Annons

Förvandla uteplatsen till uterum

Bygga nytt

Att ge uteplatsen tak och väggar är ett smart sätt att försäkra sig mot regniga sommardagar. Här visar vi en trevlig variant där du både har kontakt med trädgården utanför och skydd mot vädrets makter.

Annons


Uterummets tak är av halvgenomskinlig vit plast, regelverket av furu är vitmålat. Klinkergolvet ligger på en bädd av grus vilket skyddar så att klimatet inte blir alltför fuktigt.


Det glasade regelverket ger ett ljust och effektivt vindskydd, samtidigt som man har fin kontakt med trädgårdens grönska.

Förr eller senare bör man inse att vårt klimat är något som bör tas på allvar och börja inrätta sig därefter. Den svenska sommaren är inte bara sol och blå himmel, utan allt oftare som i den populära sången "sommaren är kort, det mesta regnar bort.

Gasolvärmare förlänger säsongen

Vädret går inte att påverka, men det kan vi istället göra med våra terrasser och uteplatser. Det här charmiga uterummet var tidigare en pergola med uteplats under bar himmel.

I dag är det förvandlat till ett trevligt hembygge i ett glasat regelverk, inramat med lummig grönska. Tack vare gasolvärmaren kan rummet utnyttjas från vår till sen höst, tidiga morgnar som sena kvällar. Gasolvärmaren värmer upp en yta på upp till sex meters radie.

Så här är regelverket uppbyggt

Stolparna är av vitmålad furu (måla dem gärna innan du monterar dem). På insidan av betongplattan bakom markstaven ligger en kraftig syll som reglarna vilar och fästs mot.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
9 april 2002

0 Kommentarer

0

Så blir du Sveriges bästa granne

Sveriges bästa grannar, pappa Ulf Skoog, mamma Ewa Magnusson och barnen John och Ida, berättar hur du blir nästa Sveriges bästa granne.

0

Drömaltaner

Stort eller litet. Sten eller trä? Det spelar egentligen ingen roll — men ett är säkert. En altan behöver man. För att leka, festa och vila på. Spana...

1

15 steg till ett miljövänligare villaliv

Att vara miljösmart är ofta också synonymt med att vara ekonomiskt klok. Här får du 15 enkla tips att följa.

0

Ny i Villa!

Vi i Villa gratulerar dig till ditt bostadsval! Som nybliven villaägare kanske du inte har kommit i kontakt med Vi i Villa och viivilla.se tidigare....

0

Vi är Sveriges bästa grannar 2006

Tävlingen avgjord! Sveriges bästa granne är utsedd! De heter Ulf och Ewa och de bor i Bispgården.

0

Hur blir det 2007?

Ökande framtidstro i kombination med ett fortsatt lågt utbud kan leda till fortsatt uppgång på fastighetsmarknaden under 2007.

1

Välj rätt hus

Går du i nybyggartankar? Besök Nybygget – en samlingsplats för olika visningshus.

0

Köpa hus på osäker marknad

Ibland måste man förändra sitt boende, vare sig marknaden är på topp eller inte. Vår expert Titti Öhrn, kundombundsman på Mäklarsamfundet, ger goda råd...

0

Ledare: Nu satsar vi på Vi i Villa!

2012 blir ett spännande år för oss. Vi kommer oftare, vi har nya satsningar och – EN HELT NY TIDNING!

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons