommentarer

0

Grilla, poola, däcka

Här finns allt – plats för bad i poolen, ett rejält utekök med två grillar, matplats och så lite vila. Välkommen till årets superaltan.

12

Niklas fick bukt med källarfukten – byggde egen luftsolfångare

Varje sommar blev luften i källaren rå och fuktig. Med överblivna glasrutor, en bit takplåt, en solcell och en datorfläkt lyckades Niklas Åkesson bygga...

2

Ventilera bort fukten – med hjälp av solen

Har du problem med fukt i källaren, garaget eller friggeboden? En luftsolfångare kan förbättra ventilationen och förebygga fuktskador. Under förutsättni...

2

Dags att bygga nytt?

Längtar du efter ett helt nybyggt hus i prästgårdsinspiration eller nyfunkis? Kanske ett timmerhus, ett hus i marin stil eller varför inte ett pampigt...

1

Vi är Sveriges bästa grannar

Tävlingen Sveriges bästa grannar 2007 är nu avgjord. Det hedervärda priset gick i år till Alexander och Jessica Masmanidis i Ronneby.

0

Tips från Sveriges bästa grannar

Hur blir man Sveriges bästa grannar? Jo, genom att vara sig själv menar årets pristagare Alexander och Jessica Masmanidis från Ronneby. – Fast egentlige...

0

Livet om 50 år!

Är fastighetsskatten spolad och kostar en villa fem miljoner i snitt om femtio år? Det tror Vi i Villas läsare som här ger sin syn på framtiden och...

0

Vi bygger Sverige!

Nu när Vi i Villa fyller femtio finns det all anledning att se både bakåt och framåt. Vi kanske ska börja med bakåt.

0

Vi i Villas miljökalender - december

Året närmar sig sitt slut och likaså vår miljökalender. Men innan dess planerar vi för en lugnare och grönare jul.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post info@viivilla.se. 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post kunddata@bonnier.se

 

Annons