Annons

Förvandla uteplatsen till uterum

Bygga nytt

Att ge uteplatsen tak och väggar är ett smart sätt att försäkra sig mot regniga sommardagar. Här visar vi en trevlig variant där du både har kontakt med trädgården utanför och skydd mot vädrets makter.

Annons


Uterummets tak är av halvgenomskinlig vit plast, regelverket av furu är vitmålat. Klinkergolvet ligger på en bädd av grus vilket skyddar så att klimatet inte blir alltför fuktigt.


Det glasade regelverket ger ett ljust och effektivt vindskydd, samtidigt som man har fin kontakt med trädgårdens grönska.

Förr eller senare bör man inse att vårt klimat är något som bör tas på allvar och börja inrätta sig därefter. Den svenska sommaren är inte bara sol och blå himmel, utan allt oftare som i den populära sången "sommaren är kort, det mesta regnar bort.

Gasolvärmare förlänger säsongen

Vädret går inte att påverka, men det kan vi istället göra med våra terrasser och uteplatser. Det här charmiga uterummet var tidigare en pergola med uteplats under bar himmel.

I dag är det förvandlat till ett trevligt hembygge i ett glasat regelverk, inramat med lummig grönska. Tack vare gasolvärmaren kan rummet utnyttjas från vår till sen höst, tidiga morgnar som sena kvällar. Gasolvärmaren värmer upp en yta på upp till sex meters radie.

Så här är regelverket uppbyggt

Stolparna är av vitmålad furu (måla dem gärna innan du monterar dem). På insidan av betongplattan bakom markstaven ligger en kraftig syll som reglarna vilar och fästs mot.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
9 april 2002

0 Kommentarer

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 9

Ett av sovrummen. Vardagsrummet. Vardagsrummet. Fönsterdetalj. Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide! Söker du...

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 4

Nu är det dags för taket att komma på plats. Hur ska detta gå?

0

Byga hus - ur en husbyggares dagbok 3

Ur Ulrika och Johnnys dagbok:

0

Bygga eget hus

Att bygga eget hus är för många den ultimata drömmen. Johnny och Ulrika har gjort den till verklighet och här är deras berättelse.

0

Bygga hus - ur en husbyggares dagbok 2

Så här bygger du ett nytt hus. Del 2 i vår serie Bygga hus.

0

Villabarometern

Det har varit en aktiv sommar på bostadsmarknaden vilket fortsätter att driva upp priserna.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons